Νίκη Βόλου - Αστέρας Τρίπολης 0-2

Νίκος Τσιώκος
Νίκη Βόλου - Αστέρας Τρίπολης 0-2

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε λογαριασμό, ο Μάσα έβαλε το κερασάκι στις καθυστερήσεις και ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Βόλο, επικρατώντας με 2-0 της Νίκης, η οποία το πάλεψε μέχρι το τέλος!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τη Νίκη Βόλου ο Ταΐρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μαρινάκης δεξιά στην άμυνα, ο Τσουκάνης αριστερά και οι Αργύρης, Ίβενς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Καρασαλίδης, Κοτσαρίδης και μπροστά τους οι Αναστασόπουλος, Ροζέριο, Μουζακίτης. Στην κορυφή ο Τζιώρας.

Για τον Αστέρα ο Κοσίτσκι πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Παντελιάδη το αριστερό και τους Ζησόπουλος, Γκοϊάν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κουρμπέλης, Τιε Μπι και μπροστά τους οι Φερνάντεθ, Μάσα, Μπακασέτας. Μοναδικός προωθημένος ο Πάρα.

Κατοχή ο Αστέρας, γκολ ο Μπακασέτας

Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν καλύτερη από τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό για να πετύχει στο πρώτο μέρος ένα τέρμα, αν και δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ταΐρη.

Οι Αρκάδες απείλησαν στο 8' και 9' με δύο σουτ του Τιε Μπι και Λούι, αντίστοιχα, τα οποία κατέληξαν κόρνερ και άουτ, ενώ στο 24' το πλασέ του Μπακασέτα ήταν αδύναμο για να μαζέψει με ευκολία την μπάλα ο Ταΐρης. Άλλο ένα του Μάσα έξω από την περιοχή στο 31' έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των Θεσσαλών, που προσπάθησαν να επιτεθούν από τα άκρα και στο 38' είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς.

Ο Τζιώρας μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το πλασέ, αντί να δώσει στον Ροζέριο που περίμενε στο ύψος του πέναλτι, με τον Κοσίτσκι να του λέει «όχι». Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν, τελικά, στο γκολ στο 41', όταν οι αμυντικοί της Νίκης δεν απομάκρυναν σωστά, ο Μπακασέτας έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Ταΐρης έκανε λάθος στην προσπάθειά του να μπλοκάρει, με την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το πάλεψε η Νίκη, αλλά...

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με τον Αστέρα να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά, απείλησαν στο 50' με τον Μάσα, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και την κατοχή και πάλεψαν μέχρι το τέλος για την ισοφάριση.

Στο 57' ο Ροζέριο άνοιξε την μπάλα και βγήκε άουτ μαζί με αυτή, ενώ στο 69' οι Βολιώτες σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Κορέτα γύρισε ωραία την μπάλα από αριστερά, ο Ροζέριο άφησε στον Μουζακίτη, όμως ο τελευταίος έκανε κακό πλασέ όντας μόνος του απέναντι στον Κοσίτσκι, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.

Το... κερασάκι ο Μάσα

Παρά ταύτα, ο Αστέρας ανέβηκε μετά το 75', με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Μάσα. Ο Αργεντινός αστόχησε με σουτ και κεφαλιά στο 75' και στο 76', αντίστοιχα, ενώ στην εκπνοή του αγώνα έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα. Αφού πήρε την μπάλα από τον Καρασαλίδη, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Ταΐρη για να... σφραγίσει τη νίκη του Αστέρα στο 93'. Έτσι, οι Αρκάδες μπήκαν στην πεντάδα αφήνοντας πίσω Καλλονή, Βέροια και Ατρόμητο.

Man of the match: Ο Πάμπλο Μάσα. Ο Αργεντινός ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής των επιθέσεων του Αστέρα και σκόραρε το δεύτερο τέρμα των Αρκάδων.

Αδύναμος κρίκος: Κακό πρώτο ημίχρονο από τη Νίκη, η οποία στις λίγες φάσεις που είχε δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ υπήρχαν κενά στην άμυνα.

Στο ύψος του: Ο Τάσος Μπακασέτας. Ο 21χρονος επιθετικός, που σήμερα έπαιξε πιο πίσω, πήρε θέση βασικού και πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Από πλευράς Νίκης Βόλου, καλύτερος ήταν ο Μουζακίτης, ο οποίος θα μπορούσε να προστεθεί στη λίστα των σκόρερ στο 69'.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ταΐρης στο 41'. Στο σουτ του Μπακασέτα η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια. Λάθος και από τον Καρασαλίδη στο φινάλε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Μάσα.

Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολο έργο ο Κουτσιαύτης, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας ήταν λίγο καλύτερος από τη Νίκη και με δύο γκολ, που προήλθαν από λάθη αντιπάλων, αλλά και κορυφαίο τον Μάσα, έφυγε με τη νίκη και από τον Βόλο. Οι Αρκάδες, με αυτόν τον τρόπο, σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση πίσω από τον τρίτο Παναθηναϊκό και μπροστά από Καλλονή, Βέροια και Ατρόμητο. Στα αξιοσημείωτα του ματς το πρώτο φετινό γκολ του Μπακασέτα στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις ομάδων

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Αργύρης (79' Νικλητσιώτης), Καρασαλίδης, Ίβενς, Μουζακίτης, Ροζέριο, Κοτσαρίδης (67' Μέτσε), Αναστασόπουλος (46' Κορέτα), Τζιώρας.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Τιε Μπι (60' Μουνάφο), Μάσα, Φερνάντεθ (72' Τσοκάνης), Μπακασέτας (60' Ουσέρο), Πάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα