Μάριμπορ - Σάλκε 0-1

Μάριμπορ - Σάλκε 0-1

Gazzetta team
Μάριμπορ - Σάλκε 0-1

bet365

Ο Μάιερ πέτυχε το χρυσό γκολ, η Σάλκε έφυγε με νίκη 1-0 από τη Σλοβενία επί της Μάριμπορ και πήρε την πρόκριση στους «16».

Η Σάλκε ήθελε μόνο νίκη στη Σλοβενία και παράλληλα ήττα της Σπόρτινγκ στην Αγγλία από την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι είχαν φροντίσει να δείξουν από την αρχή ότι δε θα χαριστούν στους Πορτογάλους, όμως οι παίκτες του Ντι Ματέο δυσκολεύτηκαν αρκετά. Τελικά τα κατάφεραν και με χρυσό σκόρερ τον Μάιερ έφτασαν δύσκολα στη νίκη με 1-0 και μαζί πήραν και την πρόκριση.

Ο ρυθμός ήταν καλός και οι ευκαιρίες αρκετές στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, έλειψε η κλασική στα πρώτα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο επιθετικοί, όμως όχι τόσο κυνικοί όχι μας έχουν συνηθίσει στα τελευταία ματς. Οι γηπεδούχοι από την άλλη δεν κλείστηκαν, το πάλεψαν, όμως είχαν αρκετά προβλήματα στην τελική προσπάθεια με τη σειρά τους. Στο 22' έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, με τον Ουτσίντα να κάνει εκπληκτική διπλή απόκρουση στη γραμμή τις προσπάθειες των Βίλερ και Ταβάρες! Έτσι, φυσιολογικά έμεινε το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 55', όταν ο Χούντελαρ από κοντά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαντάνοβιτς, για να σώσει στη συνέχεια στη γραμμή ο Φιλίποβιτς! Ο Ντι Ματέο έκανε την κίνηση... ματ στο 56', όταν έβαλε τον Μάιερ στη θέση του Μπαρνέτα και ο πιτσιρικάς δεν άργησε να τον δικαιώσει.

Στο 62' ο Χαντάνοβιτς δεν έδιωξε σωστά και ο Μάιερ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, για να κάνει με πλασέ το 0-1! Χέγκερ (63') και Αόγκο (71') έφτασαν κοντά στο να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως δεν τα κατάφεραν και έδωσαν την ευκαιρία στους Σλοβένους να πιέσουν στο τέλος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Μάριμπορ χάθηκε στο 85' με τον Βρτσιτς, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να μένουν τελικά στην τελευταία θέση.

Μάριμπορ (Άντε Σίμουτζα): Χαντάνοβιτς, Βίλερ, Άργκους, Ραΐτσεβιτς, Στογιάνοβιτς (76' Βρτσιτς), Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Μπόχαρ, Σάλαλιτς (65' Μεντί), Ταβάρες, Ιμπραΐμι (83' Ζάχοβιτς)

Σάλκε (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Φέρμαν, Χέβεντες, Κίρχοφ, Νοϊστέντερ, Ουτσίντα, Φουκς, Αόγκο, Χέγκερ (88' Αϊχάν), Μπαρνέτα (56' Μάιερ), Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελαρ (90+2' Φρίντριχ)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα