Η επιστροφή του Μίτσελ...

Διονύσης Δελλής
Η επιστροφή του Μίτσελ...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την επιστροφή του Μίτσελ στο «Βιθέντε Καλδερόν» και την ευκαιρία του να πάρει ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

Έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια από την τελευταία του επίσκεψη στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ήταν 25 Νοεμβρίου του 2012, όταν ο Μίτσελ σαν κόουτς της Σεβίλλης βρέθηκε φιλοξενούμενος στην... άλλη πλευρά της Μαδρίτης. Όχι στη δική του, εκείνη που τον αγαπούν. Στην πλευρά της Ατλέτικο που ακόμη και αν ο παππούς υπήρξε ιδρυτικό μέλος της, τον... εγγονό για λόγους ευνόητους δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Ξέρει καλά ο τεχνικός του Ολυμπιακού τι τον περιμένει το βράδυ της Τετάρτης. Ακόμη ηχούν τα... συνθήματα στα αυτιά του, από την τελευταία φορά. Το γνωρίζει και το συζητά στον Ρέντη χρησιμοποιώντας τις... γνωστές χιουμοριστικές ατάκες τους. Έψαχνε για παράδειγμα προχθές τον... ήρωα που θα καθίσει δίπλα του, στον πάγκο το βράδυ της Τετάρτης. Αν και μεταξύ μας, έχοντας πια πλούσιες εικόνες ελληνικού ποδοσφαίρου αντιλαμβάνεται πως η Σούπερ Λιγκ είναι πρωτάθλημα που μπορεί να σε προετοιμάσει «κατάλληλα» για υποδοχές και άλλα τέτοια.

Τέλος πάντων ας μείνουμε στα της... Μαδρίτης. Ξέρει καλά λοιπόν. Όπως ξέρει ότι αν του... κάτσει θα πρόκειται για το σημαντικότερο αποτέλεσμα αναμέτρησης στην θητεία του στον Ερυθρόλευκο πάγκο. Και για την ομάδα (ανοίγει τις πύλες μιας δεύτερης σερί πρόκρισης στην φάση των «16» ο βαθμός της ισοπαλίας) αλλά και για τον ίδιο. Ναι, θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Και όπως ο ίδιος αποκάλυψε έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Αν όμως μέσα στη Μαδρίτη, με τον Ολυμπιακό βάλει τις βάσεις για μια ακόμη παρουσία στους «16»; Τότε δεδομένα επαναλανσάρει πολύ δυνατά το όνομα του, στην αγορά που αποτελεί το ίδιο του, το σπίτι. Μεγάλη «βιτρίνα» το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαλβέρδε επιστρέφοντας στην Ισπανία μετά τον Ολυμπιακό (τη δεύτερη φορά) δούλεψε στη Βαλένθια. Ο Ζαρντίμ πήρε την ευκαιρία στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Γιατί όχι και ο Μίτσελ λοιπόν, που όπως και να το κάνουμε σαν όνομα, σαν προσωπικότητα του ποδοσφαίρου με αφετηρία την καριέρα του πάνω στο χορτάρι, είναι πολύ μεγαλύτερο από τους προκατόχους του, στον Ερυθρόλευκο πάγκο.

Πόσο εύκολο είναι όμως ο Ολυμπιακός να κάνει το... παραπάνω στη Μαδρίτη; Προφανώς είναι από εκείνες τις ερωτήσεις που η απάντηση δεν σηκώνει καν επιχειρήματα. Σπουδαία ομάδα η Ατλέτικο, με 8ν.-1ισ. εντός σε όλες τις διοργανώσεις, με κίνητρο να πάρει το τρίποντο την Τετάρτη και να αγκαλιάσει την πρώτη θέση του ομίλου. Και βέβαια με το... παραπάνω ότι θα θέλει να εξοφλήσει το γραμμάτιο του «Καραϊσκάκης» και των τριών γκολ που δέχθηκε στη φετινή πρεμιέρα. Αν προσθέσει κανείς ότι οι Ισπανοί έπαιξαν χθες κανονικά (3-1 τη Μάλαγα) ενώ οι Πειραιώτες αγνοούν το ίδιο το παιχνίδι από τις 9 Νοέμβρη; Τότε αντιλαμβάνεται και τον συντελεστή δυσκολίας της αποστολής. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ όμως. Παίζεις με τους καλύτερους, κουβαλώντας ενίοτε και τα προβλήματα σου. Και συστηματικά αναζητάς τις μικρές εκείνες υπερβάσεις που μπορούν να σου δώσουν επιπλέον ώθηση.

Αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να φτάσει στους «16» που είναι και το πιθανότερο, δεν θα... φταίει ούτε το 3-2 στο Τορίνο, ούτε τι θα συμβεί στη Μαδρίτη. Στη Σουηδία την πάτησε, από την Μάλμε. Το ότι έχασε εκεί, είναι που θα κάνει και την διαφορά. Και ενώ οι περισσότεροι σκέφτονται ότι καλύτερα Γιουρόπα μιας και πρόκειται για μια διοργάνωση περισσότερο βατή τέλος πάντων, τόσο ο Μίτσελ όσο και οι ποδοσφαιριστές του δεν το συζητούν καν. Θέλουν το παραπάνω. Αφού το θέλουν λοιπόν, για να μπορούν να περνά από τα δικά τους πόδια, πρέπει να κάνουν το παραπάνω στη Μαδρίτη. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πρόκειται για παρτίδα πρόκρισης αυτή που θα εξελιχθεί την Τετάρτη το βράδυ στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Την τελευταία φορά ο Μίτσελ (με τη Σεβίλλη) ηττήθηκε με 4-0. Ο Φαλκάο είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι (21΄) το οποίο άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Φάθιο). Ο Σπάχιτς με αυτογκόλ είχε κάνει το 2-0 και ο Κόκε (43΄) πριν τελειώσει το ημίχρονο είχε δώσει ήδη διαστάσεις στην επικράτηση των Μαδριλένων. Κάποια στιγμή στο δεύτερο μέρος και ενώ όλο το γήπεδο τα είχε βάλει με τον Μίτσελ, ο διαιτητής απέβαλε και τον Λούνα (ο αριστερός μπακ της Βερόνα πια) ο οποίος αντέδρασε από τον πάγκο στα συνθήματα. Η Σεβίλλη έμεινε με 9 καθώς αποβλήθηκε και ο Ράκιτιτς, ενώ από λάθος του Παλόπ ο Κόκε στο 89΄ έγραψε το τελικό 4-0. Αληθινός εφιάλτης για τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού. Συνολικά σαν προπονητής, ο Μίτσελ έχει βρεθεί στο «Βιθέντε Καλντερόν» τέσσερις φορές. Έχει δύο ήττες, μια ισοπαλία και μια σπουδαία νίκη σαν κόουτς της Χετάφε όταν επικράτησε με 3-0, τον Μάη του 2010.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα