Κίνδυνος φυλάκισης στην ΑΕΚ!

Κίνδυνος φυλάκισης στην ΑΕΚ!

Gazzetta team
Κίνδυνος φυλάκισης στην ΑΕΚ!

bet365

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων των 17 προσφυγόντων στο ΣτΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ μπορεί να επιφέρει ακόμα και φυλάκιση!

Η ΑΕΚ δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα της τα ονόματα και τις διευθύνσεις κατοικίας των 17 προσφυγόντων στο ΣτE χωρίς την συγκατάθεσή τους κάτι που σημαίνει παραβίαση του νόμου 2472/97 «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal υπάρχει ακόμα και κινδυνος φυλάκισης για τους υπεύθυνους της ανάρτησης των ονομάτων! «Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η AEK είχε κάθε δικαίωμα να λάβει επίσημα γνώση της προσφυγής, γι' αυτό και η σχετική της αίτηση στο ΣτE ικανοποιήθηκε, αλλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να μεταδώσει οποιοδήποτε στοιχείο των "17". H πράξη της διώκεται αυτεπάγγελτα -δεν χρειάζεται, δηλαδή, καν μήνυση από τους θιγόμενους- και επισύρει (άρθρο 22) ποινή φυλάκισης από 12 έως 60 μήνες και χρηματικό πρόστιμο από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Eπιπλέον, αυτεπάγγελτα διώκεται και το αδίκημα της "έκθεσης" (άρθρο 306 του Π.K.) με ποινή φυλάκισης από 6 έως 60 μήνες σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εκ των "17" προβεί σε μια απλή καταγγελία στην Eισαγγελία, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του στο site της ΠAE AEK μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο...», αναφέρει χαρακτηρισιτκά η εφημερίδα.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα