Αμβούργο - Βέρντερ Βρέμης 2-0

Αμβούργο - Βέρντερ Βρέμης 2-0

bet365

Μεγάλη νίκη για το Αμβούργο, που επιβλήθηκε 2-0 της Βέρντερ στο ντέρμπι του βορρά και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το Αμβούργο πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο 101ο Nordderby, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Βέρντερ στο τέλος και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς ήταν νευρικό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τις αλλαγές των γηπεδούχων να κάνουν τη διαφορά και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται και πάλι στην επικίνδυνη ζώνη.

Το πλάνο του Σκρίπνικ να δώσει χώρο δούλεψε μέχρι το τελευταίο 10λεπτο, όταν όλα γκρεμίστηκαν για την Βέρντερ. Οι παίκτες του Τσίνμπαουερ είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως έκαναν πολλά λάθη και συνήθως τα χαλούσαν πριν καν φτάσουν στην τελική προσπάθεια. Όλες κι όλες 3 φάσεις είχαμε στο πρώτο μέρος. Στο 11’ ο Γκουαϊντά, που έκανε το ντεμπούτο του, βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή της Βέρντερ, όμως είδε τον Βολφ να βγάζει δύσκολα, ενώ στο 28’ ο Γιουνούζοβιτς έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντρόμπνι. Η τελευταία και καλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 33’, όταν ο Χόλτμπι έκανε πολύ ωραία ενέργεια, όμως τα χάλασε στην τελική προσπάθεια, με τον Βολφ να βγάζει και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η νευρικότητα δεν έφυγε ούτε στην επανάληψη, όταν έπρεπε να φτάσουμε στο 66’, για να δούμε την πρώτη ευκαιρία άξια αναφοράς. Ο Γιουνούζοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ανάγκασε τον Ντρόμπνι σε δύσκολη απόκρουση. Όλα έγιναν στο τελευταίο 10λεπτο. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 0-1, που κατά πάσα πιθανότητα θα τους έδινε και τη νίκη. Στο 79’ ο Ντρόμπνι έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Γκαρσία, ενώ στη συνέχεια ο Γκάλβεθ δεν μπόρεσε να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και εκείνη πέρασε άουτ!

Τελικά, οι πράσινοι το πλήρωσαν. Στο 84’ δύο αλλαγές του Τσίνμπαουερ συνδυάστηκαν, με τον Γκετς να εκτελεί το πλάγιο, τον Λουκίμια να κάνει λάθος και τον Ρούντνιεβς να προλαβαίνει Βολφ και Γκεμπρε Σελασιά, για να κάνει με προβολή από κοντά το 1-0! Οι παίκτες του Σκρίπνικ βγήκαν στη συνέχεια στην επίθεση και οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλούς χώρους στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό του πλεονέκτημα, καθώς στο 89' ο Φρτις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο 90+2’ ο Λασόγκα αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στιγμές αργότερα η Βέρντερ προδόθηκε και πάλι από την άμυνά της.

Αυτή τη φορά ο Λασόγκα αποφάσισε να κάνει το σωστό, έδωσε στον Αρσλάν, που από κοντά κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βολφ και ο γκολκίπερ της Βέρντερ αποφάσισε στη συνέχεια να στείλει μόνος του την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 90+3’! Στο 90+4’ ο Ρούντνιεβς έχασε τετ α τετ με τον Βολφ και την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αμβούργου, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Αμβούργο (Τζόε Τσίνμπαουερ): Ντρόμπνι, Οστρτσόλεκ, Βέστερμαν, Τζουρού, Ντίκμαϊερ, Μπεχράμι, Γκουαϊντά, Μίλερ (81' Γκετς), Φαν Ντερ Φάαρτ (86' Αρσλάν), Χόλτμπι (67' Ρούντνιεβς), Λασόγκα

Βέρντερ (Βίκτορ Σκρίπνικ): Βολφ, Γκεμπρε Σελασιέ (88' Ελία), Λουκίμια, Γκάλβεθ, Γκαρσία, Φριτς, Κρόος, Μπάρτελς, Γιουνούζοβιτς, Χαΐροβιτς (57' Μακιάντι), Πέτερσεν (70' Ζέλκε)

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο (22/11)

Μπάγερν-Χόφενχαϊμ 4-0
(23' Γκέτσε, 40' Λεβαντόφσκι, 82' Ρόμπεν, 86' Ρόντε)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 3-2
(10', 22' Τσούπο-Μότινγκ, 25' Φουκς - 37' Όλιτς, 74' Μπέντνερ)

Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ 1-3
(5' Νόρντβαϊτ - 54' Στεντέρα, 57' Μάιερ, 73' Ινούι)

Μάιντς-Φράιμπουργκ 2-2
(27' Ντίας, 88' Μπελ - 30' Σμιντ, 58' Μεχμέντι)

Ανόβερο-Λεβερκούζεν 1-3
(60' Γκουλσελάμ - 46' Κίσλινγκ, 58' Σον, 71' Μπελαραμπί)

Πάντερμπορν-Ντόρτμουντ 2-2
(60' Ρουπ, 81' Σαγκλίκ - 12' Ομπαμεγιάνγκ, 45+1' Ρόις)

Κολωνία-Χέρτα 1-2
(58' Ούτζα - 28' Μπέερενς, 86' Τζενγκ)

Κυριακή (23/11)

Αμβούργο-Βέρντερ 2-0
(84' Ρούντνιεβς, 90+3' Βολφ αυτ.)

Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα