Μονακό - Καέν 2-2

Μονακό - Καέν 2-2

bet365

Ήταν να μην επιστρέψει στις γκέλες η Μονακό, που έμεινε στο 2-2 με την Καέν. Ανάσα για Λοριάν.

Με το επέστρεψε στις γκέλες η Μονακό πριν δύο αγωνιστικές (1-1 με Ρεμ) η Μονακό… κόλλησε. Οι Μονεγάσκοι δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς όταν έπρεπε και στο τέλος θα πρέπει να είναι και ικανοποιημένοι με τον βαθμό απέναντι στην Καέν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5’ πήραν το προβάδισμα. Ο Μπερμπάτοφ έκανε το σουτ, ο Ιμορού με… στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας και ενώ προλάβαινε, αποφάσισε με άτσαλο τρόπο να τα… καταφέρει, κάνοντας το 1-0. Στο 9’ ο Σίλβα έχασε το τετ α τετ με τον Βερκούτρ, με τους παίκτες του Ζαρντίμ να κυριαρχούν και να φτάσουν σε άλλες δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ με τον Ζερμέν (21’, 28’). Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ελάχιστα και έμειναν και ικανοποιημένοι με το 1-0 στο ημίχρονο.

Όλα, όμως, άλλαξαν στην επανάληψη. Στην πρώτη τους καλή ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα, όταν στο 50’ ο Κοϊτά με εκπληκτικό σουτ εντός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σούμπασιτς για το 1-1! Σαν να μην έφτανε αυτό για την Μονακό, στο 59’ ήρθε και η ανατροπή. Ο Κοϊτά έβγαλε ακίνδυνη πάσα στην περιοχή και ο Κοντογκμπιά αποφάσισε να κάνει κεφαλιά προς τα πίσω, με το αποτέλεσμα να είναι το 1-2!

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, βγήκαν στην επίθεση και είχαν δύο δοκάρια με τους Μπερμπάτοφ (66’) και Καράσκο (73’) και τον Βερκούτρ να σώζει στην γραμμή την κεφαλιά του Βούλγαρου στο 68’! Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς στο 75’, όταν μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Καράσκο, ο Μουτίνιο έκανε το 2-2. Στο τέλος εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη ήταν οι φιλοξενούμενοι, με τον Πριβά να βρίσκει δίχτυα στο 90’ και το γκολ του να ακυρώνεται λανθασμένα για οφσάιντ…

«Κολλημένες» στο μηδέν
Νις και Ρεμ έμειναν στο 0-0 στη Νίκαια μετά από κακό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να παραμένουν χωρίς νίκη στην έδρα τους μετά την 7η αγωνιστική. Οι παίκτες του Πιελ αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς τους για την κάκιστη εικόνα τους, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν ελπιδοφόρα. Τσβίτανιτς (16’, 21’) και Χουλτ (17’) απείλησαν για τους «νισουά», όμως μέχρι εκεί. Ο ρυθμός ήταν κάκιστος, το πλάνο των φιλοξενούμενων για το μηδέν δούλεψε, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς χάθηκε για την Ρεμ με τον Μπουριγιόν στο 49’, ενώ η τελευταία για τη Νις στο 79’, με το 0-0 να μένει φυσιολογικά μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες να παραμένουν στη μέση της βαθμολογίας.

Σωτήρας Γκερέιρο
Μετά την κλήση του στην Εθνική Πορτογαλίας, ο Γκερέιρο συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Ligue 1. Ο νεαρός αμυντικός πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση της Λοριάν με την Λανς και ξεκόλλησε την ομάδα του από την τελευταία θέση, στην οποία βρίσκονται πλέον οι «λανσουά». Τα πράγματα έγιναν από νωρίς πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 16’ ο Λαντρέ αντίκρισε απευθείας κόκκινη για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Λαβίν. Όπως ήταν φυσικό οι γηπεδούχοι ανέβασαν αμέσως ρυθμό και έφτασαν γρήγορα στο γκολ, όταν στο 21’ ο Γκερέιρο με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0. Η συνέχεια βρήκε τους «βακαλάους» να κυριαρχούν και να χάνουν ευκαιρίες με τους Μεσλούμπ (26’, 40’), Σουνού (31’), Αγιού (41’) και Ζουφρ (43’), όμως το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν ελάχιστα και τον Ρού να κάνει τη μία απόκρουση μετά την άλλη. Ο λογαριασμός σταμάτησε στα 13 σουτ για την Λοριάν και στο… ένα για την Λανς εντός εστίας και τους γηπεδούχους να μην πληρώνουν το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να τελειώνουν από νωρίς το ματς, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή (21/11)

Μετς-Παρί 2-3
(49' πεν., 53' πεν. Μάιγκα - 9' Παστόρε, 16' Μπισμάν αυτ., 83' Λαβέτσι)

Σάββατο (22/11)

Μπαστιά-Λιόν 0-0

Γκινγκάμπ-Ρεν 0-1
(36' Ντεπ)

Λοριάν-Λανς 1-0
(21' Γκερέιρο)

Μονακό-Καέν 2-2
(5' Ιμορού αυτ., 75' Μουτίνιο - 50' Κοϊτά, 59' Κοντογκμπιά αυτ.)

Νις-Ρεμ 0-0

Κυριακή (23/11)

Ναντ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Μονπελιέ-Τουλούζ (18:00)
Μαρσέιγ-Μπορντό (22:00)

Τετάρτη (07/01/2015)

Λιλ-Εβιάν

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα