Τον λένε Νάνο, αλλά είναι γίγαντας!

Τον λένε Νάνο, αλλά είναι γίγαντας!

Νίκος Ρόλλας
Τον λένε Νάνο, αλλά είναι γίγαντας!

bet365

Τα πράσινα θα φοράει μέχρι το 2017 ο Νάνο και το Gazzetta.gr κάνει μίνι αφιέρωμα στην πιο Value For Money μεταγραφή των τελευταίων ετών.

Όταν την 1η Αυγούστου του 2013 ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του Νάνο Γκονζάλες Μαρότο, μόνο χαρά δεν σκορπούσε στις τάξεις των οπαδών του. Λογική αντίδραση, αν σκεφτεί κανείς πως ο Ισπανός αμυντικός στα 29 του χρόνια ήταν απλά ένας γυρολόγος στην Secunda Division της πατρίδας του, σε ομάδες όπως οι Μπαρτσελόνα Β’, Κόρδοβα, Λέιδα, Καρταχένα, Κάντιθ, Οβιέδο και Πορφερατίνια.

Η εμπειρίες του από την La Liga περιορίζονταν στις 5 συμμετοχές και αυτές στο... μακρινό 2007, όταν και φορούσε την φανέλα της Ταραγόνα. Έκτοτε όμως η λάμψη της πρώτης κατηγορίας αποτελούσε ένα άπιαστο όνειρο. Κι όμως... Η πρόταση του Βασίλη Τσιάρτα στους «πράσινους» που έγινε δεκτή από τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιάννη Αναστασίου, αποδείχθηκε όχι απλά σωστή, αλλά λίρα εκατό. Έτσι, εδώ και ένα χρόνο ο Νάνο αποτελεί τον ορισμό της Value For Money μεταγραφής...

Το γιατί, εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς ρίχνοντας μία ματιά στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με το «τριφύλλι». Αυτό προέβλεπε τον πρώτο χρόνο να παίρνει 90.000, τον δεύτερο 100.000 και τον τρίτο 110.000. Τσάμπα... πράμα, για έναν παίκτη που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκρίνεται με τον Μάρκους Μινχ. Τόσο λόγω της αγωνιστικής του παρουσίας, όσο και του «κλικ» που κάνει στις καρδιές των φίλων της ομάδας...

Ο δρόμος όμως δεν ήταν στρωμένος με... ροδοπέταλα. Όπως ήταν λογικό στην πρώτη του έξοδο μακριά από την Ισπανία, χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. «Δεν ξέρει να κάνει σέντρες», «τον περνάνε όλοι» ήταν μερικά από τα σχόλια που ακούγονταν για την απόδοσή του στα πρώτα παιχνίδια. Ένας άνθρωπος όμως που έχει ως πρώτυπο τον Ρομπέρο Κάρλος, βλέποντας φανατικά τους αγώνες του, δεν θα μπορούσε να μην έχει επιθετικά χαρακτηριστικά στο ρεπερτόριό του.



Αυτά, παιχνίδι με παιχνίδι, άρχισε να τα βγάζει και στον αγωνιστικό χώρο... Ειδικά από τον Νοέμβριο και μετά, όταν πλέον έπιασε έναν δαιμονιώδη ρυθμό λες και οδηγούσε το αγαπημένο του Audi A5, αλωνίζοντας την αριστερή πλευρά, με το overlap να γίνεται συνώνημο του ονόματός του. Οι σερί αγώνες δεν τον επηρρέασαν... 34 ματς στο πρωτάθλημα (μαζί με τα πλέι οφ) και άλλα 4 στο Κύπελλο δεν είναι και λίγα. Για τον Νάνο όμως που συγκαταλέγεται στους πιο fit ποδοσφαιριστές και έχει δηλώσει πως αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν γυμναστής, ήταν... παιχνιδάκι. Για αυτό και οι τραυματισμοί του όλο αυτό το διάστημα ήταν ελάχιστοι.

Σε αυτό ίσως τον βοηθάει και η πίστη που έχει στον Θεό. «Κάνω πάντα το σταυρό μου πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο» έχει παραδεχθεί και όπως φαίνεται ανταμοίβεται. 2 γκολ και 7 ασίστ, την πρώτη του σεζόν και 1 γκολ και 2 ασίστ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για τον Ισπανό, που οι εξαιρετικές του εμφανίσεις και η σιγουριά που αποπνέει στο αριστερό άκρο, θα έχουν πλέον αντίκτυπο και στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος... ανταμοιβής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε να συζητήσει την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2017 και η συμφωνία δεν άργησε να επέλθει. Άλλωστε μπορεί να έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως μαχητή και νευρικό, αλλά την ίδια ώρα είναι καλοσυνάτος και φίλος σε όσους... γουστάρει. Και εκ του αποτελέσματος με τα πράσινα γουστάρει πολύ. Για αυτό και οι αποδοχές του θα αυξηθούν κατά 30-40.000...

Διάβασε αυτό προτού σχολιάσεις!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα