Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

Gazzetta team
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

bet365

Η Σαχτάρ μπορεί να ηττήθηκε 0-1 από τη Μπιλμπάο, αλλά έχει ήδη προκριθεί ως 2η του 8ου ομίλου. Πρώτη η Πόρτο που νίκησε εύκολα (3-0) τη ΜΠΑΤΕ εκτός έδρας.

Η Σαχταρ δεν είχε ηττηθεί εντός έδρας στα εννέα προηγούμενα ματς της στο Champions League. Η Αθλέτικ πάλι δεν είχε νικήσει εκτός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από τον Σεπτέμβριο του 1956! Και τα δύο σερί όμως τα ανέτρεψε το γκολ του Μικέλ Σαν Χοσέ. Ο Βάσκος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας (68') και κόντρα στη ροή του αγώνα χάρισε το «τρίποντο» (0-1) στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική, ενώ δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι και αποβολή του Μπαλενθιάγα στο 90' ώστε να ισοφαρίσουν. Φυσικά δεν τους πείραξε και πολύ η ήττα, καθώς είχαν ήδη προκριθεί. Οι βαθμοί ωστόσο, είναι πολύτιμοι για τη Μπιλμπάο που βρέθηκε 3η και υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τη ΜΠΑΤΕ στη μάχη για το Europa League.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σρνα, Στεπανένκο, Φερνάντο (77' Φρεντ), Ντάγκλας Κόστα (68' Μάρλος), Αλεξ Τεϊσέιρα, Τάισον (71' Μπερνάρντ), Λουίζ Αντριάνο

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ, Ετσέιτα (32' Γκουρπέγι), Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Μπενιάτ, Ντε Μάρκος, Μίκελ Ρίκο, Σουσαέτα (65' Αντούριθ), Μουνιαΐν (88' Λόπεθ), Βιγκέρα.


Οριστικά κορυφή οι Δράκοι
Η Πόρτο πέρασε με εύκολη νίκη 3-0 από τη Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ, αποτέλεσμα που στέλνει και τυπικά την... Σαχτάρ στους «16», με τους Δράκους να έχουν τον πρώτο λόγο και για την 1η θέση.

Το πρώτο μέρος στο Μπορίσοβ ήταν μεν ισορροπημένο, όμως ο ρυθμός ήταν μέτριος και οι φάσεις λιγοστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία ομάδα δεν έκανε τελική προσπάθεια εντός εστίας, με τους γηπεδούχους να το παλεύουν και με το παραπάνω. Οι Λευκορώσοι είχαν τις περισσότερες καλές στιγμές, με τους Ροντιόνοβ και Μπραχιμί να χάνουν τις καλύτερες στιγμές και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη το εκπληκτικό γκολ του Ερέρα με σουτ εκτός περιοχής στο 56' ξεκλείδωσε το ματς για τους Πορτογάλους, που προηγήθηκαν και στη συνέχεια κυριάρχησαν. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, όταν στο 65' μετά από ασίστ του Ερέρα, ο Τζάκσον Μαρτίνες έκανε και το 0-2, ενώ το 0-3 ήρθε στο τέλος. Ο καλύτερος του γηπέδου Ερέρα έδωσε και δεύτερη ασίστ, αυτή τη φορά στον Τέγιο, που είχε περάσει ως αλλαγή, και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέρνικ.

ΜΠΑΤΕ (Αλεκσάντρ Γιερμάκοβιτς): Τσέρνικ, Μλαντένοβιτς (72' Αλεκσίεβιτς), Τούμπιτς, Γκάιντουτσικ, Ολέχνοβιτς, Μ. Βολόντκο, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι (67' Μπάγκα), Γκορντέιτσουκ, Α. Βολόντκο, Ραντιόνοβ (75' Σιγκνιέβιτς)

Πόρτο (Χουλέν Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Ερέρα, Τόρες, Μπραχιμί (83' Αντριάν), Κουαρέσμα (71' Τέγιο), Μαρτίνες (90' Κιντέρο).

Βαθμολογία 8ου ομίλου
1. Πόρτο 13 (15-3)
2. Σαχτάρ 8 (14-3)
3. Αθλέτικ 4 (3-6)
4. ΜΠΑΤΕ 3 (2-22)

Τελευταία αγωνιστική (10/12)
Πόρτο – Σαχτάρ
Αθλέτικ - ΜΠΑΤΕ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα