Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 3-1

bet365

Η χειρότερη Λίβερπουλ από καταβολής Premier League, διασύρθηκε με ανατροπή (3-1) από την Κρίσταλ Πάλας και γυροφέρνει στο +4 από τον υποβιβασμό.

Η πρώτη σεζόν από τη δημιουργία της Premier League επεφύλασσε μία τεράστια έκπληξη στους τότε άμαθους στα χαμηλά φίλους της Λίβερπουλ. Επειτα από 12 αγωνιστικές η ομάδα τους είχε μόλις 13 βαθμούς. Μόνο τότε είχε μαζέψει λιγότερους απ' ότι φέτος που έχει έναν περισσότερο. Αυτή είναι η τραγική συγκομιδή των Κόκκινων που γνώρισαν ακόμα μία ντροπιαστική ήττα και μάλιστα αυτή τη φορά με ανατροπή από μία ομάδα που βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη. Αν και προηγήθηκαν, τα παλικάρια του Μπρένταν Ρότζερς είδαν την Κρίσταλ Πάλας να ξεγυμνώνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο όλα τα αγωνιστικά ελαττώματα τους και να τους διαλύουν με 3-1.

Κι όμως είχε ξεκινήσει τόσο ιδανικά το απόγευμα των φιλοξενούμενων του «Σέλχαρστ Παρκ». Μόλις στο 2' ο Λαλάνα βρήκε με εξαιρετική μακρινή μπαλιά τον Λάμπερτ που πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, κατέβασε σωστά και άνοιξε με πλασέ λογαριασμό με τη νέα ομάδα του. Δυστυχώς όμως για τους Κόκκινους, όλα τα καλά που είχε να τους δώσει αυτό το ματς σταμάτησαν εκεί: μόλις στο 2'!

Η Πάλας αντέδρασε και ισοφάρισε στο 17'. Η τρομερή βολίδα του κορυφαίου του γηπέδου, Μπολάσι, τράνταξε το δεξί δοκάρι και στην επαναφορά εμφανίστηκε ο συνήθης ύποπτος, για να πλασάρει κάτω από το σώμα του Μινιολέ. Ποιος είναι αυτός ο ύποπτος; Μα φυσικά ο Ντουάιτ Γκέιλ που σε τρεις αναμετρήσεις κόντρα στη Λίβερπουλ έχει βάλει τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ που έχει συνολικά με τη φανέλα των Αετών του Λονδίνου.

Ο Μπολάσι συνέχισε να απειλεί με μακρινά σουτ, ενώ οι αντίπαλοι του αδυνατούσαν να κάνουν παιχνίδι σε ένα κακό αγώνα γενικότερα. Στην επανάληψη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ωσπου κάποια στιγμή κοντά στο 60' ο Ρότζερς αποφάσισε να ρισκάρει. Τότε ήρθε και η καταστροφή. Στο 71' ο Κοουτίνιο δημιούργησε κάτι καλό, αλλά ο Μανκίγιο το ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θα συνέβαινε το ίδιο στην απέναντι εστία επτά λεπτά αργότερα. Μπολάσι έκανε πλάκα στον Λόβρεν που γλίστρησε. Εκανε την παράλληλη στο ύψος του πέναλτι στον Λέντλεϊ, ο οποίος με μία επαφή πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Μινιολέ για το 2-1.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η χαριστική βολή με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γιέντινεκ (82') που έστειλε το τόπι συστημένο στο αριστερό παράθυρο του Μινιολέ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Πάλας να πανηγυρίζει έπειτα από 10 χρόνια κόντρα στη Λίβερπουλ. Εκείνη πάλι ηττήθηκε για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα, τέταρτο εάν προσθέσουμε και το ταξίδι στη Μαδρίτη και πλέον στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ποιος θα πρέπει να λογίζεται ως ο ρεαλιστικός στόχος της...

Κρίσταλ Πάλας (Νιλ Γουόρνοκ): Σπερόνι, Νταν, Ντιλέινι (35' Χάνγκελαντ), Νταν, Γουόρντ, Πάντσιον (75' ΜακΑρθουρ), Γιέντινακ, Λέντλεϊ, Μπολάσι (86' Μπάναν), Γκέιλ, Σαμάκ

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σκρτελ, Λόβρεν, Τζόνσον, Μανκίγιο, Αλεν (73' Τσαν), Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Κοουτίνιο, Λαλάνα (72' Μπορίνι), Λάμπερτ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα