Όταν η Μπαρτσελόνα έχασε τον Κουρτουά

Gazzetta team
Όταν η Μπαρτσελόνα έχασε τον Κουρτουά

bet365

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τιμπό Κουρτουά βρέθηκε η Μπαρτσελόνα, όταν ο Βέλγος γκολκίπερ αγωνιζόταν στη Γκενκ, όπως αποκάλυψε ο πρώην σκάουτ των Καταλανών και πατέρας του Μπόγιαν Κρκιτς.

«Ο Κουρτουά ήταν έτοιμος να υπογράψει στη Μπαρτσελόνα. Θα κόστιζε 3 ή 4 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα. Τότε, αγωνιζόταν ακόμη στη Γκενκ και ήταν μόλις 19 ετών. Ήταν διατεθειμένος να υπογράψει με την πρώτη ομάδα, με τη δεύτερη ομάδα, ακόμη και να πάει κάπου αλλού δανεικός. Ένα μήνα αργότερα πήγε στην Τσέλσι. Το θέμα ήταν πια στα χέρια του Θουμπιθαρέτα και κατέληξε στη βιβλιοθήκη ή στο συρτάρι του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Μπόγιαν Κρκιτς, που δούλευε ως σκάουτ εκείνη την εποχή στη Μπαρτσελόνα.

Όμως, δεν ήταν μόνο ο Κουρτουά που χάθηκε για τους Καταλανούς, αφού σύμφωνα με τον Κρκιτς αυτό συνέβη και με άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Ραφαέλ Βαράν, τον οποίο είχε πάει να παρακολουθήσει σκάουτ της Μπαρτσελόνα, αλλά «η έκθεσή του δεν ήταν καθόλου καλή, αφού παρακολούθησε το Μονακό - Λανς. Όταν τον παρακολούθησα εγώ, είχα σχηματίσει καλή γνώμη».

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Δανό επιθετικό του Άγιαξ, Βίκτορ Φίσερ, που αυτήν τη στιγμή είναι από τα μεγάλα ταλέντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Θα μπορούσαμε να τον αγοράσουμε με 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το κλαμπ προτίμησε τον Κίκο Φεμενία, που κόστισε 3. Είχα δει τον Βίκτορ σε δύο παιχνίδια και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Ήταν πολύ ταλαντούχος και είχε ήδη προσφορές από τέσσερις ομάδες από την Αγγλία».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα