Ρόμα - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ρόμα - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε για πρώτη φορά στην Ιταλία (0-2) και πήγε στους «16» του Champions League, στέλνοντας την Ρόμα στο Europa League.

Πριν 15 μέρες οι Ρωμαίοι ήταν αγκαλιά με την πρόκριση αλλά δέχονταν γκολ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο 93' και αναγκάζονταν να ζήσουν με το άγχος της τελευταίας αγωνιστικής. Η Σίτι, αντιθέτως, ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένη, μέχρι που ο Αγουέρο έβαλε δύο γκολ στην Μπάγερν στα τελευταία λεπτά και της έδωσε ελπίδες. Ο Αργεντίνος άσος δεν ήταν στο «Ολίμπικο» λόγω τραυματισμού αλλά οι Νασρί και Ζαμπαλέτα έκαναν μια χαρά την δουλειά για τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος για δεύτερη σερί χρονιά οδηγεί την πρωταθλήτρια Αγγλίας στους «16». Δοκάρι ο Μανωλάς για την Ρόμα, που θα συνεχίσει πλέον στο Europa League...

Το ματς άρχισε με τους Τζαλορόσι να ψάχνουν το γρήγορο γκολ που θα άνοιγε τον δρόμο για τους «16» και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 5' με το τετ α τετ του Χολέμπας μετά την πάσα του Τότι αλλά ο Χαρτ αντέδρασε σωστά. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία ήταν καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο αλλά κάπου εκεί το ματς πήρε φωτιά... Η Σίτι απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Μίλνερ που απέκρουσε ο Ντε Σάνκτις, δευτερόλεπτα μετά η Ρόμα πλησίασε στο 1-0 με τον Ζερβίνιο και στο 24' ήταν η σειρά του Τζέκο να βρεθεί σε καλή θέση αλλά η φάση δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό αλλά δεν είχε γκολ αφού στο 39' ο Χαρτ ήταν και πάλι σωστός στην ευκαιρία του Ζερβίνιο, μετά την μπαλιά του Ναϊνγκολάν, για να τον μιμηθεί στο επόμενο λεπτό ο Ντε Σάνκτις, που αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Μίλνερ.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρόμα απείλησε πρώτη με τον κεραυνό του Πιάνιτς που απέκρουσε ο Χαρτ, για να απαντήσει η Σίτι με την ρουκέτα του Νασρί, στην οποία δεν γινόταν να έχει απάντηση ο Ντε Σάνκτις. Ο Γάλλος μέσος, στο 60', έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν δύο γκολ για να πάνε στους «16» και πίεσαν αμέσως τους Αγγλους, με τον Λιάγιτς να ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γκαρσία άρχισε τις αλλαγές βάζοντας τους Ιτούρμπε και Ντέστρο αντί των Λιάγιτς-Τότι και στο 72' οι Ρωμαίοι άγγιξαν το 1-1 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μανωλά! Αμέσως μετά, ο Ντεμικέλις... κόντραρε την μπάλα στο σουτ του Ντέστρο προς την κενή εστία και η πίεση συνεχίστηκε, με την Σίτι να έχει χώρους για αντεπιθέσεις.

Κάπως έτσι, στο 86', ήρθε και το 0-2, που τελείωσε τον αγώνα, με τον Νασρί να δίνει την ασίστ για τον Ζαμπαλέτα, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Ντε Σάνκτις και σφράγισε το εισιτήριο της Σίτι για τους «16»!

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν (78' Φλορέντσι), Γιάνγκα-Εμπίβα, Μανωλάς, Χολέμπας, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ζερβίνιο, Τότι (70' Ντέστρο), Λιάγιτς (67' Ιτούρμπε).

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Νάβας (67' Σίλβα), Νασρί (88' Κολάροφ), Μίλνερ, Τζέκο (78' Γιόβετιτς).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα