Μπίλιτς: «Σεβόμαστε τον Αστέρα Τρίπολης»

Gazzetta team
Μπίλιτς: «Σεβόμαστε τον Αστέρα Τρίπολης»

bet365

Ο Σλάβεν Μπίλιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αστέρα Τρίπολης τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν θα αγωνιστεί για την ισοπαλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπίλιτς:

Για τον αγώνα: «Εχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Αστέρας αγωνίζεται πολύ καλά, τον είδαμε και στην έδρα μας. Απομένουν δύο αγωνιστικές και τρεις ομάδες έχουν ακόμη πιθανότητες να προκριθούν. Δεν κρύβουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για την πρόκριση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μετά τον αγώνα με τον Αστέρα. Εχουμε παίξει μαζί τους, είναι πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα τους. Απέκλεισαν την Μάιντς, την Μακάμπι, κέρδισαν εδώ την Παρτιζάν και έπαιξαν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο με την Τότεναμ, αλλά ήταν άτυχοι. Ξέρουμε ότι μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε από τώρα, θα ήταν καλό για εμάς να μην περιμένουμε το τελευταίο ματς. Είμαστε σε καλή φόρμα, στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Τουρκία και στον όμιλο στην Ευρώπη. Περιμένω τα παιδιά να προκριθούν από τώρα».

Για τη φιλοσοφία παιχνιδιού της ομάδας του, από τη στιγμή που την βολεύει και η ισοπαλία: "Δεν πρόκειται να σας πω πώς θα παίξουμε. Γνωρίζουμε ότι μας κάνει και ισοπαλία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε για την ισοπαλία. Θα ήταν πολύπλοκο κάτι τέτοιο. Αυτό το έκαναν οι Ιταλοί πριν 30 χρόνια και η Εθνική Ελλάδας από το 2004. Πραγματικά, δεν είχα δει ποτέ τόσο καλή τακτική από ομάδα. Το γεγονός ότι μας κάνει η ισοπαλία, απλώς θα μας κάνει λιγότερο αγχωμένους. Δεν θα χρειαστεί για παράδειγμα να παίζουμε στα κόρνερ με εννέα παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στέλνουμε και τρεις. Θα στέλνουμε πέντε. Δεν είμαστε τρελοί. Αλλωστε, είναι δύσκολο για έναν και μόνο αγώνα να αλλάξεις τη φιλοσοφία της ομάδας. Η Μπεσίκτας παίζει στο σύνολο των αγώνων της για τη νίκη, οι αντίπαλοι μας περιμένουν, θα ήταν επικίνδυνο να παίξουμε μόνο για να μην χάσουμε. Ξέρουμε ότι μας φτάνει η ισοπαλία για την πρόκριση, αλλά θέλουμε τη νίκη".

Αν θα προτιμούσε το πρωτάθλημα στην Τουρκία ή την καλή ευρωπαϊκή πορεία: «Αυτή είναι καλή ερώτηση μόνο για τον Τύπο. Εχουμε πολλές φιλοδοξίες ως ομάδα. Θα ήταν σπουδαίο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Europa League. Αλλά ακόμα είναι Νοέμβριος. Μιλάμε για τον αγώνα με τον Αστέρα και τον αγώνα με την Καραμπούκ την Δευτέρα. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τους αγώνες τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Τώρα μιλάμε για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη».

Για την επιστροφή του Πέντρο Φράνκο: «Εχουμε 13 αγώνες μέχρι τον Ιανουάριο. Πρέπει να διαχειριστούμε τους αγώνες με έξυπνο τρόπο. Πρέπει να κάνουμε ροτέισον. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε ο Πέντρο, μάς βοήθησε πολύ με την Κασίμπασα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα