Ξάνθη - Καλλονή 2-1

Ξάνθη - Καλλονή 2-1

bet365

Η Καλλονή πήγε στην Ξάνθη ως η καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος, όμως οι «Ακρίτες» της έβαλαν δύο γκολ και πήραν τη νίκη (2-1) απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, σε ένα ματς που τα είχε... όλα!

Στο καλύτερο ματς της χρονιάς για την Ξάνθη, οι Ακρίτες έπιασαν μαγική απόδοση, σκόρπισαν στους... πέντε ανέμους την εκπληκτική μέχρι τώρα άμυνα της Καλλονής και έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες, επικρατώντας της ΑΕΛΚ με 2-1, ενώ είχαν και 3 δοκάρια!

Πως ξεκίνησαν

Για την Ξάνθη, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κυριακίδης, με τους Καρυπίδη, Γούτα μπροστά του. Ουάλας και Μπαξεβανίδης ήταν στα άκρα, ενώ στον άξονα αγωνίστηκε ο Παπαστεριανός με τον Ομπόντο. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Καπετάνος, ενώ πίσω του κινήθηκαν οι Σολτάνι, Λουσέρο και Κλέιτον.

Στην αντίπερα όχθη, την εστία της Καλλονής υπερασπίστηκε ο Χογκ, που είχε μπροστά του τους Βαλιό, Αναστασιάδη, ενώ στα άκρα της άμυνας έπαιξαν Πιπίνης και Αντέγιο. Καλτσάς και Κεϊτά κάλυψαν στον άξονα, ενώ πίσω από τον Χουάνμα εναλλάσσονταν οι Ναβάρο, Λεοζίνιο και Μανούσος.

«Καλημέρα» με δοκάρι

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν στην Ξάνθη για να... δείξει τα δόντια της και τις ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις της. Μετά την σέντρα και στην πρώτη επίθεση των γηπεδούχων, ο Κλέιτον βγήκε σε θέση τετ α τετ, με τον Χογκ να αλλάζει πορεία στο σουτ του Βραζιλιάνου και την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, πριν ο Σολτάνι αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Δεν άργησε το γκολ!

Μπορεί να μην ήρθε στο πρώτο λεπτό, όμως το γκολ δεν άργησε. Ήταν το 12' όταν ο Σολτάνι πήρε την ασίστ από τον Κλέιτον, μετά από πολύ όμορφη ανάπτυξη των συμπαικτών του ακι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους Ακρίτες.

Τρικυμία!

Η εικόνα της Ξάνθης ήταν βγαλμένη από... όνειρο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά και να ψάχνουν ακόμα ένα τέρμα. Και αυτό ήρθε στο 21', με τον καλύτερο, μάλιστα, τρόπο. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Κλέιτον, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο... θύτης Πιπίνης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αξιόμαχη Καλλονή στην συνέχεια

Μπορεί στα πρώτα λεπτά να μην πήγε τίποτα καλά στους φιλοξενούμενους, όμως από εκείνο το σημείο και μετά, η Καλλονή κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να μην φαίνεται το αριθμητικό πλεονέκτημα του αντιπάλου.

Η Ξάνθη είχε την κατοχή, προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά δεν ήταν πολλές οι ευκαιρίες που βγήκαν για τους Ακρίτες, αφού ο σύλλογος από την Μυτιλήνη είχε κλείσει καλά τους χώρους. Όσες φορές χρειάστηκε, βέβαια, ο καταπληκτικός και σήμερα Χογκ, που πραγματοποιήσε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Ξανά στο παιχνίδι με Βαλιό

Αν και δεν είχε φάσεις, η Καλλονή κατάφερε να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του αποτελέσματος, αφού στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της, στο 52', ο Βαλιός κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά και να μειώσει για τους φιλοξενούμενους. Αυτό το γκολ έδωσε ξανά ελπίδα στους πάικτες του Μαντζουράκη, που δεν κατάφεραν, όμως να δώσουν συνέχεια.

Έσπασε τα δοκάρια

Το τέρμα της Καλλονής, ανάγκασε τους γηπεδούχους να ψάξουν ακόμα ένα τέρμα, προκειμένου να αποκτήσουν ξανά διαφορά ασφαλείας και να μην παίξουν με την φωτιά. Παρόλα αυτά, τα δοκάρια δεν τους έκαναν το χατήρι, αφού σε αυτά σταμάτησε άλλες δύο φορές η μπάλα, με τους Ακρίτες να συμπληρώνουν τα τρία στο παιχνίδι.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την Ξάνθη να πανηγυρίζει ένα δίκαιο και πολύτιμο τρίποντο, έχοντας καταφέρει να διασπάσουν την πολύ δυνατή άμυνα της Καλλονής, της οποίας διπλασίασε το παθητικό στο πρωτάθλημα! Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θα αφήσουν πίσω τους το πρώτο κακό 20λεπτο, όμως θα έχουν να θυμούνται την συνέχεια και πως στάθηκαν αξιοπρεπώς παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα.

MVP. Η τριάδα της Ξάνθης, Κλέιτον, Λουσέρο και Σολτάνι! Πραγματικά τρομερό παιχνίδι από τους τρεις παίκτες, δημιούργησαν τρομερά ρήγματα στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και οδήγησαν την ομάδα τους σε μία υπερ-πολύτιμη νίκη.

Στο ύψος του. Χογκ. Τρομερές επεμβάσεις από τον τερματοφύλακα της Ξάνης, κράτησε ζωντανή την ομάδα του, αφού χωρίς αυτόν και τις αποκρούσεις του, το σκορ ενδέχεται να είχε... ξεφύγει.

Αδύναμος κρίκος. Πιπίνης. Πρόλαβε σε 2ο λεπτά να πάρει δύο κίτρινες, η μία εκ των οποίων μετά το πέναλτι, από το οποίο προήρθε το 2ο γκολ των Ακριτών.

Η γκάφα: Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών της Ξάνθης, που δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς. Μπορεί να μην δέχτηκαν πίεση, αλλά το 2-1 είναι πάντα.... ρευστό και θα μπορούσαν να το έχουν πληρώσει σε κάποια κόντρα!

Το στραγάλι. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του κ. Ζαχαριάδη και των βοηθών του. Σωστή η δεύτερη κίτρινη του Πιπίνη και το πέναλτι.

Το ταμείο του gazzetta. Πολύτιμη νίκη για την Ξάνθη, που ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα λεπτά, όμως μετά δεν τέλειωσε το παιχνίδι και θα μπορούσε να το μετανιώσει. Από την άλλη, η Καλλονή πέρασε ένα εφιαλτικό 20λεπτο που της στοίχισε το ματς, όμως και πάλι έδειξε αξιοπρεπέστατη εικόνα, αν και έπαιζε για πάνω από 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα