Αγωγή στην ΕΠΟ για τις διώξεις των μελών της!

Δήμος Μπουλούκος
Αγωγή στην ΕΠΟ για τις διώξεις των μελών της!

bet365

Στη δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει η ΕΠΣ Θεσσαλίας, ζητώντας την έκπτωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ που κατηγορούνται βάσει του πορίσματος του εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΠΣΘ συνεδρίασε σήμερα 8/12/14 εκτάκτως, μετά από την ανακοίνωση της δίωξης του Εισαγγελέα κ. Κορέα για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κακουργηματικών πράξεων εναντίων Μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, και αποφάσισε με ψήφους 8 υπέρ και 3 κατά, την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής στα πολιτικά δικαστήρια των Αθηνών για την έκπτωση των Μελών του ΔΣ της ΕΠΟ».

Σύμφωνα με το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα με την εγκληματική οργάνωση σχετίζονται οι περισσότεροι από τους 16 στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη και πλέον ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, καθώς δεν μπορεί να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση έχει μπει και στο στόχαστρο της Interpol

Στο «Ράδιο Ένα 102,5» μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Αναστάσιος Μπατζιάκας: «Μετά την άσκηση δίωξης για εγκληματικές ενέργειας μελών της ΕΠΟ, θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραμένουν και να διοικούν ακόμη το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση αυτή και εάν αργότερα δικαιωθούν, να επανέλθουν στις θέσεις τους. Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι τα πράγματα γίνονται όπως πρέπει να γίνονται, ότι το ποδόσφαιρο διοικείται από τους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΠΟ και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους», συμπλήρωσε και σημείωσε: «Είδατε χθες τον Ολυμπιακό. Στο 93′ ανύπαρκτο πέναλτι για τη Λαμία. Για ηθικούς μόνο λόγους, πήραμε αυτή την απόφαση για να καταλάβουν στην ΕΠΟ ότι δεν μπορούν να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο άτομα στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα».

Οσο με το ενδεχόμενο τιμωρίας της ΕΠΣΘ και των ομάδων της, ο Μπατζιάκας απάντησε: «Όταν θα φθάσουμε εκεί, θα το αποφασίσουμε. Χθες πήραμε την απόφαση κι όταν φθάσουμε στο σημείο να τιμωρηθούμε, θα αποφασίσουμε. Είναι δυνατόν άνθρωποι που διώκονται για τέτοιες ενέργειες, να μας τιμωρήσουν; Πρέπει να αντιδράσουμε για να μην είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό το έγκλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας ισχυρίστηκε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες Ενώσεις το δρόμο της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, όπως η ΕΠΣΘ.

 

Τελευταία Νέα