ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0 (vid)

bet365

ΟΦΗ και Εργοτέλης όδευαν προς το 0-0, ωστόσο ο Μιλιάζες στο 96' με αμφισβητούμενο πέναλτι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο! Έντονα παράπονα από τους φιλοξενούμενους.

Με ένα πέναλτι που ήταν αμφισβητούμενο ο ΟΦΗ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη στο Γεντί Κουλέ. Με τέρμα στο 96' οι παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο έφτασαν στη νίκη με 1-0. Εκτελεστής του και... σωτήρας για τους Ηρακλειώτες ήταν ο Μιλιάζες σε ένα ματς όπου δεν έλλειψαν οι καλές φάσεις και από τις δύο ομάδες.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

O γηπεδούχος ΟΦΗ με 4-4-1-1 ξεκίνησε ως εξής: Λόρια κάτω από τα δοκάρια, τετράδα άμυνας με Στάθη, Τριποτσέρη, Μειτέ και Μονιάκη και άξονας με Ραζάκ, Μακρή, Αρτόλα και Μιλιάζες. Πίσω από τον Τζορτζ ως επιτελικός ήταν ο Μερεμπασβίλι. Ο σχηματισμός του Εργοτέλη σε σύστημα 4-2-3-1: Τσέρνι κάτω από τα δοκάρια, οι Μέγι και Γιοβάνοβιτς τα δύο στόπερ, οι Λυκογιάννης και Τζανακάκης τα δύο ακραία μπακ, οι Γκέντσογλου και Κοζορώνης αμυντικά χαφ, επιτελικός ο Χαλκιαδάκης, στα φτερά οι Γιουσούφ και Χαντί και φορ ο Νόσκοβιτς.

Αρχικά ματς δίχως ρυθμό και φάσεις

Από το πρώτο λεπτό του ματς ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Όμως αυτό δεν... μεταφράστηκε σε κλασικές και μεγάλες ευκαιρίες. Για ένα διάστημα του πρώτου μέρους το παιχνίδι δεν είχε ούτε καλές φάσεις αλλά ούτε και ρυθμό. Από ένα σημείο και μετά οι ΟΦΗ και Εργοτέλης ανέβασαν στροφές και έβγαλαν καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 40'ο Νόσκοβιτς είχε ένα καλό σουτ λίγο άουτ. Ο ΟΦΗ... απάντησε με ωραίο γύρισμα του Μερεμπασβίλι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο έβγαλε ο Τσέρνι για να μείνει το σκορ 0-0.

Αποβολή Γκατούζο για διαμαρτυρία και με όρεξη στο Β' μέρος

Ο Τζενάρο Γκατούζο αποβλήθηκε για ακόμα μία αναμέτρηση. Ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε στην εξέδρα μετά από διαμαρτυρίες του για μη υπόδειξη φάουλ στον Μερεμπασβίλι μετά την λήξη του Α' μέρους. Από εκεί και πέρα και οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετική όρεξη στο Β' ημίχρονο αλλά χωρίς την απαιτούμενη επιτυχία. Στο 47' ένα καλό φάουλ του Κοζορώνη έφυγε έξω ενώ ένα λεπτό μετά ο Τριποτσέρης μετά από λάθος διώξιμο του Μέγι δεν μπόρεσε να πιάσει σωστά την κεφαλιά για το γκολ. Στο 55' ο Λυκογιάννης εκτέλεσε ένα πολύ καλό φάουλ που πέρασε λίγο άουτ. Στο 60' δεν δόθηκε πέναλτι στον Πετρόπουλο μετά από τράβηγμα της φανέλας του από τον Γιοβάνοβιτς στην περιοχή. Στο 62' ένα πολύ καλό φάουλ του Μερεμπασβίλι έφυγε λίγο άουτ. Στο 76ο λεπτό Ο Χαντί είχε ένα πολύ καλό σουτ από τα πλάγια που έφυγε λίγο έξω. Προς το τέλος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν πιο καλή εικόνα στο επιθετικό σκέλος.

Αντικείμενο πάνω στον Μπογκντάνοφ και γκολ με αμφισβητούμενο πέναλτι

Λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο Μπογκντάνοφ δέχθηκε ένα αντικείμενο στο κεφάλι του από την εξέδρα. Ο ίδιος δεν φάνηκε να παθαίνει κάτι σοβαρό ενώ το ματς συνεχίστηκε. Στο 95' ο ΟΦΗ κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι με τον Μερεμπασβίλι να παίρνει την εσχάτη των ποινών από τον Λυκογιάννη. Ένα λεπτό μετά ο Μιλιάζες δεν αστόχησε για να κάνει το τελικό 1-0. Μία σωτήρια νίκη για τον ΟΦΗ και μία σχεδόν καταδικαστική ήττα για τον Εργοτέλη.

MAN OF THE MATCH: Ο Μερεμπασβίλι. Ο πιο ποιοτικός και κινητικός παίκτης του γηπέδου. Ποδοσφαιριστής που δημιούργησε αρκετά και από τον οποίο βγήκαν αρκετές φάσεις του ΟΦΗ. Έχει κερδίσει και το πέναλτι. Από κοντά ο σκόρερ Μιλιάζες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι αμυντικές γραμμές των δύο ομάδων και γκολκίπερ τους ήταν σε σχετικά καλή μέρα. Θετικό πρόσημο και από Κοζορώνη αλλά και από τον Κουτσιανικούλη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι κεντρικοί χαφ των δύο ομάδων. Ο άξονας και στους δύο αντιπάλους είχε... ζητήματα σε ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας. Και οι δύο πιο πολύ κατέστρεφαν και έκαναν λάθη παρά δημιουργούσαν. Ο Εργοτέλης σίγουρα περίμενε πιο πολλά από τον Γιουσούφ.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να χρεωθεί ή να χαρακτηριστεί ως γκάφα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Αμπάρκιολης με τους βοηθούς του έχουν κάνει κυρίως λάθη σε φάουλ και κάρτες. Επίσης ελέγχονται για την μη υπόδειξη πέναλτι πάνω στον Πετρόπουλο. Φάση στο 60' που έπρεπε να δοθεί. Αντίθετα το πέναλτι που δίνει στο τέλος ο ρέφερι του ματς είναι αμφισβητούμενο. Επίσης αντί να κρατήσει πέντε λεπτά καθυστερήσεις είχε οκτώ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Φάσεις έκαναν. Επιθετική όρεξη είχαν. Το ποδόσφαιρο που έπαιξαν και οι δύο δεν ήταν κακής ποιότητας. Ωστόσο η αδυναμία και του ΟΦΗ και του Εργοτέλη στην τελική προσπάθεια και η ιδιαίτερα καλή μέρα των δύο κίπερ κράτησαν το 0-0 για μεγάλο μέρος του αγώνα. Συνολικά ήταν ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι ωστόσο ο ΟΦΗ έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για το πέναλτι που δεν του δόθηκε πάνω στον Πετρόπουλο για να κάνει το 1-0 νωρίτερα. Μπορεί να προσθέσει κανείς πως και στους δύο έλλειψε το πιο σαφές και ουσιαστικό επιθετικό πλάνο. Τελικώς με μία αμφισβητούμενη απόφαση ο Μιλιάζες σκόραρε στο 96' με πέναλτι. Στον Εργοτέλη όπως ήταν λογικό είχαν αρκετά παράπονα από την υπόδειξη αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΧΑΙΛΑΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα