Παρτιζάν - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Νίκος Τσιώκος
Παρτιζάν - Αστέρας Τρίπολης 0-0

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης έκλεισε με αξιοπρέπεια τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, αφού είχε ευκαιρίες, πίεσε την Παρτιζάν, αλλά έμεινε στο 0-0, στο τελευταίο του παιχνίδι στoυς ομίλους του Europa League. Τρίτοι με έξι βαθμούς οι Αρκάδες.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μάρκο Νίκολιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λούκατς, δεξιά στην άμυνα ο Πέτροβιτς, αριστερά ο Βολκόφ και στα στόπερ οι Στάνκοβιτς, Μ. Ίλιτς. Αμυντικά χαφ οι Μάρκοβιτς, Ντρίντσιτς, δεξιά τους ο Γκρμπιτς και αριστερά τους ο Ζίφκοβιτς. Στον άξονα ο Νίνκοβιτς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σκούλετιτς.

Από τη μεριά του, ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε το 4-3-3. Ο Θεοδωρόπουλος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Παντελιάδη το αριστερό και τους Ζησόπουλο, Σανκαρέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μουνάφο, Τιε Μπι και Τσοκάνη, ενώ στην επίθεση τις πτέρυγες κάλυψαν οι Μπακασέτας, Γιαννιώτας και ο Μπαράλες ήταν στην κορυφή.

Ευκαιρίες με το... καλημέρα

Το ματς ξεκίνησε με τέσσερις καλές στιγμές, από δύο για κάθε ομάδα, στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στα 24 δευτερόλεπτα ο Μπακασέτας πλάσαρε άουτ, έπειτα από γύρισμα του Μπαράλες από αριστερά, ενώ η Παρτιζάν απάντησε με το σουτ του Νίνκοβιτς στην κίνηση έξω από την περιοχή στο 2' να αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος. Στο 8' ο ίδιος παίκτης απέφυγε Σανκαρέ και Παντελιάδη, όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Αστέρα στο πλασέ του και στο 10' το σουτ του Μπακασέτα υπό πίεση κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Καλύτερος αμυντικά ο Αστέρας

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, όμως οι Αρκάδες βελτιώθηκαν αισθητά στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους Σέρβους να απειλήσουν ιδιαίτερα. Μοναδικές εξαιρέσεις λίγες περιπτώσεις, όπως η φάση του 26', όταν ο Βολκόφ έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα.

Ένα σουτ του Γιαννιώτα έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Λούκατς στο 30', με τις επόμενες αξιόλογες στιγμές να είναι προς το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ζίφκοβιτς δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Θεοδωρόπουλο στο 42' όντας και υπό πίεση από τον Παντελιάδη και ο Τιε Μπι πρόλαβε στην εξέλιξη της φάσης να κόψει τον Νίνκοβιτς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ του Μπακασέτα στο 45', το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λούκατς.

Απείλησε με Νίνκοβιτς, Σκούλετιτς η Παρτιζάν

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και είχαν δύο καλές ευκαιρίες σε τρία λεπτά. Στο 47' ο Παντελιάδης δεν απομάκρυνε την μπάλα, με τον Νίνκοβιτς να βάζει την προβολή και την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και να φεύγει άουτ, ενώ ο τερματοφύλακας του Αστέρας «έβγαλε» το σουτ του ίδιου παίκτη στο 49'.

Ακολούθησε ένα... νεκρό διάστημα περίπου 20 λεπτών και εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Σκούλετιτς. Ο φορ της Παρτιζάν απέφυγε τον Σανκαρέ μπήκε στην περιοχή και σούταρε άουτ, βρήκε αέρα στην προσπάθεια για κοντινή κεφαλιά και έκανε το σουτ από αριστερά, το οποίο πέρασε εκτός, στο 68', στο 69' και στο 71', αντιστοίχως.

Αλλαγές από Βεργέτη, ευκαιρία με Μάσα στο 90'

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Αστέρας δεν είχε απειλήσει και ο Βεργέτης έκανε τις αλλαγές του για να ανεβάσει την ομάδα του και αυτή να σπαταλήσει ευκαιρίες για την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη και δεύτερη συνολικά. Η κεφαλιά του Μπαράλες από εκτέλεση φάουλ του Νίκο Φερνάντεθ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λούκατς στο 76', ενώ ο τελευταίος αστόχησε με σουτ λίγο έξω από την περιοχή δύο λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, η τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάχθηκε στο 90'. Η μπάλα έφτασε στον Μάσα, που ήταν μόνος του απέναντι στον Λούκατς, τον οποίο πλάσαρε, με τον γκολκίπερ της Παρτιζάν να αποκρούει με το αριστερό του πόδι. Έτσι, ο Αστέρας ολοκλήρωσε το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι με καλή εμφάνιση και με ισοπαλία έχοντας αξιόλογη παρουσία στα προκριματικά και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τερμάτισε τρίτος στον 3ο όμιλο με 6 βαθμούς.

Man of the match: Ο Θεοδωρόπουλος είχε αρκετές καλές επεμβάσεις στις όποιες φορές απείλησε η Παρτιζάν.

Αδύναμος κρίκος: Στην άμυνα λειτούργησε άψογα, όμως όχι το ίδιο και στην επίθεση ο Αστέρας.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από Τιε Μπι, Μπακασέτα, Γιαννιώτα και Μάσα, καθώς και από την άμυνα του Αστέρα, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παντελιάδης στο 47', όταν δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Νίνκοβιτς να σκοράρει. Ευτυχώς για τον Αστέρα, ο παίκτης της Παρτιζάν σημάδεψε το δοκάρι.

Το στραγάλι: Άριστος ο Πολωνός Γκιλ, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, δεν υπήρχε παράβαση σε κανένα από αυτά. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, θα μπορούσε να πανηγυρίσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρώπη, και δεύτερη συνολικά, και είχε μια αξιόλογη παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώνοντας το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο. Οι Αρκάδες είχαν τις ευκαιρίες, με καλύτερη όλων στο 90' με τον Μάσα, και το 0-0 με την Παρτιζάν τους έθεσε τρίτους στον 3ο όμιλο με 6 βαθμούς.

Συνθέσεις ομάδων

Παρτιζάν (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Στάνκοβιτς, Μ. Ίλιτς, Νίνκοβιτς (81' Λούκα), Γκρμπιτς (74' Σ. Ίλιτς), Α. Ζίφκοβιτς. Ντρίντσιτς, Μάρκοβιτς, Σκούλετιτς (89' Κόγιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Τιε Μπι (75' Μάσα), Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μπαράλες, Μπακασέτας (72' Μπαντιμπανγκά), Γιαννιώτας (63' Νίκο Φερνάντεθ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα