Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αποδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta την υποκρισία και την σκοπιμότητα που κρύβουν οι φωνές από Θεσσαλονίκη μεριά για τη διαιτησία ενόψει του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Όπως γίνεται παραμονή κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ κυριαρχεί η διαιτητολογία. Όχι διαιτητοτρομοκρατία, μην το παρεξηγήσουμε κιόλας…

Κι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το πολύ απλό: όποιον διαιτητή κι αν έβαζε η ΚΕΔ, ο περίγυρος του ΠΑΟΚ θα φώναζε. Μα από συνήθεια, μα για να επηρεάσει, μα για προκαταβολικό άλλοθι.

Αλλά ας το πάμε όπως θέλουν. Το παράπονο, λέει, είναι γιατί δεν όρισαν διεθνή διαιτητή. Μάλιστα.

Και προσέξτε τώρα το μέγεθος της υποκρισίας.

Ποιόν διεθνή διαιτητή θέλουν;

Τον Σπάθα; Όχι. Θα λένε για το Αστέρας-Ολυμπιακός.

Τον Γιάχο η, τον Τριτσώνη; Όχι. Θα λένε για τον τελικό του κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και το χέρι του Μανιάτη.

Τον Κουκουλάκη; Όχι. Θα λένε για τις δύο αποβολές παικτών του ΠΑΟΚ πριν εφτά χρόνια στο Καραϊσκάκη. Ήδη σήμερα ο Τύπος της Θεσσαλονίκης τον «περιποιείται» κι αυτόν, επειδή ορίστηκε ως 4ος!

Τον Καλογερόπουλο; Όχι. Θα λένε για το περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 στο κύπελλο.

Τον Παππά; Όχι. Θα λένε ότι έπαιξε στο περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0 για το πρωτάθλημα.

Άρα; Άρα, να βγουν και να πουν ανδρικά ότι ήθελαν το μοναδικό άλλο διεθνή που απομένει, τον Σιδηρόπουλο, του συνδέσμου Δωδεκανήσου, αλλά με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ρέφερι πρόπερσι στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0. Ρέφερι στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1, ΠΑΟΚ-Άρης 3-1, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-0, Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3. Αυτά είναι τα έξι τελευταία ματς του Σιδηρόπουλου με τον ΠΑΟΚ…

Για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

Όπως θα πρέπει να μας βγουν και να μας πουν, για τον Αρετόπουλο, που ορίστηκε από την ΚΕΔ σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Για να΄ χουμε καλό ερώτημα, πότε ρε παιδιά ο Αρετόπουλος βοήθησε τον Ολυμπιακό και πότε αδίκησε τον ΠΑΟΚ;

Ένα δύσκολο παιχνίδι έχει παίξει ο Ολυμπιακός με διαιτητή τον Αρετόπουλο κι έφερε 2-2 στο Χαριλάου.

Στο δε τελευταίο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, ο Αρετόπουλος είχε αποβάλλει τον Χολέμπας και δεν είχε παίξει στο κρίσιμο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Κι εγώ δεν λέω ότι κακώς τον έβγαλε έξω. Λέω ότι αν μη τι άλλο δεν του χαρίστηκε.

Έδωσε, λέει, δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 3-2 με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη (τα Γιάννινα είχαν μειώσει στο 90’). Συγνώμη δεν ήταν τα πέναλτι; Και στο ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 2-0 ήταν…άλλος Αρετόπουλος, που είχε δώσει δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 0-0 (το ένα το έχασε κι έδωσε μετά κι άλλο);

Τι παράπονο έχει ο ΠΑΟΚ από τον Αρετόπουλο; Επειδή έχανε 2-1 στα Γιάννινα και του έδωσε πέναλτι κι ισοφάρισε 2-2;

Για να δείτε, όμως, την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο: Εάν η ΚΕΔ όριζε άλλο μη διεθνή διαιτητή, όπως για παράδειγμα τον Θάνο από τη Βόρεια Ελλάδα (με 8 ματς στην Τούμπα κι οκτώ νίκες, βλέπε ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0, ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1 με πέναλτι, ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 1-0, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0, ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-2). Η, τον Μάνταλο, που πλέον ζει στην Καβάλα (πέρσι ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0). Τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε πρόβλημα, επειδή «η ΕΠΟ σε ένα τέτοιας μεγάλης σημασίας παιχνίδι ορίζει μη διεθνή διαιτητή;».

Δεν άκουσα. Τι είπατε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.