Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

bet365

Ο Ιμπρα πήγε να της κάνει τη ζημιά, αλλά ο Μέσι που έπιασε ακόμα ένα ρεκόρ, με τους Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες οδήγησαν τη Μπαρτσελόνα στο 3-1 επί της Παρί και στην κορυφή του 6ου ομίλου.

Πετάει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Primera Division, της Μπαρτσελόνα, του Clasico, του Champions League και τώρα και σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις γενικά. Αυτό το τελευταίο ο Λιονέλ Μέσι ακόμα δεν το κατέρριψε. Με το γκολ του κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 76 συνολικά στην Ευρώπη, πιάνοντας στην πρώτη θέση της λίστας τον Ραούλ. Ηταν το τέρμα με το οποίο δεν άφησε την ικανοποίηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να κρατήσει για πολύ. Ο Σουηδός φορ μπορεί να άνοιξε το σκορ στο «Καμπ Νόου», αλλά τελικά η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που το γιόρτασε στο φινάλε, κάνοντας την ανατροπή (3-1) που την έφερε στην κορυφή του 6ου ομίλου και στους ισχυρούς της κλήρωσης των «16».

Η Μπάρτσα γενικά ήταν καλύτερη, μα και οι Παριζιάνοι σπατάλησαν κάποιες καλές στιγμές και κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν κάνει τη ζημιά. Στο 15' ο Ματουιντί σήκωσε τη μπάλα και ο Ιμπρα με μονοκόμματο χαμηλό απόλαυσε μία μικρή στιγμή «εκδίκησης» κόντρα στην ομάδα που δεν τον... εκτίμησε, όπως θα του άξιζε. Στο 19' όμως ο Λουίς Σουάρες έκανε την παράλληλη και ο Μέσι έφερε το ματς στα ίσα. Η Μπάρτσα χρειάστηκε τουλάχιστον μισή ώρα έως ότου βρει ρυθμό. Ισως να έφταιγε και ένα ιδιαίτερο 3-43 που παρέταξε ο Λουίς Ενρίκε, το οποίος ενίοτε μετατρεπόταν σε 4-3-3 ή ακόμα και σε 4-2-4.

Το κλειδί ήταν ο Μασεράνο που τη μία βρισκόταν δίπλα στον Μουσκέτς και την άλλη γινόταν κεντρικός αμυντικός στο πλάι του Πικέ. Επίσης, ο Μέσι κινούνταν ελεύθερα (τριάδα μπροστά οι Πέδρο, Νεϊμάρ, Σουάρες) και μετατρεπόταν από επιτελικός (μπροστά από Ινιέστα, Μπουσκέτς) σε δεύτερο φορ. Μέχρι άπαντες να καταλάβουν το ρόλο τους, είδαν τον Μόουρα (29') να χάνει μία εκπληκτική ευκαιρία σχεδόν ολομόναχος. Στο 39' ήρθε η απάντηση του Σουάρες, με τον Σιρίγκου να τον σταματάει και δύο λεπτά αργότερα η ανατροπή, όταν ο Νεϊμάρ έστειλε στα δίχτυα ένα εξαιρετικά... συστημένο φαλτσαριστό από το ημικύκλιο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με την Παρί να αγγίζει σε φάση διαρκείς το 2-2. Ωστόσο, Τερ Στέγκεν και Μπαρτρά έσωσαν στη γραμμή (63'). Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή της. Αντιθέτως, οι Μπλαουγκράνα που είχαν βρει ρυθμό, έκαναν ωραίες εναλλαγές της μπάλας. Κάπως έτσι ήρθε και το 3-1. Το τόπι πέρασε από πολλά πόδια Καταλανών, ο Μέσι έδωσε στον Τσάβι και εκείνος στον Νεϊμάρ. Ο Σιρίγκου έβγαλε το πλασέ του Βραζιλιάνου, μα ο ο επερχόμενος Σουάρες έβαλε στο χαλαρό το τρίτο τέρμα του στη διοργάνωση με τη Μπαρτσελόνα. Στο 82' είχε και ο Μέσι μία καλή ευκαιρία, για να ακολουθήσει το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τους νικητές να απολαμβάνουν για 8η διαδοχική φορά την 1η θέση σε όμιλο και την 16η συνολικά στην ιστορία του θεσμού.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μπαρτρά (90' Αντριάνο), Ματιέ, Μπουσκέτς, Μασεράνο, Ινιέστα (73' Τσάβι), Πέδρο (68' Ράκιτιτς), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί (76' Λαβέτσι), Βεράτι (62' Παστόρε), Μόουρα, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα