Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1

Μιχάλης Τσαμπάς
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Απόδραση από το Αγρίνιο! Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Μλάντεν Πέτριτς που έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά πέτυχε το γκολ της νίκης στο 81', νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και κρατήθηκε «ζωντανός» στην μάχη του τίτλου! ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΠΑΣ

Βασικός ο Βασιλείου

Ο Μάκης Χάβος, θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο της ομάδας του στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναθηναϊκό, παρέταξε τα «καναρίνια» με 4-2-3-1 και χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη στα πρόσωπα.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ράφαελ, δεξί μπακ ο Μπεχεράνο, αριστερό ο Κέβιν και στα στόπερ ο Κούσας με τον Εντζεγκέλε. Γοδόι και Φωτάκης τα αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Βιγιαφάνες, δεξί ο Καπέλ, σε ελεύθερο ρόλο ο Μαρτίνες και στην κορυφή της επίθεσης ο Βασιλείου.

Έκπληξη με Μπεργκ!

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Μάρκους Μπεργκ, θέλοντας προφανώς να τον έχει... φρέσκο ενόψει Τρίπολης ενώ έκανε αλλαγές και στο κέντρο της άμυνάς του.
Ο Στιλ υπερασπίστηκε την «πράσινη» εστία, στα δεξιά της άμυνας ο Μπούρμπος, αριστερά ο Νάνο και ο Σίλντενφελντ με τον Μέντες οι κεντρικοί αμυντικοί. Ο Δώνης σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Μπούι και Ζέκα εσωτερικούς. Πέτριτς και Μπαϊράμι πίσω από τον Καρέλη στο 4-3-2-1 του «Ολλανδού».

Ροντέο!

Ένα ημίχρονο βγαλμένο από την... Primera σε φόντο Αγρινίου! Με έναν Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικός για ένα μισάωρο, να χάνει τα άχαστα και τον Παναιτωλικό να έχει ένα τρίλεπτο «φωτιά» σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό! Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά τα είδαμε όλα εκτός από το γκολ, σε ένα από τα καλύτερα φετινά σαρανταπεντάλεπτα της Σούπερ Λίγκας!

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν εκείνη που κυριάρχησε στο πρώτο ημίωρο. Η πίεση απέφερε καρπούς, δημιουργικά από τα άκρα και κυρίως από τον άξονα οι «πράσινοι» δημιούργησαν φάσεις αλλά τις σπατάλησαν! Ο Μπαϊράμι, ο Πέτριτς(9' σε κενό τέρμα, 23' κεφαλιά, 45' δοκάρι), ο Μέντες(26') και ο Μπούι(29' προλαβαίνει πάνω στην γραμμή ο Κούσας) δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό σε φάσεις για... θάνατο! Για ακόμη μία φορά φέτος, το «τριφύλλι» δείχνει ανικανότητα στην τελική προσπάθεια, με μοιραίο τον Κροάτη στράικερ.

Ο Παναιτωλικός, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στην υπεροχή του Παναθηναϊκού! Από το 30' και έπειτα... ξύπνησε και με κινητήριο μοχλό τον Νίκο Μαρτίνες έψαξε το γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα τρομερό ξέσπασμα και μέσα σε ένα τρίλεπτο έφτασαν μια... ανάσα από το να «τιμωρήσουν» τον Παναθηναϊκό. Στο 35' ο Φωτάκης, στο 36' ο Καπέλ και ο Μαρτίνες που νικήθηκαν από τον Στιλ και δύο λεπτά αργότερα το οριζόντιο του Μαρτίνες σήκωσαν στο πόδι το γήπεδο. Η μπάλα, όμως, δεν μπήκε ποτέ στο πλεκτό και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου σε ένα χορταστικό θέαμα.

Από μοιραίος έγινε... ωραίος!

Μπορεί στο δεύτερο μέρος να μην είχαμε τις φάσεις του πρώτου, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, να αφήνει χώρους πίσω και ο Παναιτωλικός να ψάχνει το γκολ στην κόντρα! Οι «πράσινοι» έχασαν μια τρομερή ευκαιρία στο 58΄με τον Μπούι έπειτα από καταπληκτική πάσα του Μπεργκ που ήταν και η πρώτη αλλαγή του Αναστασίου.

Οι φιλόξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιουργούσαν ρήγματα αλλά τα... θαλάσσωναν στην τελική πάσα.

Όλα αυτά μέχρι το 81'. Σε εκείνο το λέπτο ο Πέτριτς... πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Παναιτωλικού και εξιλεώθηκε για τις χαμένες του ευκαιρίες. Το γκολ του Κροάτη ήταν υπεραρκετό για τον Παναθηναϊκόυ που δεν απειλήθηκε και κράτησε μέχρι το τέλος ένα πολύ σημαντικό «διπλό».

MAN OF THE MATCH: Ποιος άλλος; Ο άνθρωπος που με την κεφαλιά του στο 81' χάρισε ένα μεγάλης σημασίας «διπλό» στον Παναθηναϊκό σε μία έδρα που δεν είχε νίκη τα τελευταία χρόνια! Ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης έχασε τρομερές ευκαιρίες για να σκοράρει. Τις σπατάλησε αλλά στο φινάλε κατάφερε να εξιλεωθεί με ωραία κίνηση και τελείωμα, να βρει πλεκτό και να δικαιώσει τον Αναστασίου που τον κράτησε μέχρι το τέλος στο γήπεδο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τι άλλο να έκανε απόψε για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του; Ο Ραφαέλ ήταν «φύλακας-άγγελος» για τον Παναιτωλικό. Μέχρι το 81', όπου προδόθηκε από την άμυνά του. Μέχρι τότε, όμως, είχε προσφέρει μερικές σημαντικότατες και δύσκολες αποκρούσεις. Highlights τα τετ-α-τετ απέναντι στον Μπαϊράμι και τον Μπούι, όπου είπε «όχι»!
Πολύ καλός για τους Αγρινιώτες και ο Νίκο Μαρτίνες ενώ στο ύψος του ήταν φυσικά και ο Λουκ Στικ με την τρομερή διπλή απόκρουση στην φάση του 36'!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός... απέδρασε από το Αγρίνιο. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα άσχημα νέα είναι πως για ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, οι παίκτες του Αναστασίου χρειάστηκαν... άπειρες ευκαιρίες για να βρουν ένα γκολ! Ο Μπαϊράμι, ο Πέτριτς, ο Μπούι, ο Μέντες δεν βρήκαν στόχο σε φάσεις που έπρεπε να τελειώσουν με την μπάλα μέσα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στην ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού στην φάση όπου ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να βρει το γκολ με τον Πέτριτς στο 81'. Ο Κροάτης μετά το κόρνερ του Νάνο, είναι αμαρκάριστος και... τιμωρεί την απροσεξία των «καναρινιών» σε ένα πολύ κρίσιμο για το παιχνίδι σημείο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βοσκάκης ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο ενώ ορθές ήταν και οι αποφάσεις των βοηθών του. Πάντως, υπάρχει μια αγκωνιά του Φωτάκη στο 26' πάνω στον Πέτριτς μέσα στην περιοχή, για την οποία «φωνάζει» ο Παναθηναϊκός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η πρώτη επικίνδυνη αποστολή του Παναθηναϊκού στην επαρχία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε μία αναμέτρηση που ήταν πραγματικά διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το «τριφύλλι» έχασε πολλές ευκαιρίες, δεν... τιμωρήθηκε από τον Παναιτωλικό και παρέμεινε... ζωντανό στο «κυνήγι» του ΠΑΟΚ και μείωσε στο -1 από τον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κέβιν Μαρτίνες, Κούσας, Μπεχαράνο, Καπελ (79' Κόρμπος), Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Βασιλείου (65’ Άλβες), Φωτάκης (72’ Καλογέρης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Δώνης, Ζέκα, Μπούι (78’ Λαγός), Μπαϊράμι (76’ Ντίνας), Καρέλης (54’ Μπεργκ), Πέτριτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα