Τζιμπούρ: «Η ΑΕΚ είναι η πρώτη μου αγάπη»

Gazzetta team
Τζιμπούρ: «Η ΑΕΚ είναι η πρώτη μου αγάπη»

bet365

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε πως η ΑΕΚ είναι η πρώτη του αγάπη, αλλά και ότι κάτι έχει αφήσει στην μέση στην Ένωση...

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καρντάσιανς» ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, μίλησε για όσα έζησε στην Ελλάδα, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά και για την πορεία του μετά τους «ερυθρόλευκους».

Αναφορικά με την ΑΕΚ, τόνισε πως έχει αφήσει κάτι στη μέση, ενώ υπογράμμισε πως στον Ολυμπιακό κατάφερε να καθιερωθεί και να τον αγαπήσει ο κόσμος. Σε ότι αφορά την σχέση του με τους δημοσιογράφους, δήλωσε πως ποτέ δεν μίλαγε με κάποιον, κλείνοντας με την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο και την μη κλήση του στην Εθνική Αλγερίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ΑΕΚ είναι η πρώτη μου αγάπη. Ήμουν πολύ κοντά το καλοκαίρι, μιλήσαμε με τον πρόεδρο, αλλά δεν τα βρήκαμε στο τέλος. Στην ΑΕΚ κάτι δεν έχω τελειώσει καλά. Θέλω να γυρίσω και να τελειώσω την δουλειά. Πίστεψα πως τώρα θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα».

Για τη σχέση του με τους δημοσιογράφους: «Δεν τα είχα ποτέ καλά με τις εφημερίδες. Δεν ήμουν αυτός που θα σηκώσει το τηλέφωνο για να πει τα παρασκήνια της ομάδας. Για αυτό και με παρουσίαζαν πάντα σαν το κακό παιδί. Ότι γινόταν, εγώ ήμουν το μαύρο πρόβατο της ομάδας.

Ίσως φταίει κι ο χαρακτήρας μου. Έτσι είμαι. Όταν έχω κάτι μέσα μου, στην καρδιά μου, θα το πω. Δεν μπορώ να το κρατήσω μέσα μου. Όταν τσακώθηκα κι έφυγα από την ΑΕΚ, μίλησα με τη μητέρα μου. Μου είπε να μην το βάλω στα πόδια. Μου είπε να δείξω ότι είμαι άντρας, Αλγερινός και να κερδίσω τον κόσμο. Πιστεύω όταν πήγα στον Ολυμπιακό, κέρδισα τον κόσμο».

Για τα παιδικά του χρόνια: «Δυστυχώς μεγάλωσα πάρα πολύ δύσκολα. Σήμερα είμαι σε άλλη φάση της ζωής μου. Τώρα περνάω πολύ καλά, είμαι με άλλο κόσμο, φοράω άλλα ρούχα, έχω χρήματα. Πλέον, ετοιμάζω την ζωή μου για να μην επιστρέψω ποτέ στα δύσκολα».

Για τη σχέση του με τους φιλάθλους: «Έχω παράπονα από τον κόσμο. Είναι δύσκολα πολλά πράγματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η ψυχολογία μου πολλές φορές επηρεάζεται και δεν μου δίνει την ίδια όρεξη για να παίξω όπως παλαιότερα. Έχω φίλους από το ποδόσφαιρο, κι εδώ και στη χώρα μου, αλλά δεν έχει σχέση αυτό. Είναι κάτι ανάμεσα σε εμένα και στη μπάλα. Όρεξη για μπάλα έχω, αλλά επηρεάστηκα από το γύρω-γύρω της μπάλας».

Για το αν έχει εξασφαλίσει το μέλλον του από το ποδόσφαιρο: «Δεν μπορούμε να πούμε οι ποδοσφαιριστές που κερδίζουμε λεφτά με δυο ώρες προπόνηση την ημέρα ότι κάνουμε κάτι δύσκολο. Δεν είναι δύσκολο. Δεν πρέπει να είμαστε κακομαθημένοι. Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε, σήμερα υπάρχει κρίση και μιζέρια παντού. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δυσκολίες. Πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που πραγματικά περνούν δύσκολα».

Για την μη κλήση του στο Μουντιάλ: «Είμαι νικητής. Συνέχεια πίστευα ότι μπορούσα να πάω στο Μουντιάλ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν με κάλεσε ο προπονητής, σέβομαι την επιλογή του».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα