Το δεκαήμερο... οδηγός για τον Ολυμπιακό!

Το δεκαήμερο... οδηγός για τον Ολυμπιακό!

Διονύσης Δελλής
Το δεκαήμερο... οδηγός για τον Ολυμπιακό!

bet365

Είχε να παίξει μπάλα 17 ημέρες. Από την Κυριακή όμως ξεκινά ένα 10ήμερο όπου το πρόγραμμα βάζει στο χορτάρι τέσσερα διαφορετικά 90άλεπτα για τον Ολυμπιακό. Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το ίσως σημαντικότερο 10ήμερο ολόκληρης της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τι περιλαμβάνει το μενού; Τρία ματς Σούπερ Λιγκ μέσα σε μια εβδομάδα. Από Κυριακή σε Σάββατο, η ομάδα του Μίτσελ αντιμετωπίζει Κέρκυρα (30/11, εκτός), ΠΑΟΚ (3/12, εντός), ΠΑΣ (6/12, εντός). Και αυτοί οι 9 βαθμοί δεδομένα αλλάζουν την εικόνα στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι στο μείον 2 από τον ΠΑΟΚ έπειτα από 9 αγωνιστικές. Με τρεις νίκες οι Ερυθρόλευκοι πάνε τουλάχιστον στο +1, άρα επανακτούν τον έλεγχο.

Ξαναβρίσκονται στη θέση του οδηγού, για τον βασικό στόχο της σεζόν. Την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο στο λάθος, παρότι ακόμη είναι σχετικά νωρίς. Δεν υπάρχει περιθώριο διότι αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να είναι πρώτος έχοντας «βγάλει» από το πρόγραμμα του και το Καραϊσκάκης, τότε αφενός μεν πιστεύει περισσότερο στην υπέρβαση για τον τίτλο, αφετέρου με βάση τη λογική αυξάνει και τις πιθανότητες του.

Για τον Ολυμπιακό λοιπόν το «απόλυτο» μοιάζει καθοριστικό σε αυτά τα τρία ματς. Και το καλύτερο εισαγωγικό σημείωμα προκειμένου να παιχθεί η τελική παρτίδα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς με τη Μάλμε (9/12) στο Φάληρο. Εκεί όπου ένας βαθμός δίνει σίγουρα την τρίτη θέση, και μια νίκη μπαίνει σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του Γιουβέντους-Ατλέτικο για να φανεί αν φθάνει για πρόκριση ως και τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ουσιαστικά λοιπόν το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου οι Ερυθρόλευκοι θα ξέρουν πέραν από το τι ακολουθεί στην Ευρώπη («16» Τσάμπιονς Λιγκ, «32» Γιουρόπα, η πρόωρος αποκλεισμός) αλλά και το αν έχουν καταφέρει να ξαναπάρουν το πάνω χέρι στη μάχη του πρωταθλήματος. Και όλα αυτά λίγο πριν τη χειμερινή διακοπή. Λίγο πριν ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την ενίσχυση του ρόστερ, με θέα πια στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν.

Έχει αποφασίσει ο πρωταθλητής Ελλάδας να... χρησιμοποιήσει το παράθυρο ενίσχυσης. Είναι δεδομένη η διάθεση για την απόκτηση ενός βασικού εξτρέμ, και ανοιχτή η απόκτηση τόσο ενός κεντρικού αμυντικού όσο και ενός στράικερ (προφανώς την οριστικοποίηση της μετακίνησης του Πουλίδο που έχει υπογράψει από τον Μάη, αλλά παραμένει εγκλωβισμένος στην... γραφειοκρατία του Μεξικό). Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ανάλογα με το τι θα ισχύει στην... σούμα του πρώτου μισού της σεζόν, θα προκύψει και η επιπλέον διάθεση για το μέγεθος της επένδυσης σε αυτή την ενίσχυση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα