Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Ούτε αυτός! Μετά τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είπε... όχι στο «ερυθρόλευκο δώρο» καθώς... κόλλησε στο 1-1 με τον καλύτερο Αστέρα στην Τρίπολη κι έμεινε στην 3η θέση!

Έτσι έπαιξαν

Χωρίς κάποια έκπληξη παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Στάϊκος Βεργέτης. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κοσίτσκι, δεξιά ο Λούι, αριστερά ο Τσοκάνης και ο Γκοϊάν με τον Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας. Ζησόπουλος και Κουρμπέλης τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Μάσα, δεξί ο Γιαννιώτας, σε ελεύθερο ρόλο ο Νίκο και στην κορυφή ο Πάρα.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Αναστασίου συνέχισε το rotation σε πρόσωπα, αυτή την φορά σε μικρότερο βαθμό. Η διάταξη 4-3-2-1 παρέμεινε η ίδια όπως και στο Αγρίνιο. Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία των «πρασίνων». Δεξί μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερό ο Νάνο και ο Σίλντενφελντ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο των μετόπισθεν. Μέντες, Λαγός, Ζέκα στον άξονα των χαφ. Πέτριτς και Ατζαγκούν πίσω από τον Μπεργκ.

Όσο έπιανε ο Στιλ!

Παρά την πίεση που δεχόταν, παρά τα τρομερά αμυντικά του κενά και την αδυναμία να ελέγξει την ταχύτατη μεσοεπιθετική τριάδα του Αστέρα Τρίπολης που έχασε μεγάλες ευκαιρίες(8' δοκάρι Μάσα, 14' Γιαννιώτας, 20' Πάρα), ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που προηγήθηκε στο σκορ! Οι εξαιρετικές αποκρούσεις του Στιλ που είχε κατεβάσει... ρόλα και το γκολ του Λαγού στο 32' έφερναν το «τριφύλλι» σε ρόλο οδηγού.

Ο Στιλ ήταν καθοριστικός για το προβάδισμα των «πρασίνων» αλλά μία στιγμή έφτανε και περίσσευε για να κάνει το λάθος του αγώνα και τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της ομάδας του, να... χαρίσει την ισοφάριση!

Ο Αστέρας που εκμεταλλεύθηκε τους ανοιχτούς χώρους αλλά ήταν αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 36'. Ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά, ο Άγγλος πορτιέρο έβλεπε την μπάλα να κατευθύνεται πάνω του, έβαλε λανθασμένα τα χέρια του και αντί να την απομακρύνει την έστειλε στο βάθος της εστίας του.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να φέρουν... τούμπα το ματς στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά και πάλι ο Στιλ είπε διπλό «όχι» στα σουτ των Νίκο και Τσοκάνη. Όσο τα... έπιανε, ο κακός Παναθηναϊκός έμενε όρθιος στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σε ένα παιχνίδι όπου είχε εξαιρετικό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημά του.

Δύο τετ-α-τετ και... τέλος!

Βλέποντας τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να... μαζέψει τους χώρους στην άμυνα του, ο Αστέρας Τρίπολης περίμενε στο μισό γήπεδο. Το «τριφύλλι» είχε την κατοχή αλλά όχι και τον τρόπο για να απειλήσει. Έλειπε η κίνηση χωρίς την μπάλα ενώ σημαντικό ρόλο στην δυσλειτουργία αυτή έπαιξε και ο αρνητικότατος Μάρκους Μπεργκ.

Από την στιγμή, μάλιστα, που τα μεγάλα τετ-α-τετ δεν έγιναν ποτέ γκολ(58' Νίκο, 59' Πέτριτς) το 1-1 έμοιαζε να βολεύει και τις δύο ομάδες. Κανείς δεν ρίσκαρε περισσότερο, καθώς γνώριζαν πολύ καλά πως θα μπορούσαν να την πατήσουν! Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγαλύτερη... προθυμία να ψάξει το 2-1 αλλά σχεδόν όλοι οι δημιουργικοί του ποδοσφαιριστές ήταν σε πολύ καλό βράδυ.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο... τρίποντο από τον ΠΑΟΚ που έχασε νωρίς το μεσημέρι από την Ξάνθη στα Πηγάδια.

MAN OF THE MATCH: Καλίφα Σανκαρέ. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Μάρκους Μπεργκ, απομάκρυνε τις περισσότερες από τις σέντρες των παικτών του Παναθηναϊκού ενώ ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Βρίσκει δίχτυα για το 1-1, νικώντας την άμυνα των «πρασίνων».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί να έκανε την γκάφα του αγώνα(τα λέμε και παρακάτω), ωστόσο, αν δεν ήταν αυτός απόψε στην εστία του Παναθηναϊκού, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για το «τριφύλλι». Ο Λουκ Στιλ αρνήθηκε πολλές φορές το γκολ στους παίκτες των Αρκάδων. Μία στιγμή του στοίχισε το... τέλειο!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γιάννης Γιαννιώτας. Ο νεαρός διεθνής εξτρέμ δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ήταν δραστήριος, όμως, σπατάλησε αρκετές καλές στιγμές. Άλλες γιατί δεν είχε το σωστό τελείωμα και άλλες επειδή θα έπρεπε να είναι σαφώς πιο ομαδικός.

Η ΓΚΑΦΑ: Κατέγραψε φοβερές επεμβάσεις. Ο Λουκ Στιλ ήταν εξαιρετικός με εξαίρεση την φάση που στοίχισε, εντέλει, στον Παναθηναϊκό την... απόδραση από την Τρίπολη! Ο Άγγλος πορτιέρο χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά την κεφαλιά του Σανκαρέ. Λάθος αντίδραση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος. Όσον αφορά τους επόπτες, το μοναδικό μεγάλο λάθος ήταν αυτό του Γρεβένη. Στην αρχή της αναμέτρησης «κόβει» με οφ-σάιντ τον Μπεργκ. Ο Σουηδός καλυπτόταν και ήταν σε θέση τετ-α-τετ. Λάθος απόφαση και στην επανάληψη σε φάση με τον Μπαντιμπανγκά από τον ίδιο επόπτη που είχε ακόμη δύο λάθη αλλά όχι σε φάσεις για γκολ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την Τρίπολη και να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν, ισοφαρίστηκαν άμεσα από τον Αστέρα, ο οποίος ήταν καλύτερος στην δημιουργία αλλά κακός στην εκτέλεση. Οι «πράσινοι» ήταν σε κακό βράδυ και βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με την ισοπαλία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας (64’ Μπαντιμπανγκά), Πάρα (70’ Μπαράλες), Φερνάντες (80’ Παντελιάδης), Μάσα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (69’ Μπούι), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (54’ Μπαϊράμι), Πέτριτς (75' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα