Σεντ Ετιέν - Μπαστιά 1-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Σεντ Ετιέν - Μπαστιά 1-0

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Η Σεντ Ετιέν επιβλήθηκε 1-0 της Μπαστιά και ανέβηκε στην 3η θέση. Τεσσάρα η Μονπελιέ, νίκες για Νις και Μπορντό.

Δύσκολη νίκη για την Σεντ Ετιέν, που με γκολ του φορμαρισμένου Φαν Βολφσβίνκελ, επιβλήθηκε 1-0 της Μπαστιά και ανέβηκε στην 3η θέση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, με τον Κορνιέ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και τους παίκτες του Γκαλτιέ να συνεχίζουν να είναι πιο επιθετικοί. Παρόλα αυτά, οι σημαντικότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος χάθηκαν για φιλοξενούμενους, που όσο περνούσε η ώρα έδειχναν όλο και πιο άνετοι.

Ο Ταλό δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουφιέ στο τετ α τετ, ενώ ο Ταμπανού έσωσε την Σεντ Ετιέν στην γραμμή μετά την προσπάθεια του Καμανό. Με το τέλος του ημιχρόνου ο Φαν Βολφσβίνκελ είδε το δοκάρι να του στερεί το γκολ, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης αποδείχθηκε πιο εύστοχος. Στο 58’ ο Λεμουάν έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Ολλανδό, που με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Αρεολά για το 1-0. Η συνέχεια βρήκε τους Κορσικανούς να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την απίστευτη του 65’. Ο Μπουντεμπούζ με ωραία κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ από το ύψος της μικρής περιοχής ο Καμανό πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στο δεξί! Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και πέναλτι σε χέρι του Περέν αργότερα, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 1-0 να παραμένει.

«Πάρτι» η Μονπελιέ!
Η Ρεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, όμως η Μονπελιέ κατάφερε να την ταπεινώσει. Οι «μονπελιερέ» πέτυχαν 4 γκολ, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην καλύτερή τους φετινή εμφάνιση. Η πρώτη ευκαιρία για την Μονπελιέ χάθηκε, όταν ο Αρμόν στο ξεκίνημα έδωσε στην γραμμή την προσπάθεια του Μπάρος. Στο 21’, όμως, ήρθε το γκολ. Αυτή τη φορά ο Μπάριος αποφάσισε να σπάσει στον Μαρτέν και εκείνος έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Λιγκαλί ήταν σταθερός, με το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη η άμυνα των «ρενέ» απλά κατέρρευσε. Στο 55’ ο Σανσόν μετά από πανέμορφη ασίστ του Μουνιέ έκανε το 0-2, ενώ στο 60’ ήταν η σειρά του Μπάριος να σκοράρει από κοντά για το 0-3. Οι παίκτες του Μοντανιέ βγήκαν και πάλι στην επίθεση, σκόραραν με τον Ντουκουρέ, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και μάλλον από θαύμα δεν γνώρισαν μεγαλύτερη συντριβή. Ο Καμαρά και ο Μπάριος έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, κάθε επίθεση της Μονπελιέ μύριζε και γκολ, που τελικά ήρθε στο 90+2’, με τον Μουνιέ να κάνει το τελικό 0-4.

Με Ντιαμπατέ η Μπορντό
Ο Σεΐκ Ντιαμπατέ ήρθε από τον πάγκο, για να σκοράρει δύο φορές και να δώσει τη νίκη στην Μπορντό επί της Λοριάν με 3-2. Η ανοδική πορεία των φιλοξενούμενων σταμάτησε στο Μπορντό παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν. Μετά την πρώτη ευκαιρία με τον Μοστεφά, οι «βακαλάοι» άνοιξαν το σκορ στο 31’, όταν ο Ζανό μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο έκανε το 1-0. Νωρίτερα οι Γιρονδίνοι είχαν χάσει τον Καρασό με τραυματισμό, με τον Γιουγκ να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια και τον Πλάζιλ να τον σώζει στην πρώτη του φάση… Οι Γιρονδίνοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο καλύτερο σημείο, όταν στο 43’ ο Καζρί μετά από λάθος του Λεκόμτ έκανε το 1-1. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά γρήγορα το προβάδισμα, όταν στο 50’ ο Λε Ζεφ ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση για το 1-2! Η έμπνευση του Σανιόλ να βάλει τον Ντιαμπατέ στη θέση του Ρολάν στο 60’ έκανε και τη διαφορά, με τον πρώτο αρχικά να ισοφαρίζει στο 64’ με κεφαλιά από κοντά και στη συνέχεια να κάνει την ανατροπή στο 66’! Ο Ντιαμπατέ θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμη και χατ τρικ, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος χάθηκε για την Λοριάν, όταν το σουτ του Πελέ κόντραρε και σταμάτησε στο δοκάρι του Γιουγκ, για να μείνει το 3-2.

 

Επιτέλους νίκη για Νις
Μετά από 5 χωρίς τρίποντο, η Νις πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, επικρατώντας την προβληματικής εντός έδρας Καέν με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 32’, όταν ο Αμαβί από κοντά έκανε το 0-1, όμως οι «καενέ» κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο 38’ ο Γκομίς ανέτρεψε εντός περιοχής τον Νανζίς και ο Ντουαμέλ δεν αστόχησε από την άσπρη για το 1-1 στο 39’. Μόλις 6’ αργότερα ο Νανζίς έκανε ακόμη μία κούρσα, όμως αυτή τη φορά αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση, για να νικήσει τον Πουπλέν για το 2-1! Στο δεύτερο μέρος είχαμε ακόμη μία ανατροπή, αυτή τη φορά για τους «νισουά». Μπορεί ο Βερκούτρ να έβγαλε το σουτ Πλέα στο 57’, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 64’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μποτεάκ. Στιγμές νωρίτερα ο Νανζίς είχε ανατρέψει τον Πλέα και ο μέσος της Νις έκανε το 2-2 από την άσπρη βούλα. Στο 74’ ήταν η σειρά του Πλέα να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους, όταν με ωραία προσπάθεια και σουτ έκανε το τελικό 2-3.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή (05/12)

Τουλούζ-Μονακό 0-2
(45', 77΄πεν. Μπέρμπατοφ)

Σάββατο (06/12)

Παρί-Ναντ 2-1
(34', 48' Ιμπραΐμοβιτς - 8' Μπεντόγια)

Μπορντό-Λοριάν 3-2
(43' Καζρί, 64', 66' Ντιαμπατέ - 31' Ζανό, 50' Λε Ζεφ)

Καέν-Νις 2-3
(39' πεν. Ντουαμέλ, 45' Νανζίς - 32' Αμαβί, 64' Μποτεάκ, 74' Πλέα)

Ρεν-Μονπελιέ 0-4
(23' Μαρτέν, 55' Σανσόν, 60' Μπάριος, 90+2' Μουνιέ)

Σεντ Ετιέν-Μπαστιά 1-0
(58' Φαν Βολφσβίνκελ)

Κυριακή (07/12)

Εβιάν-Λιόν (15:00)
Λανς-Λιλ (18:00)
Ρεμ-Γκινγκάμπ
Μαρσέιγ-Μετς (22:00)

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα