Γκαλίνοβιτς: «Τρέλα και παράνοια στο Μεάτσα»

Γκαλίνοβιτς: «Τρέλα και παράνοια στο Μεάτσα»

Νίκος Ρόλλας
Γκαλίνοβιτς: «Τρέλα και παράνοια στο Μεάτσα»

bet365

Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς ανήμερα του «ιστορικού διπλού» του 2008 στο Μιλάνο ξετυλίγει στο gazzetta το κουβάρι των αναμνήσεων από την μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ίντερ.

26 Νοεμβρίου... Μία ημερομηνία που ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στον Παναθηναϊκό, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια πετύχαινε ένα μεγαλύτερα διπλα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Με θύμα ένα παλιό γνωστό του. Την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο, οποίος όποτε υποδέχεται το «τριφύλλι» βλέπει εφιάλτες. Μία στην Πόρτο το 2003 και μία με τους «νερατζούρι» το 2008.

Αν ρίξει κανείς μία ματιά στην εντεκάδα της ιταλικής ομάδας, που ήταν εν ενεργεία (2008), αλλά μετέπειτα πρωταθλήτρια (2009) στην γειτονική χώρα, θα καταλάβει το μέγεθος του επιτεύγματος για τους «πράσινους». Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Φίγκο, Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο και Μπαλοτέλι ήταν μερικά από τα αστέρια της Ίντερ εκείνο το βράδυ στο «Τζουζέπε Μεάτσα» που υποκλήθηκαν στον Παναθηναϊκό του Χενκ Τεν Κάτε και των 5000 φιλάθλων τους που είχαν καταλάβει την Curva Sud και την έκαναν να θυμίζει Λεωφόρο.

Οι αναμνήσεις του «κέρβερου»

To Gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, προκειμένου να μας ξετυλίξει το κουβάρι των αναμνήσεών του από εκείνο το παιχνίδι. Μπορεί βέβαια ο Γιόσου Σαριέγκι να πέτυχε το «χρυσό γκολ», ωστόσο χάρη στις επεμβάσεις του Κροάτη τερματοφύλακα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

«Είχαμε ξεκινήσει άσχημα σε εκείνο τον όμιλο. Είχαμε δύο ήττες και μία ισοπαλία στον πρώτο γύρο. Στο ξεκίνημα του δεύτερου πήραμε τη νίκη με 3-0 στην Βρέμη και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας», θυμάται αρχικά: «Εμείς πηγαίναμε στο Μιλάνο με στόχο τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι θα μέναμε "ζωντανοί" μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Δεν υπήρχε κανείς που να πίστευε οτι θα πέρναμε τη νίκη κόντρα σε ομάδα που είχε στην επίθεση τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Αντριάνο στα καλά του».


Inter - Panathinaikos : 0-1 (26-11-2008) by armantsik13
Ο 32χρονος τότε τερματοφύλακας, θυμάται το πόσο υπεροπτικοί ήταν οι παίκτες της Ίντερ: «Έλεγαν οτι θα μας κέρδιζαν εύκολα, οτι δεν θα είχαν κάποιο πρόβλημα απέναντί μας και μπλα, μπλα, μπλα. Το αποτέλεσμα όμως ήταν πολύ διαφορετικό», μας είπε και συνέχισε: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην τακτική μας και δίναμε ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική μας λειτουργία, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε και την επίθεση».

Όσο για την φάση του γκολ; «Όλα ξεκίνησαν από την κεφαλιά του Γκούμα. Μπορεί ο Γιόσου (σ.σ Σαριέγκι) να έβαλε το γκολ, αλλά όλα ξεκίνησαν από την κεφαλίά του Γκούμα. Ο Σαριέγκι βέβαια βρέθηκε στην σωστή θέση και σκόραρε με το αριστερό», ενώ αναφορικά με τα συναισθήματά του εκείνη την στιγμή που η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ: «Ήθελα λίγα δευτερόλεπτα για να καταλάβω οτι είχε μπει. Μετά όμως... Η απόλυτη τρέλα. Μάλιστα η εστία μου ήταν μπροστά από την θύρα των οπαδών μας. Πραγματική τρέλα σου λέω... Παράνοια. Απίστευτα πράγματα».

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, η Ίντερ άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. «Ήθελε περίπου 20 λεπτά να λήξει το παιχνίδι από τη στιγμή που μπήκε το γκολ. Αυτά τα 20 λεπτά μου φάνηκαν σαν 90... Ο χρόνος δεν πέρναγε με τίποτα. Η Ίντερ πίεζε, έκανε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν κάποιο γκολ. Τέλος καλό όλα καλά», είπε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς που κράτησε χαμηλούς τόνους για την επέμβαση του αγώνα που έκανε στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης στην κεφαλιά του Κρουζ.

Για την ιστορία, η εντεκάδα του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι ήταν η εξής: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκούμας, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (85΄ Τζιόλης), Μάντζιος (90΄+ Ρουκάβινα), ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε τους: Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξουελ (75΄ Κρουζ), Φίγκο (72΄ Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (46΄ Κουαρέσμα), Ματεράτσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα