Ξάνθη - ΠΑΟΚ 4-2

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 4-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ είχε την χρυσή ευκαιρία να φτάσει στο +7 από τον Ολυμπιακό! Την πέταξε όμως στα... Πηγάδια, αφού η εκπληκτική Ξάνθη τον «σκόρπισε» με 4-2 κι έβαλε μεγαλύτερη... φωτιά στο πρωτάθλημα.

Πως ξεκίνησαν:

Η Ξάνθη ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Γούτα, Καρυπίδη μπροστά του, ενώ στα άκρα της άμυνας ήταν Ουάλας, Μπέρτος.

Δίπλα από τον Φλίσκα στον άξονα ήταν ο Βασιλακάκης, ενώ Σολτάνι, Κλέιτον και Λουσέρο κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καπετάνο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γλύκος υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Αναστασιάδη να εμπιστεύεται ξανά τον Τζιόλη για παρτενέρ του Βίτορ στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα αυτής αγωνίστηκαν οι Κιτσιου και Ρατς.

Στον άξονα, Γκολάσα και Τζανδάρης πλαισίωσαν τον Κάτσε, ενώ την τριάδα στην επίθεση αποτέλεσαν οι Κλάους, Παπαδόπουλος και Περέιρα.

Με το... καλημέρα!

Η Ξάνθη μπήκε... φουριόζα στο παιχνίδι, έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως δεν φοβάται τον ΠΑΟΚ και δεν προσπάθησε να κλειστεί, αλλά να παίξει ποδόσφαιρο. Και το τέρμα του Καπετάνου στο 6ο λεπτό δικαίωσε αυτή τη προσπάθειά της, με τον έμπειρο επιθετικό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του «δικέφαλου του Βορρά» και να νικάει στο τετ α τετ τον Γλύκο για το 1-0.

Το τέρμα αυτό... ξύπνησε τον ΠΑΟΚ, που μετά το πρώτο σοκ, κατάφερε να πάρει την κατοχή και τον έλεγχο του χώρου του κέντρου. Βέβαια, οι Ακρίτες δεν άφησαν κενά στα μετόπισθεν και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους.

Κλάους ο... λυτρωτής

Κλασικές ευκαιρίες δεν είχε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, όμως κατάφερε πριν πάει στα αποδυτήρια να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με δράστη τον... συνήθη ύποπτο, Στέφανο Αθανασιάδη στο 39'. Μετά το πανέξυπνο τακουνάκι του Γκολάσα και τις πολύ όμορφες εναλλαγές τις μπάλας, ο Κλάους κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη και να ισοφαρίσει για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Σοκ» στην επανάληψη

Το λογικό θα ήταν να μπει η Ξάνθη μουδιασμένα μετά την ανάπαυλα, αφού είχε δεχτεί τέρμα λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Αντί να γίνει αυτό, όμως, αυτός που δεν πατούσε καλά στα πρώτα λεπτά ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα το πλήρωσε!

Μόλις στο 47' η Ξάνθη κατάφερε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, με τον Καπετάνο να νικάει στον αέρα τον Παπαδόπουλο, στρώνοντας την μπάλα στον Λουσέρο, που με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Γλύκο και έκανε το 2-1!

Καμία πίεση από ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι καίγονται για βαθμούς, αλλά αυτό στο γήπεδο δεν φάνηκε ποτέ! Αν και είχε την κατοχή, δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη, με αποτέλεσμα να... αναλώνεται στον χώρο του κέντρου και να φαίνεται ακίνδυνος.

Εφιάλτης!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Κλέιτον ήρθε για να αποτελειώσει τον ΠΑΟΚ! Ήταν το 77ο λεπτό, όταν ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός κατάφερε να εκθέσει ξανά την άμυνα του «δικεφάλου», αφού άφησε πίσω του τον Τζιόλη και με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Γλύκο, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο αέρα δύο τερμάτων στους Ακρίτες!

Ροντέο στο τέλος!

Όπως ήταν λογικό, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση και έπαιξαν τα ρέστα τους για την ανατροπή. Το πρώτο βήμα έγινε, μάλιστα, με τον Μακ να μειώνει προσωρινά στο 82', όμως αυτό δεν ήταν αρκετό...

Στο 88' ο Καπετάνος έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον ««δικέφαλο», δίνοντας διαστάσει θριάμβου στην νίκη της Ξάνθης! Την ώρα που ο ΠΑΟΚ πίεζε πολύ ψηλά, οι γηπεδούχοι χτύπησαν και πάλι στην κόντρα, για ακόμα μία φορά εξέθεσαν την αντίπαλη άμυνα, με τον έμπειρο επιθετικό να υπογράφει έτσι τον θρίαμβο του Ακριτικού συλλόγου, που προσγείωσε τους πρωτοπόρους απότομα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην... κούρσα του πρωταθλήματος.

MVP Καπετάνος. Μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο επιθετικό, ίσως η καλύτερή του με την φανέλα της Ξάνθης, πέτυχε δύο τέρματα, έβγαλε και μία ασίστ, οδηγώντας έτσι τους Ακρίτες στον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του. Κλέιτον Ακόμα ένα καλό παιχνίδι για τον μεσοεπιθετικό της Ξάνθης, που δείχνει πως ανεβάζει στροφές και μπορεί πλέον να κάνει την διαφορά. «Κερασάκι στην τούρτα» το γκολ που πέτυχε λίγο πριν γίνει αλλαγή, με το οποίο οι Ακρίτες σφραγίζουν την νίκη.

Αδύναμος κρίκος. Τζιόλης. Δεν φταίει, αλλά έχει εκταθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αφού δεν είναι αμυντικός! Στο «Καραϊσκάκης» τα κατάφερε περίφημα, αφού ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να ανοιχτεί, όμως στην Ξάνθη το ματς δεν του βγήκε. Ο «δικέφαλος» πίεζε ψηλά, υπήρχαν διάδρομοι για τους γηπεδούχους και ο Τζιόλης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Η γκάφα. Ανήκει στον Αναστασιάδη, που ξεκίνησε τον Τζιόλη ως κεντρικό αμυντικό. Ίσως και να μην είχε άλλη επιλογή, ίσως να έπρεπε να σκεφτεί την περίπτωση Τζαβέλλα... Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε αυτό το θέμα που έχει στο κέντρο της άμυνας, εκτέθηκε στην κόντρα και το πλήρωσε με μία πολύ βαριά ήττα.

Το στραγάλι: Κανένα θέμα από την διαιτησία του Καλογερόπουλου και τον βοηθών του, που πέρασαν απαρατήρητοι.

Το ταμείο του gazzetta: Ο ΠΑΟΚ... έμεινε στον θρίαμβο της Τετάρτης και την νίκη στο «Καραϊσκάκης», αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ και αντί να διευρύνει την διαφορά, επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να μείνουν στο -4. Πολλά προβλήματα, τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στην ανάπτυξη, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις ξεκλείδωσε την άμυνα της Ξάνθης. Στην αντίπερα όχθη, οι Ακρίτες θριάμβευσαν, κατάφεραν να πάρουν μεγάλη και απόλυτα δίκαιη νίκη, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις αδυναμίες του αντιπάλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα