Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-3

Γιώργος Τσακίρης
Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-3

bet365

Η ΑΕΚ δεν ήταν τρομερή αλλά έκανε το αναμενόμενο 5x5 περνώντας εύκολα από την Πάτρα με 3-1 επί της Παναχαϊκής. Ντακόλ, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα τα γκολ.

Μετά από διακοπή ενός μήνα οι ομάδες επέστρεψαν στη δράση και για την ΑΕΚ το ματς στην Πάτρα αναμενόταν ως το πιο δύσκολο εκτός έδρας. Αυτό, τουλάχιστον, έλεγαν από την Παναχαϊκή, με δηλώσεις για την ανωτερότητα τους έναντι της Ένωσης. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν φάνηκε στο γήπεδο... Αντιθέτως, αν και δεν είχε τελικά τον Μάνταλο στην αποστολή, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πέρασε το πιο εύκολο απόγευμα της εκτός έδρας φέτος, επικρατώντας με 3-1 και κάνοντας το 5x5. Από αυτό το 5x5, οι τέσσερις νίκες είναι εκτός έδρας (Αίγιο, Χανιά, Αχαρναϊκός, Παναχαϊκή)!

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ αφού στο 3' ο Μπαλού έκανε χέρι, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Ντακόλ από τα 11 βήματα νίκησε τον Μπαλασάκη για το 0-1. Το γρήγορο προβάδισμα θα περίμενε κανείς ότι θα έδινε μεγάλη άνεση στην Ενωση αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Οι Κιτρινόμαυροι δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν κάποια εύκολα λάθη και αυτό είχε ως συνέπεια η Παναχαϊκή να κερδίσει κάποια φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή, προσπαθώντας να γίνει επικίνδυνη με τον Ντα Κόστα. Με ένα δικό του φάουλ άλλωστε, στο 15', ήρθε η πρώτη καλή φάση για τους Πατρινούς με τους Μαρουκάκη και Αναστασόπουλο.

Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμενε ίδια μέχρι το 25' αλλά κάπου εκεί η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και στο 31' έφτασε και στο 0-2, με την προσωπική ενέργεια του Πλατέλλα που απέφυγε έναν αντίπαλο και έκανε το αριστερό διαγώνιο σουτ. Στο 35', από την απροσεξία του Πεταυράκη, ο Μαρουκάκης βγήκε τετ α τετ αλλά ο Ανέστης καθάρισε για την ΑΕΚ, η οποία στη συνέχεια ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό το ματς, έχοντας τον Κορδέρο για οργανωτή. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος με τον Αραβίδη, από την ωραία ενέργεια του Ντακόλ, αλλά ο Μπαλασάκης πρόλαβε να μπλοκάρει.

Το μόνο που είχε να κάνει η Ένωση στο δεύτερο μέρος ήταν να συνεχίσει να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, απέναντι σε μια Παναχαϊκή που δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό δημιουργικά. Οι γηπεδούχοι, που άρχισαν τις αλλαγές νωρίς στην επανάληψη με τον Κάργα αντί του Αναστασόπουλου, κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί μόνο στο 64' με ένα καλό σουτ του Πατινιώτη εντός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Ανέστης. Οι Πατρινοί ήταν μπροστά αφού κυνηγούσαν στο σκορ και αυτό έδινε αρκετούς χώρους στην ΑΕΚ, για την οποία ο Μπαρμπόσα έκανε καλή ενέργεια στο 72' βγάζοντας τετ α τετ τον Ντακόλ αλλά αυτός πλάσαρε άουτ.

Το ματς, τελικά, απέκτησε ξανά ενδιαφέρον στο 80', όταν ο Ανέστης έκανε μεγάλο λάθος σε μια εκτέλεση φάουλ με σέντρα και ο Γκαντιάγκα το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 1-2. Θεωρητικά, η Παναχαϊκή είχε χρόνο για την ισοφάριση αλλά η διαφορά δυναμικότητας δεν της επέτρεπε κάτι τέτοιο, με την ΑΕΚ τελικά να βάζει και τρίτο γκολ στο 90' με κεφαλιά του Μπαρμπόσα από το ύψος της... μεγάλης περιοχής, μετά την εντελώς λάθος έξοδο του Μπαλασάκη (1-3)!

Man of the match: Πολύ καλό παιχνίδι έκανε για την ΑΕΚ ο Κορδέρο. Ο Ισπανός μέσος κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου, κλέβοντας αρκετές μπάλες και μοιράζοντας σωστά την μπάλα. Ο Κορδέρο ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό στην Ένωση, αποφασίζοντας πάντα σωστά για το πότε έπρεπε να ανέβουν οι στροφές και πότε να παγώσει το ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής πρόσφερε ένα... show λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, λέγοντας διάφορα στον πρώτο βοηθό αν και δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Υπάρχουν, δυστυχώς, ακόμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοιες καταστάσεις αλλά -πού θα πάει- θα τελειώσουν.

Στο ύψος του: Οι Πλατέλλας και Μπαρμπόσα ήθελαν να επιβεβαιώσουν την καλή τους κατάσταση μετά το φιλικό με τον Παναθηναϊκό και το έκαναν. Αμφότεροι ήθελαν να σκοράρουν, το έψαξαν όποτε βρήκαν ευκαιρία και τελικά τα κατάφεραν και οι δύο.

Η γκάφα: Διαλέγει όποια θέλει ο καθένας. Οι επιλογές είναι δύο: Το λάθος του Ανέστη στο γκολ της Παναχαϊκής (1-2) και η λάθος έξοδος του Μπαλασάκη στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα ο διαιτητής και οι βοηθοί του, βγάζοντας πολύ εύκολα τον αγώνα. Σωστά δόθηκε το πέναλτι για την ΑΕΚ στο 3' αφού δεν διαμαρτυρήθηκε ουσιαστικά ούτε ο ίδιος ο Μπαλού, παραδεχόμενος ότι έκανε χέρι.

Το ταμείο του Gazzetta: Το μόνο που προβλημάτιζε την ΑΕΚ όταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος ήταν τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στα πρώτα πέντε. Αντίπαλοι, μάλιστα, οι θεωρητικά καλύτερες ομάδες του ομίλου, μετά φυσικά την Ένωση. Οι Κιτρινόμαυροι, τελικά, πέρασαν από αυτές τις έδρες, έκαναν το 5x5 και όπως καταλαβαίνει κανείς, η συνέχεια αναμένεται με (νέες) νίκες και πολλά γκολ!

Παναχαϊκή: Μπαλασάκης, Ασιγκμπά, Αναστασόπουλος (51' Κάργας), Άλμπι, Στεργίδης, Μαρουκάκης, Ντα Κόστα, Φάμπιο, Γκατιάγκα, Πατινιώτης (77' Χοτζάλι), Ζλατκόφσκι (46' Χαρτσιάς).

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας (82' Ρόβας), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (86' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης (68' Ζόριτς).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα