Γκινγκάμπ - Φιορεντίνα 1-2

Γκινγκάμπ - Φιορεντίνα 1-2

bet365

Οι Βιόλα νίκησαν στη Γαλλία την Γκινγκάμπ (1-2), πήραν την 1η θέση του ομίλου και έκαναν πιο απλά τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά την πρόκριση.

Μπορεί στο «Αρτέμιο Φράνκι» η Φιορεντίνα να... ξενέρωσε τον ΠΑΟΚ με την ισοφάριση στο φινάλε αλλά τουλάχιστον το διόρθωσε με το διπλό στη Γαλλία. Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα, αν και έμεινε με 10 παίκτες από το 44', άντεξε στην πίεση της Γκινγκάμπ στην επανάληψη και κράτησε το 2-1, με το οποίο η κλείδωσε την πρώτη θέση. Πάνω από όλα όμως, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον, δίνει στους Θεσσαλονικείς την δυνατότητα να περάσουν στην επόμενη φάση με μια απλή νίκη, με οποιαδήποτε σκορ, κόντρα στους Γάλλους στην Τούμπα.

Οι Ιταλοί μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς και στο 6' ο Μαρίν, μετά την πάσα του Ακουιλάνι, έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν αλλά η Φιορεντίνα ήταν φουριόζα και στο 13' ο Βάρκγας γύρισε από αριστερά για τον Μπαμπακάρ, που με πλασέ έγραψε το 0-2. Η ομάδα του Μοντέλα κάπου εκεί χαλάρωσε και έριξε αρκετά τον ρυθμό της, με συνέπεια να δώσει την δυνατότητα στην Γκινγκάμπ να πάρει την μπάλα και να επιτεθεί. Οι Γάλλοι το πάλεψαν αρκετά, πίεσαν και τελικά μείωσαν στο 44', όταν ο Μπασάντα έκανε πέναλτι στον Μαρβό και αποβλήθηκε... Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μποβιού και βρήκε δίχτυα (1-2), βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν συνεχώς μπροστά και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανατρέψουν την κατάσταση. Η Γκινγκάμπ απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, είχε δοκάρι στο 79' με κεφαλιά του Γιαταμπαρέ από το... μισό μέτρο αλλά τελικά η Φιορεντίνα κράτησε το 1-2 και πανηγύρισε την κατάληψη της 1ης θέσης.

Γκινγκάμπ (Ζοσλέν Γκουβερνέκ): Λεσλ, Γιάκομπσεν, Κερμπράτ, Σορμπόν, Σανκό, Γιαταμπαρέ, Ντιαλό, Ματίς, Πιέντ (78' Σβαρτς), Μποβιού, Μαρβό (91' Ζιρές).

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Τόμοβιτς, Μπασάντα, Βάργκας, Μπαντέλι (70' Αλόνσο), Λατσάρι (53' Κουαδράδο), Ακουιλάνι, Κούρτιτς, Μαρίν (53' Σάβιτς), Μπαμπακάρ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα