Μάλμε - Γιουβέντους 0-2

Μάλμε - Γιουβέντους 0-2

bet365

Με Γιορέντε-Τέβες η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Μάλμε, για την οποία αποβλήθηκε ο Γιόχανσον στο τέλος, έσπασε το αρνητικό σερί εκτός έδρας και πλησίασε στους «16».

Η τελευταία φορά που οι Μπιανκονέρι έφευγαν νικητές από εκτός έδρας αγώνα στο Champions League ήταν τον Φεβρουάριο του 2013 στη Γλασκώβη (3-0 την Σέλτικ). Από τότε… τίποτα, με συνέπεια η πίεση να είναι ακόμη μεγαλύτερη στη Σουηδία κόντρα στη Μάλμε. Με τους δύο επιθετικούς της να σκοράρουν, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβαλε τέλος στην κατάρα (0-2) και χρειάζεται πλέον ένα βαθμό στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Juventus Stadium για να προκριθεί στους «16» και νίκη με δύο γκολ διαφορά για να το κάνει ως πρώτη. Οσο για την Μάλμε, που μάλλον ικανοποιημένη είναι με το 0-2, παρέμεινε τελευταία στον όμιλο, αν και βαθμολογικά έχει κίνητρο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αποβλήθηκε ο Γιόχανσον και δεν παίζει με τους Ερυθρόλευκους.

Στον κακό αγωνιστικό χώρο του «Σβέντμπανκ Στάντιον», που στους Ιταλούς την παραμονή έφερε… κακές αναμνήσεις από την Πόλη, η Γιουβέντους χρειάστηκε 15 λεπτά για να βρει τα πατήματα της και να απειλήσει για πρώτη φορά με το σουτ του Βιδάλ από καλή θέση, που απέκρουσε ο Ολσεν, μετά την κούρσα και το γύρισμα του Λιχτστάινερ. Με όπλο τη δύναμη, η Μάλμε είχε καταφέρει να μην βρουν ρυθμό οι Τορινέζοι αλλά στο 28' ο Πίρλο είχε τον χώρο που ήθελε και πέρασε την μπαλιά για τον Μαρκίζιο, που δεν βρήκε την μπάλα όσο δυνατά ήθελε. Στο 35' που το έκανε όπως έπρεπε, μετά την ωραία πάσα του Βιδάλ, είδε τον Ολσεν να αποκρούει από κοντά. Στο τέλος του πρώτου μέρους, πάντως, οι Ιταλοί θυμήθηκαν ότι θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί πίσω αφού οι Σουηδοί είχαν δύο φορές τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση και στη μία ο Φόρσμπεργκ πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην πρώτη επίθεση του δευτέρου μέρους η Γιουβέντους έχασε καλή ευκαιρία με τον Μαρκίζιο, αφού ο Ολσεν απέκρουσε ξανά, για να ακολουθήσει συνδυασμός του Ιταλού χαφ με τον Βιδάλ και σέντρα-σουτ του τελευταίου, με τον Τέβες για λίγο να μην προλαβαίνει για την προβολή. Στο 49', τελικά, ήρθε το 0-1 για τους Μπιανκονέρι, από την εξαιρετική πάσα του Μαρκίζιο -που κάνει δυνατή σεζόν ως τώρα- για τον Γιορέντε, ο οποίος πέρασε και τον Ολσεν και πλάσαρε σε κενή εστία. Η ομάδα του Αλέγκρι απείλησε δύο λεπτα μετά με τον Τέβες και στη συνέχεια κράτησε μπάλα και την κυκλοφόρησε όπως έπρεπε (39%-61% η κατοχή), δίνοντας τον ρυθμό που ήθελε. Η Γιούβε είχε ευκαιρίες με τους Μαρκίζιο-Τέβες-Γιορέντε για να καθαρίσει το ματς αλλά δεν το έκανε, με τον Αλέγκρι να βγάζει τον τελευταίο για να βάλει τον Μοράτα, ο οποίος στο 86' μόνος από το ένα μέτρο, μετά από ωραία προσπάθεια των Περέιρα-Τέβες, κατάφερε να βρει οριζόντιο δοκάρι…

Το ματς, τελικά, έκλεισε στο 88', όταν ο Πογκμπά στην κόντρα έδωσε την ασίστ για τον Τέβες και αυτός στο τετ α τετ έκανε το 0-2. Αμέσως μετά, η Μάλμε έχασε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τον Γιόχανσον, ο οποίος είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για διαμαρτυρίες...

Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Ολσεν, Τίνερχολμ (85' Ράκιπ), Γιόχανσον, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Ερικσον, Αντου, Χάλστι, Φόρσμπεργκ, Ρόζενμπεργκ, Κίεσε-Τέλιν (70' Τσιμπίτσκι).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παντοΐν, Μαρκίζιο (84' Περέιρα), Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε (72' Μοράτα).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα