ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ τα... χρειάστηκε με τον Πανθρακικό, που προηγήθηκε με 1-2, αλλά τελικά... ανέτρεψε το σκορ, κέρδισε με 3-2 και πάει με αέρα 2 βαθμών στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Παιχνίδι για γερά νεύρα παίχθηκε στην Τούμπα με το σκορ να έρχεται δύο φορές τούμπα. Παρότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με τον Σαλπιγγίδη στο 7ο λεπτό ο Πανθρακικός κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά με τον Ντιγκινί και στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Τσουμάνη. Ο Δικέφαλος κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και για πρώτη φορά ν’ ανατρέψει ο αποτέλεσμα. Μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να πετύχει δύο γκολ με τους Παπαδόπουλο και Περέιρα και να φύγει νικητής.

Από σήμερα το βράδυ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο με τον Αναστασιάδη να περιμένει την αυριανή ημέρα για να δει την εξέλιξη των τραυματιών.

Με αλλαγές λόγω Ολυμπιακού

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να κάνει rotation μικρής έκτασης έκανε κόντρα στον Πανθρακικό και ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γλύκος, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Τζαβέλλας. Στα χαφ οι Κατσε, Τζανδάρης και Γκολάσα, ενώ στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος και Μάρτες.

Με αμυντικό προσανατολισμό

Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Πανθρακικού παρέταξε ένα καθαρά αμυντικό σχήμα 5-3-2 με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Ποτουρίδης, Εμπόου και Σερφά. Μπροστα τους ήταν ο Μενία με τους Τσουμάνη και Μπαικαρά να κινούνται σις πτέρυγες. Στον άξονα οι Τζάνης και Λαδάκης, ενώ στην επίθεση οι Ιγκορ και Ντιγκινί.

Να τελειώσουν την υπόθεση νίκη κόντρα στον Πανθρακικό ήθελαν στον ΠΑΟΚ προκειμένου να κάνουν στη συνέχεια συντήρηση δυνάμεων ελέω Ολυμπιακού. Οι Θεσσαλονικείς παρότι τους περίμενε ένα «λεωφορείο» μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη κατάφεραν από το πρώτο λεπτό να βρουν τους διαδρόμους και να φτάσουν αρκετές φορές στα αντίπαλα καρέ. Η ομάδα της Κομοτηνής από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την περιοχή τους παίκτες του Αναστασιάδη χωρίς επιτυχία.

Γκολ ο Σαλπγγίδης

Στο 6ο λεπτό μετά από σέντρα του Μάρτενς, ο Σπυρόπουλος έκανε το δυνατό με τον Αθανασιάδη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Μάρτενς ο Σαλπιγγίδης έβαλε πλάτη τον Τσουμάνη και απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 13ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάρτενς βρήκε στο δοκάρι.

Ισοφάρισε με Ντιγκινί

Στο επόμενο τέταρτο ο ΠΑΟΚ, έριξε τον ρυθμό του. Ο Πανθρακικός, βρήκε την ευκαιρία να ισορροπήσει στο κέντρο και να αρχίσει να βγαίνει δειλά-δειλά στην επίθεση. Σε μια κόντρα επίθεση στο 32’ ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα της Κομοτηνής. Μετά από πάσα του Τζάνη ο Ντιγκινί χωρίς πίεση έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Ζήτησαν πέναλτι

Στο 37ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Τσουμάνη πάνω στον Σαλπιγγίδη. Ο Δημήτρης Θάνος είπε να συνεχιστει το αιχνίδι με τον διεθνή επιθετικό να διαμαρτύρεται στο πρώτο επόπτη Σπύρο Γουργιώτη για το γεγονός ότι δεν υπέδειξε την φάση. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς είχαν μια ακόμα φάση στο 45' με τον Σπυρόπουλο να μη μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Γκολάσα.

Βγήκαν χαλαροί και 1-2

Ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τον Κίτσιου που είχε λάθος αντίδραση στο γκολ του Πανθρακικού, αλλά και για την συνολική του εμφάνιση με τον Σκόνδρα. Ο ΠΑΟΚ βγήκε αγχωμένος ψάχνοντας το γκολ αφήνοντας πολλούς κενούς διαδρόμους με την ομάδα της Κομοτονής να το εκμεταλλεύεται και να βγαίνει απειλητικά στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 55’ είχαμε την ανατροπή στο σκορ. Ο Πανθρακικός γύρισε το σκορ από 1-0 σε 2-1. Ο Λαδάκης βρήκε τον Τσουμάνη που πέρασε τον Σκόνδρα σαν σταματημένο και με δυνατό σουτ έστειλε στα δίχτυα του Γλύκου που έμεινε άγαλμα.

Αποδοκιμασίες για Σπυρόπουλο

Ο Αναστασιάδης αποφάσισε να αντικαταστήσει ον Νίκο Σπυρόπουλο που δεν ήταν κακός σήμερα με τον Περέιρα. Μια μεγάλη μερίδα των οπαδών του Δικεφάλου αποδοκίμασε έντονα τον αριστεροπόδαρο αμυντικό.

Ανατροπή μέσα σε 3 λεπτά

Μετά το σοκ οι γηπεδούχοι ξύπνησαν φέρνοντας το ματς τούμπα πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Στο 62’ μετά από ώραία σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Παπαδόπουλος κέρδισε στον αέρα τον Εμπόου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Στο 65’ ο Παπαδόπουλος κέρδισε φάουλ από τον κεντρικό του Πανθρακικού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Περέιρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τους φίλαθλους να ξεσηκωθούν και να ξανά θυμηθούν το Ολυμπιακό.

MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε ο πρώτο γκολ, σέρβιρε το δεύτερο στον Παπαδόπουλο, ενώ έτρεχε ασταμάτητα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στον Πανθρακικός μετά το 1-2 έδειξαν να μην πολύ πιστεύουν ότι μπορούν να φύγουν από την Τούμπα με βαθμούς ή βαθμό. Έβγαλε μια χαλαρή αντίδραση και αυτό το πλήρωσαν καθώς μέσα σε τρία λεπτά δέχθηκαν δύο γκολ

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μάρτενς είχε άλλη μια θετική παρουσία και αυτό είναι στα συν για το ίδιο, αλλά και για την ομάδα του. Καθοριστική και η συμβολή του Περείρα που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει γκολ με φάουλ

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Στέλιος Κίτσιου ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ καθώς στο πρώτο γκολ του Πανθρακικού με τον Ντιγκινί γύρισε το σώμα του. Επίσης δεν βοήθησε επιθετικά την ομάδα του με τον Αναστασιάδη δικαίως να τον αποσύρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Θάνος είχε μια καλή διαιτησία χωρίς να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και το τελικό σκορ της αναμέτρησης

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μια δύσκολη νίκη σημείωσε ο ΠΑΟΚ σήμερα με τον Πανθρακικό, σπαταλώντας πολύ χρόνο, αλλά και δυνάμεις ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το ματς που ήρθε δύο φορές τούμπα είχε νικητή τους Θεσσαλονικείς που παρέμειναν στην κορυφή διατηρώντας και την διαφορά των δύο πόντων από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Στον Πανθρακικό αν πίστευαν μετά το 1-2 ότι μπορούν να πάρουν την πρώτη τους εκτός έδρα τώρα θα μιλούσαμε για έμφραγμα στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (61’ Περέιρα), Τζαβέλλας (66’ Ποζατζίδη), Κατσικάς, Κίτσιου (46’ Σκόνδρας), Τζανδάρης, Μάρτενς, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος


Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης (73’ Οκάτσι), Ποτουρίδης, Ίγκορ (50’ Κάσες), Ντιγκινί (66’ Ρομέου), Τσουμάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα