Με την δίψα του 17χρονου...

Με την δίψα του 17χρονου...

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Με την δίψα του 17χρονου...

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης είδε τον Σωτήρη Νίνη στο πρώτο του ημίχρονο μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και καταγράφει τι του άρεσε...

Στο φιλικό με την ΑΕΚ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα ήταν να δω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης. Και επειδή η τηλεόραση δεν το έδειξε το ματς κατανοώ την απορία των φίλων του Παναθηναϊκού , για το πώς παρουσιάστηκε ο 24χρονος μέσος. Σίγουρα έχει ενδιαφέρον και το 3-5-2 που δοκίμασε ο Αναστασίου , όχι με επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο λόγω προσώπων-για μένα- και όχι τακτικής, αλλά και η μεταμόρφωση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και με την παρουσία του Μπέργκ, όπως και οι συνεχιζόμενες αμυντικές αδυναμίες , που στοίχισαν τρία εύκολα και φθηνά γκολ, σαν και αυτά, που έχουν στοιχίσει βαθμούς και βαθμούς στην ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πιο σημαντική, όμως, από όλα αυτά είναι η παρουσία του Σωτήρη Νίνη στο δεύτερο ημίχρονο, που αγωνίστηκε. Πέρα από την απόδοσή του σαν εσωτερικός μέσος , αυτό που μου άρεσε εμένα είναι η δίψα με την οποία μπήκε στο γήπεδο, για να παίξει μπάλα ο Νίνης. Σαν να έβλεπα τον 17χρονο τότε Νίνη, που το 2007 έκανε την πρώτη του εμφάνιση κόντρα στο Αιγάλεω. Προσοχή δεν μιλάω για την εκρηκτικότητα, που είχε τότε ο Νίνης και τώρα δεν έχει σε τέτοιο βαθμό, μιλάω για την κάψα και την διάθεση με την οποία μπήκε στο γήπεδο να παίξει μπάλα. Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ζήταγε συνέχεια μπάλα, έτρεξε και πρέσαρε πολύ και έκλεψε μπάλες, ενώ ανασταλτικά γύρναγε να μαρκάρει το αντίπαλο μπακ, που έβγαινε από την πλευρά του.

Ποιοτικά δεν νομίζω κανείς να αμφισβητεί τον Νίνη. Το πόση μπάλα ξέρει δηλαδή. Φαντάζομαι, όλοι το αποδέχονται αυτό , ότι έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση και είναι και άριστος πασέρ. Αυτό, που αμφισβητείται από αρκετό κόσμο είναι αν μπορεί ο Νίνης να φθάσει σε επίπεδο τρεξιμάτων, φυσικής κατάστασης , τους υπόλοιπους παίκτες και αν έχει την διάθεση να αφήσει πίσω τα όσα λάθη έγιναν και να παίξει μπάλα. Από αυτό, που είδα εγώ νομίζω ότι ο Νίνης είναι αποφασισμένος να γίνει αυτός, που ξέραμε πριν φύγει για την Πάρμα. Σε ρόλο εσωτερικού μέσου χθες μοίραζε με πολύ μεγάλη άνεση την μπάλα και δεν είναι τυχαίο, ότι ο Παναθηναϊκός έβαλε δύο γκολ, είχε δοκάρι και πέντε καθαρές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Νίνης έπαιζε στα χαφ .

Υπάρχει ένας μήνας και κάτι ημέρες, για να μπορέσουμε να δούμε και πάλι τον Νίνη σε επίσημο παιχνίδι. Θα χρειαστεί δύο-τρία φιλικά με μεγαλύτερη διάρκεια συμμετοχής, για να μπορέσει να βρει ρυθμό και να παίξει και πάλι με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Και κάτι τελευταίο. Από αυτά, που είδα και τον τρόπο που προσπαθούσε να τον βρει στο γήπεδο, νομίζω, ότι ο Νίνης θα αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τον Μπέργκ. Θα ταιριάξουν οι δυο τους και το κέρδος για την ομάδα θα είναι μεγάλο.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, όμως, αυτό που θέλει ο Νίνης είναι δυνατή προπόνηση με την ομάδα, συμμετοχή σε φιλικά και νοοτροπία σαν και αυτή, που έδειξε χθες. Να μπαίνει στο γήπεδο σαν να είναι η πρώτη του φορά και να έχει να αποδείξει ποιος είναι. Ετσι θα γίνει το restart κάτι, που το πίστευαν πολύ λίγοι, όταν άκουσαν , ότι ο Νίνης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Στο χέρι του είναι να τους διαψεύσει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.