Παναθηναϊκός-Βέροια 2-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Βέροια 2-1

bet365

Πέτυχε γκολ, κέρδισε πέναλτι, πήρε την αποβολή! Είναι ο Μπεργκ και τα κάνει όλα... Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 την Βέροια, έκανε 3 σερί νίκες και... ονειρεύεται! Με 10 από το 26' οι φιλοξενούμενοι.

Rotation μετά την Μόσχα

Μετά το ταξίδι και το παιχνίδι στην Μόσχα και ενόψει των δύσκολων εκτός έδρας αποστολών σε Αγρίνιο και Τρίπολη, ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε να ανακατέψει την τράπουλα και να αλλάξει πρόσωπα και τακτική στην ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μπούρμπος και δίδυμο στα στόπερ ο Κουτρουμπής με τον Τριανταφυλλόπουλο. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου. Εσωτερικοί χαφ ο Μπούι με τον Ζέκα, σε ελεύθερο ρόλο ο Πράνιτς και στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο ο Μπεργκ-που επέστρεψε σε ματς πρωταθλήματος μετά τον τραυματισμό του- μαζί με τον Κλωναρίδη.

Τα πλάνα του Γκρανέρο

Από κει και πέρα, ο Χοσέ Γκρανέρο παρέταξε την Βέροια με το... κλασσικό της 4-2-3-1 και χωρίς κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα. Ο Καντιμοίρης ήταν ο πορτιέρο της «βασίλισσας». Δεξιά στην άμυνα ο Μαλόν, αριστερά ο Μπράβο και ο Όστοιτς με τον Καλί στο κέντρο των μετόπισθεν. Μπαλάφας και Μπατιόν στον άξονα των χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Γεωργιάδης, δεξί ο Καλτσάς, σε ελεύθερο ρόλο ο Ντουμίτρου και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν.

Την... έσκασε!

Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε την ευκαιρία στην Βέροια να το... πιστέψει! Μπήκε δυνατά, πίεσε εξαιρετικά μετά από καιρό, πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Το πρέσινγκ του «τριφυλλιού» λειτούργησε άψογα και «έσκασε» την Βέροια που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Αρχικά οι μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων για τον Μπεργκ δεν «βγήκαν», ο Σουηδός είχε τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι στο 18', με τον Παναθηναϊκό να μετουσιώνει την υπεροχή του στο 25'!

Με ένα... σμπάρο δύο τρυγόνια! Μετά από την εξαιρετική προσπάθεια του Μπούρμπου από δεξιά και σέντρα... ξυραφιά, ο Μαλόν ανέτρεψε τον Μπεργκ προ κενής εστίας, είδε σωστά την κόκκινη κάρτα και ο Πράνιτς δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα. Σε μία φάση, οι «πράσινοι» πήραν κεφάλι στο σκορ και το αριθμητικό πλεονέκτημα για τα υπόλοιπα εξήντα πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

Όπως ήταν λογικό, ο Παναθηναϊκός έψαξε και δεύτερο γκολ για να... κλειδώσει το παιχνίδι. Δεν είχε, όμως, καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και με εξαίρεση ένα σουτ του Μπούι δεν απείλησε. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά ψηλά, ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να... σπάσει. Στον αντίποδα, η Βέροια ήταν εκείνη που είχε την καλύτερη στιγμή με τον Ντουμίτρου στο 37' να πλασάρει άουτ!

Ο «λογαριασμός» και το... ντέρμπι!

Μία, δύο, τρεις, κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε την σωστή πάσα στην πλάτη της αμυντικής γραμμής της Βέροιας που συνέχιζε να παίζει αρκετά ψηλά για τα δεδομένα της αναμέτρησης. Το ευτύχημα για το «τριφύλλι» ήταν πως αυτή η στιγμή δεν άργησε να έρθει! Από τα... αποδυτήρια! Ο Ζέκα με καταπληκτική κάθετη πάσα, βρήκε την κίνηση του Κλωναρίδη, εκείνος με κοντρόλ την... έστρωσε στον Μπεργκ και ο Σουηδός σε κενή εστία άνοιξε λογαριασμό και στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια φαινόταν να είναι ιδανική για τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» το έκαναν ντέρμπι, καθώς από ακόμη μία αδράνεια στην άμυνα ο Καλτσάς στο 68' μείωσε για την Βέροια. Μια Βέροια που όσο περνούσε η ώρα και ο Παναθηναϊκός είχε δυσλειτουργία στην μεσαία γραμμή, έπαιρνε μέτρα και άγχωσε το κοινό της Λεωφόρου.

Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να βρουν και το τρίτο γκολ αλλά Κλωναρίδης και Καρέλης δεν βρήκαν στόχο στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Με αυτά και με αυτά, το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σε τροχιά κορυφής!

MAN OF THE MATCH: Χρήστος Μπούρμπος. Το καλύτερο παιχνίδι του έμπειρου μπακ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Καθοριστικός στο δημιουργικό κομμάτι. Κάνει τρομερή ενέργεια και σέντρα πάρε-βάλε στην φάση του πέναλτι πάνω στον Μπεργκ. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα και ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού απροσπέλαστος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σαν να μην έλειψε μια μέρα. Ο Κάρλος Ζέκα μετά τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για ένα εικοσαήμερο περίπου, επέστρεψε και έδειξε ανεπηρεάστος. Πολλά χιλιόμετρα, σωστές στις μεταβιβάσεις του ενώ από δική του εξαιρετική κάθετη πάσα ξεκινά το γκολ του Μάρκους Μπεργκ που δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός μετά το 2-0 αντί να ισορροπήσει το παιχνίδι του, να κρατήσει μπάλα και να παίξει με τον χρόνο, συνέχισε να παίζει φουλ επίθεση. Ο Αναστασίου δεν βοήθησε την ομάδα του από τον πάγκο, ρίχνοντας στην μάχη μόνο επιθετικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Πέτριτς και ο Καρέλης ενώ υπήρχε ξεκάθαρο πρόβλήμα στο κράτημα της μπάλας. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν την κατοχή. Η Βέροια στο 68' μείωσε με τον Καλτσά αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, ξεθάρρεψε και το ματς από το πουθενά έγινε ντέρμπι για τα τελευταία λεπτά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει πέρα για πέρα στον Μαλόν. Στην φάση όπου ο Παναθηναϊκός κερδίζει το πέναλτι, κάνει διπλό λάθος. Έχει λάθος θέση, χάνοντας τον Μπεργκ και στην συνέχεια ανατρέπει τον επιθετικό των «πρασίνων», βλέποντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κύζας φάνηκε να είναι ιδιαίτερα αγχωμένος και να κάνει εύκολα λάθη που δεν έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Χαρίζει μια κίτρινη κάρτα στον Καλί για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπούι στο 42'(ούτε φάουλ έδωσε), χάνει τον πειθαρχικό έλεγχο ενώ η Βέροια ζητά δεύτερη κίτρινη στον Ζέκα για «θέατρο» σε μαρκάρισμα του Μπράβο στην επανάληψη.

Οι επόπτες του είχαν αρκετή δουλειά. Στο πρώτο μέρος ο Γεωργιάδης κόβει λανθασμένα τον Μπεργκ στην αρχή του ματς ενώ οι υπόλοιπες υποδείξεις φαίνεται να είναι σωστές(ακόμη και εκείνη για οφ-σάιντ στον Κλωναρίδη, καθώς ο Μπεργκ μπήκε στην φάση και ήταν εκτεθειμένος), όπως στην φάση του πέναλτι πάνω στον Μπεργκ. Μία λάθος απόφαση είχε και ο Σίπκας για την Βέροια, με τον Στιλ πάντως να προλαβαίνει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων ενώ σωστά δείχνει «παίζεται» στο 2-0 του Παναθηναϊκού. Ακόμα, ο πρώτος βοηθός έχει καταλογήσει λανθασμένα οφσάιντ τον Μπεργκ αμέσως μετά το 2-1 όταν ο Σουηδός βρέθηκε τετ α τετ, ενώ υπάρχουν ακόμα αρκετές περιπτώσεις οι οποίες είναι οριακές και χρειαζόταν πολλές φορές και δεύτερο ριπλέι για να έχεις μια πιο σίγουρη άποψη για την φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός, έστω και αν έκανε δύσκολη την ζωή του στο τελευταίο 20λεπτο, επιβλήθηκε της Βέροιας με 2-1 και παρέμεινε στο -6 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι» κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε και ένα γρήγορο γκολ στην επανάληψη, ωστόσο, έπαιξε με την... φωτιά στο φινάλε! Δεν «κάηκε» και πλέον κοιτάζει τις επικίνδυνες αποστολές σε Αγρίνιο και Τρίπολη που ακολουθούν!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα