ΚΥΠ και... L'EQUIPE!

ΚΥΠ και... L'EQUIPE!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
ΚΥΠ και... L'EQUIPE!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για...ελληνικό ποδόσφαιρο ελεγκτές και ελεγχόμενους, Πολιτεία και UEFA.

Δεν ξέρω το κατά πόσο οι εισαγγελικές έρευνες αυτή την φορά θα είναι τόσο αποτελεσματικές ώστε να αποδειχθεί ότι ορισμένοι από τους κατηγορούμενους (που μέχρι να καταδικαστούν φυσικά διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας) είναι πραγματικά ένοχοι.

Το γεγονός ότι ακόμα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με όσου κατηγορήθηκαν το 2011, δεν μου αφήνει πολλές πιθανότητες αισιοδοξίας, αν και αυτή την φορά υπάρχει μία σημαντικότατη διαφορά και λέγεται εισαγγελέας διαφθοράς. Είναι αλήθεια ότι οι 16 – εφόσον έχουν διαπράξει τις πράξεις που τους αποδίδονται- είναι σε πολύ δυσκολότερη θέση από τους 80 φεύγα του 2011.

Στην Ελλάδα φυσικά οι ρυθμοί απόδοσης της δικαιοσύνης είναι αργοί σε απελπιστικό βαθμό. Κάποια στιγμή όμως – και ίσως και νωρίτερα από όσο πολλοί περιμένουν λόγω ακριβώς της εμπλοκής του εισαγγελέα διαφθοράς- οι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν και κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια θα τελεσιδικήσουν και οι όποιες αποφάσεις.

Με το ποδόσφαιρο όμως τι γίνεται; Πώς είναι δυνατόν στο κομμάτι αν μη τι άλλο των ανθρώπων της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των διαιτητών να υπάρχει έστω και η υπόνοια (που εδώ βέβαια δεν είναι απλά υπόνοια, αλλά για κάποιους κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος από εισαγγελική έρευνα) ότι μπορεί να είναι ένοχοι.

Πώς...ακριβώς θα διοικούν το ποδόσφαιρο, πώς ακριβώς θα ορίζουν διαιτητές και πώς ακριβώς θα σφυρίζουν και πάλι οι διαιτητές που κατηγορούνται;

Πώς θα τιμωρηθούν ομάδες που έχουν ευνοηθεί από τις καταστάσεις που περιγράφει ο κ. Κορέας και από ποιον; Από τους...συγκατηγορούμενους; Πώς είναι δυνατόν να κινήσει τις διαδικασίες... ελέγχου και έρευνας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αυτός ο οποίος είναι ελεγχόμενος;

Σήμερα μόνο η UEFA μπορεί να ελέγξει την ΕΠΟ. Δεν σχολιάζω καν τα περί...ενημέρωσης που διέρρευσε η πλευρά της ΕΠΟ. Σκεφτείτε το απλά και...λαικά σε μία φανταστική σκηνή. Ενώ γίνεται ο κακός χαμός από το βράδυ της Τετάρτης και υπάρχουν δημοσιεύματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλα ευρωπαικά μιντιακά δίκτυα, ο Πλατινί πίνει αμέριμνος τον καφέ του και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο του.

Είναι ο άνθρωπος της ΕΠΟ (βάλτε όποιον θέλετε εκτός του Σαρρή γιατί όπως μας είπε και για τον Ντάλας, δεν μιλάει καλά αγγλικά, μην έχουμε απαιτήσεις για γαλλικά) στην άλλη άκρη και αφού χαιρετηθούν του λέει. Μισέλ σε πήρα να σε ενημερώσω για αυτά που λέγονται. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Απλά κατηγορούνται 4-5 της ΕΠΟ, 2-3 της ΚΕΔ και 2-3 διαιτητές. Έχουν και κάτι dvd κακής ποιότητας από κάποια ΚΥΠ. Ο Πλατίνι λόγω των...βλαχογαλλικών του άλλου ακούει L'EQUIPE, πάει αγοράζει την εφημερίδα, μαλώνει με τον... περιπτερά στον Πύργο του Άιφελ γιατί δεν έχει dvd όπως του είπαν και γυρίζοντας το γραφείο, στέλνει μήνυμα στον Πρόεδρο ότι όλα καλά, αφού δεν υπάρχει καμία απόδειξη, από την στιγμή που δεν υπάρχει dvd!!!

Για να σοβαρευτούμε όμως θεωρητικά υπάρχει μόνο μία λύση και αυτή σημειώθηκε από το gazzetta και το άρθρο του Βασίλη Σαμπράκου (http://www.gazzetta.gr/football/article/677616/i-uefa-asholeitai-me-tis-dioxeis-korea).
Αν θέλει η UEFA μέσα σε μια μέρα...καθαρίζει τα πάντα!. Το ζήτημα είναι να θέλει και τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Θέλει όμως; Γιατί το θέμα δεν είναι η...Ελλαδίτσα και ο ένας ψηφουλάκος της. Το θέμα είναι γενικότερα το ποδόσφαιρο και οι...αυτοδιοίκητες ομοσπονδίες ανά τον κόσμο και το παιχνίδι που χοντραίνει πλέον σε επίπεδα FIFA.

Το θέμα είναι ξεκάθαρα αν υπάρχει από την μία η θέληση της UEFA και από την άλλη η βούληση της Πολιτείας. Γιατί μην αποκλείει κανείς στην Ελλάδα για πρώτη φορά η UEFA να σου ανοίξει τον δρόμο και τις πύλες του αυτοδιοίκητου και Η Ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή να τις κλείσει και να περιμένει από Γκαγκάτση και Σαρρή να...σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ1 Επιτακτική ανάγκη οι νίκες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αυτό το...ΣΚ!

ΥΓ2 Το ξαναγράφω. Για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ ένα μόνο νοιάζει τον Αρειανό. Να ανέβει η ομάδα και φυσικά παράλληλα να προχωράει η εκκαθάριση. Με ή χωρίς τον κάθε Κόκε, δεν τον νοιάζει. Να ανέβει η ομάδα και να υπάρξουν οι βασικές προυποθέσεις για να ξανανέβει του χρόνου. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαική κατανάλωση.

ΥΓ3 Έχω την αίσθηση ότι το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ φανερώνει όσα σας γράψαμε στα προηγούμενα blog για την δικαιοσύνη που πρέπει να επιβληθεί και την αδικία της πρώτης απόφασης. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε περίτρανα και αυτό που σας έλεγα σε σχέση με την στάση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Όσο οι αποφάσεις ήταν υπέρ της μη συνέχειας του αγώνα, δηλώνουμε ότι εμείς θέλουμε να γίνει το ματς. Και μόλις...γύρισε ετοιμάζουμε προσφυγή για να μην γίνει!!! Ά, ρε Γκάλη, όπως διαβάσαμε και στα εκπληκτικά αφιερώματα του gazzetta, 35 χρόνια πέρασαν, αλλά...

ΥΓ4 Για επενδυτή ψάχνει κανείς ή όλα καλά;

YΓ5 Να βάλω τα ματς του ΑΡΗ που έχουν σφυρίξει οι συγκεκριμένοι διαιτητές, που τους όρισαν τα συγκεκριμένα μέλη της ΚΕΔ, που ορίστηκαν από τους συγκεκριμένους διοικούντες της ΕΠΟ; Να περιμένω καλύτερα την...ανάρτηση των ονομάτων γιατί είναι κρίμα τα παιδιά να κατηγορούνται άδικα. Βλέποντας τα ματς δεν υπάρχει καμία υπόνοια για την απόδοσή τους πέρα από καμιά...1456 ανθρώπινα λάθη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!