Ρόμα - Ιντερ 4-2

Ρόμα - Ιντερ 4-2

bet365

Η Ρόμα πέρασε καλά φιλοξενώντας την Ιντερ, την οποία νίκησε με 4-2 και παρέμεινε στο -3 από την Γιουβέντους. Γκολάρα ο Χολέμπας, αποβλήθηκε ο Μαντσίνι.

Με την Γιουβέντους να έχει νικήσει νωρίτερα την Τορίνο, η Ρόμα ήξερε ότι το τρίποντο ήταν υποχρεωτικό κόντρα στην Ιντερ. Οι Τζαλορόσι μπορεί να αγχώθηκαν, αφού οι Νερατζούρι ισοφάρισαν δύο φορές, αλλά τελικά πέτυχαν τον στόχο τους με το 4-2, στο οποίο είχε τεράστια συμβολή ο Χολέμπας. Ο διεθνής Ελληνας αριστερός μπακ έβαλε το γκολ της ζωής του στο 47' εκθέτοντας τους Καμπανιάρο-Ρανόκια και εκτελώντας τον Χαντάνοβιτς, τον οποίο... ζωγράφισε στις καθυστερήσεις ο Πιάνιτς με εκτέλεση φάουλ. Χωρίς προπονητή η Ιντερ από το 60' αφού ο Μαντσίνι αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στον διαιτητή Ματσολένι.

Μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, στα οποία οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό, η Ρόμα απείλησε στο 10' με το γύρισμα του Λιάγιτς για τον Πιάνιτς, που κόντραρε σε αντίπαλο για να φύγει κόρνερ. Η Ιντερ, από την άλλη πλευρά, πάτησε για πρώτη φορά περιοχή στο 13' με τον Ντοντό, ο οποίος ζήτησε πέναλτι σε προβολή του Λιάγιτς. Το παιχνίδι έμοιαζε μοιρασμένο αλλά οι Τζαλορόσι ανέβασαν για λίγα λεπτά ρυθμό και πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Πρωταγωνιστής, ακόμη μία φορά, ο Ζερβίνιο, ο οποίος στο 19' έφτιαξε την ευκαιρία του Λιάγιτς (απέκρουσε το σουτ ο Χαντάνοβιτς), για να αντιστραφούν οι ρόλοι στο 21': Γύρισμα του Σέρβου, πλασέ του Ιβοριανού από κοντά και 1-0. Οι Νερατζούρι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και θα μπορούσαν να το κάνουν με το σουτ του Κουζμάνοβιτς που απέκρουσε ο Ντε Σάνκτις, αφήνοντας στη συνέχεια αρκετούς κενούς χώρους.

Η Ρόμα που λατρεύει τις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί και να βάλει βάσεις νίκης αλλά πάντα γινόταν λάθος στην τελική πάσα, για να αλλάξουν τα δεδομένα στο 36', όταν η Ιντερ πήρε κόρνερ και ο Ρανόκια με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1). Ο Ζερβίνιο προσπάθησε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του παίρνοντας κάποιες πρωτοβουλίες οι οποίες δεν είχαν το επιθυμητικό αποτέλεσμα ενώ ο Οσβάλντο, στον αντίποδα, έχασε το κοντρόλ μετά την ωραία πάσα του Κουζμάνοβιτς κι ενώ θα μπορούσε να βγει μόνος απέναντι από τον Ντε Σάνκτις.

Αν το πρώτο 45λεπτο δεν είχε πολλές φάσεις, το δεύτερο ήταν... τρελό και φάνηκε από νωρίς ότι θα ήταν τέτοιο. Στο 47' ο Χολέμπας απέφυγε τους Καμπανιάρο-Ρανόκια και στη συνέχεια εκτέλεσε τον Χαντάνοβιτς από πλάγια εντός περιοχής για το 2-1, προκαλώντας πανζουρλισμό στο «Ολίμπικο» αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κάνει τέτοιο πράγμα! Η Ιντερ, πάντως, δεν πτοήθηκε και στο 57' ο Ντοντό γύρισε από αριστερά και ο Οσβάλντο -που νωρίτερα είχε επιχειρήσει να σκοράρει με ψαλιδάκι- πλάσαρε σωστά για το 2-2! Στους πανηγυρισμούς του, μάλιστα, ο πρώην Τζαλορόσο ζήτησε από τους τιφόζι των Ρωμαίων να σιωπήσουν, για να «τιμωρηθεί» δύο λεπτά μετά...

Ο Ζερβίνιο μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πάσαρε στον Τότι, αυτός φάνηκε να μπλοκάρει αλλά τελικά, με κάποιο τρόπο, η μπάλα έφτασε στον Πιάνιτς, ο οποίος με πλασέ έκανε το 3-2! Δευτερόλεπτα μετά, ενώ οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν, ο Μαντσίνι αποβλήθηκε αφού διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Χολέμπας στον Γκουαρίν, στην αρχή της φάσης του τρίτου γκολ της Ρόμα.

Οι Μιλανέζοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν για τρίτη φορά και θα μπορούσαν να το κάνουν στο 67' με το σουτ του Μεδέλ που απέκρουσε ο Ντε Σάνκτις, όπως θα μπορούσε και η Ρόμα να τελειώσει τον αγώνα πριν το 90' αφού έβρισκε χώρους για αντεπιθέσεις αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Τελικά, αφού πρώτα ο Ιτούρμπε χαράμισε δύο καλές ευκαιρίες, το 4-2 ήρθε στο 92' με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς!

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μανωλάς, Αστόρι, Χολέμπας, Πιάνιτς, Κεϊτά (64' Ντε Ρόσι), Ναϊνγκολάν, Ζερβίνιο, Τότι (85' Ιτούρμπε), Λιάγιτς (64' Φλορέντσι).

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο, Ρανόκια, Ζουάν Ζέσους, Ντοντό (81' Ικάρντι), Εμβιλά (67' Κόβατσιτς), Μεδέλ (82' Ομπι), Κουζμάνοβιτς, Γκουαρίν, Οσβάλντο, Παλάσιο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα