Τα 10+1 καλύτερα γκολ του Μέσι (vids)

Τα 10+1 καλύτερα γκολ του Μέσι (vids)

Gazzetta team
Τα 10+1 καλύτερα γκολ του Μέσι (vids)

bet365

Το gazzetta.gr εναποθέτει το δικό του φόρο τιμής στον θρύλο, Λιονέλ Μέσι και παρουσιάζει τα 10 καλύτερα γκολ του στο ισπανικό πρωτάθλημα, συν ένα μπόνους...

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, το βράδυ του Σαββάτου, κατέκτησε την κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στο ισπανικό πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Τέλμο Θάρρα για να φτάσει στα 253 γκολ, μόλις εννέα χρόνια μετά το παρθενικό του με τη Μπαρτσελόνα.

Το ρεκόρ του Θάρρα διατηρούταν από το 1955, ωστόσο, το φαινόμενο Μέσι, έγραψε ακόμα ένα τεράστιο κεφάλαιο στην χρυσή ποδοσφαιρική του ιστορία.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα 10 καλύτερα γκολ του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κι ακόμα ένα, που μπορεί να μην ήταν σε αγώνα πρωταθλήματος, αλλά ταρακούνησε συθέμελα τον ποδοσφαιρικό πλανήτη...

Το πρώτο...

Ήταν Πρωτομαγιά του 2005, σε παιχνίδι απέναντι στην Αλμπαθέτε στο «Καμπ Νου». Με τον Φρανκ Ράικαρντ προπονητή και τον παλιό μας γνώριμο από τον Παναθηναϊκό, Χενκ Τεν Κάτε στο πλευρό του, ο Λιονέλ Μέσι κάνει την αρχή. Ακόμα και στο πρώτο του γκολ, έδειξε τη σβελτάδα στη σκέψη, την εκτελεστική ικανότητα και την ψυχραιμία που θα απουσίαζε παντελώς από άλλους ποδοσφαιριστές στην ίδια ηλικία.

Από τη... μύτη της βελόνας

Κόντρα στη Ράσινγκ Σανταντέρ, τη σεζόν 2011-2012, ο Λιονέλ Μέσι πέρασε από τη... σχισμή της αντίπαλης άμυνας, προτού «ξαπλώσει» και τον αντίπαλο πορτιέρο για να σκοράρει.

Μια απ' τις γνωστές κούρσες

Την ίδια αγωνιστική περίοδο, απέναντι στη Μάλαγα, ο Αργεντινός έκανε ακόμα μια από αυτές τις κούρσες που συνηθίζει και με τις οποίες εκθέτει ανεπανόρθωτα την αντίπαλη άμυνα.

«Παιχνιδάκι» με τον Ντάνι Άλβες

Με τον Βραζιλιάνο μπακ έχουν εξαιρετική σχέση. Η φιλία τους, μετατρέπεται σε εξαιρετική συνεργασία μέσα στο γήπεδο, όπως απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, τη σεζόν 2010-2011, όταν «χάζεψαν» τους αντιπάλους τους με τις πολλές εναλλαγές της μπάλας.

(3:24)

Πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ στον Κουρτουά

Από τις στιγμές που το μυαλό του Μέσι παίρνει... χίλιες στροφές και την ώρα που όλοι περιμένουν τι θα κάνει, τους αφήνει άφωνους και ανήμπορους ν' αντιδράσουν. Όπως έγινε και με τον Τιμπό Κουρτουά σε παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τη σεζόν 2011-2012.

(6:30)

Συστημένο στο «Γ»

Δεν χρειάζεται ούτε κοντρόλ, ούτε «ζυγίσματα», ούτε πολύ χώρο. Μια στρωμένη μπαλιά όπως αυτή που βρήκε σε ματς με την Τενερίφη τη σεζόν 2009-2010 για να πετύχει το «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας.

Απ' την άλλη φίλε...

Του αρέσει πάντα να φέρνει τη μπάλα στο αριστερό και να σκοράρει στην απέναντι γωνία, όμως το έκανε διαφορετικά σε παιχνίδι με τη Βαλένθια, την ίδια χρονιά με το ακριβώς προηγούμενο γκολ. Περνώντας τους αμυντικούς, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα με πανεύκολο τελείωμα.

(2:47)

Αλήτικο γκολ

Τρομερή ποδιά και «ψιλοκρεμαστό» σουτ. Αλήτικο γκολ από τον Λιονέλ Μέσι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» κόντρα στη Σεβίλλη, τη χρονιά 2011-2012.

Άντε πιάστε τον!

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε τέσσερις αμυντικοί της Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν ικανοί να τον σταματήσουν απ' το να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ και να κάνει τον Σεσκ Φάμπρεγας να μην πιστεύει σε αυτά που έκανε ο πρώην, πλέον, συμπαίκτης του.

Μην τον βλέπετε μικρόσωμο...

Οι αμυντικοί της Σαραγόσα, την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 κατάλαβαν ότι το ύψος του δεν έπρεπε να λαμβάνεται σαν αφορμή για να πιστέψει κανείς ότι ο Μέσι εξουδετερώνεται στο δυνατό παιχνίδι με επαφές. Έβαλε σωστά το κορμί του για να πάρει τη μπάλα, έδειξε ότι μπορεί να «σκυλιάσει» και σκόραρε.

(0:15)

Κάν'το όπως ο Μαραντόνα!

Τελευταίο αφήσαμε το... μπόνους γκολ που χαρακτηρίστηκε το καλύτερο του αιώνα. Ο Λιονέλ Μέσι, σε... πιστή αντιγραφή της κίνησης του Ντιέγκο Μαραντόνα με την Αργεντινή απέναντι στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, πέρασε όλη την ομάδα της Χετάφε σε αγώνα Κυπέλλου το 2007, σε ηλικία 19 ετών!

Κώστας Ζάλιαρης

 

LA LIGA Τελευταία Νέα