Τοπαλίδης: «Επαθε σοκ ο Ρεχάγκελ»

Τοπαλίδης: «Επαθε σοκ ο Ρεχάγκελ»

Gazzetta team
Τοπαλίδης: «Επαθε σοκ ο Ρεχάγκελ»

bet365

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τα Νησιά Φερόε. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο πρώην άμεσος συνεργάτος του Γιάννης Τοπαλίδης.

Με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3" ο Γιάννης Τοπαλίδης μετέφερε την αντίδραση του Οτο Ρεχάγκελ για την ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε, στέλνοντας μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα: «Να ξεχάσουμε την Εθνική των μεγάλων επιτυχιών».

Στη συνέχεια μάλιστα είπε: «Ο Γερμανός είναι πάντα προσεκτικός σε αυτά που λέει. Βλέπει τη βαθμολογία, είναι ρεαλιστής και έχει σεβασμό για όλες τις Εθνικές ομάδες. Μετά την αποχώρηση του Καραγκούνη, λείπει ένας leader από την ομάδα. Εχουμε καλούς αμυντικούς που κάνουν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά όχι επιθετικούς που να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Το πρόβλημα της ομάδας είναι επιθετικό, δεν αφορά μόνο τους επιθετικούς, αλλά τη γενική επιθετική λειτουργία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ήττα από τα Ν. Φερόε: «Κανένας δεν το περίμενε. Αργά ξυπνήσαμε, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού δεν ήμασταν καλοί. Τα Φερόε είχαν ευκαιρίες και δοκάρια. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, αν ήμασταν θα νικούσαμε».

Για την κατάσταση στον όμιλο: «Εγινε μπέρδεμα γιατί σε αυτό τον όμιλο, εκ των πρότερων όλοι περιμέναμε ότι θα είμαστε πρώτοι μετά από 4 αγώνες, με πρόγραμμα τρία ματς εντός και ένα εκτός. Αυτό έκανε να μπερδευτεί πολύ η κατάσταση και γι' αυτό έφτασαν στο σημείο να απολύσουν τον προπονητή».

Για το τι φταίει: «Πρώτα ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι. Στο πρώτο ματς, τον κ. Ρανιέρι σίγουρα τον συμβούλεψαν ορισμένοι. Δεν μπορεί να κατέβασε αυτός την 11άδα, δεν ήξερε καλά τους παίκτες. Σίγουρα πήρε την άποψη ανθρώπων και μπερδεύτηκε η κατάσταση, χάσαμε το πρώτο ματς και το κλίμα δεν ήταν καλό.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, συν ότι η Εθνική, μετά την αποχώρηση του Καραγκούνη, που ήταν leader, μας λείπει κάποιος καθοδηγητής, που να είναι αποδεκτός από όλους, ένας ηγέτης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πρέπει να ξεχάσουμε την Εθνική με τις τόσες μεγάλες επιτυχίες. Το επίπεδό μας δεν είναι τέτοιο για να περιμένουμε μεγάλα πράγματα. Ναι, πρέπει να προκριθούμε, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη η Εθνική όσο παλιότερα».

Για το αν φταίει το γεγονός ότι γίνεται βιαστικά η αλλαγή ποδοσφαιρικού στιλ στην ομάδα, με περισσότερη επιθετικότητα: «Δεν συμφωνώ απόλυτα, γιατί με τους αντίπαλους που θα παίζαμε και έχοντας τρία ματς εντός και ένα έξω με τη Φινλανδία, έπρεπε η ομάδα να παίξει επιθετικά, καθώς οι αντίπαλοι θα μας περίμεναν. Τα πολύ μεγάλα παιχνίδια η Εθνική τα έκανε περιμένοντας, με καλή αμυντική λειτουργία και βγαίνοντας επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις. Αλλα και παλιά με αντίπαλους που ήμασταν καλύτεροι έπρεπε να παίξουμε επιθετικά.

Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε ρεπερτόριο λύσεων, δεν έχουμε λύσεις όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει καλά αμυντικά. Είναι και θέμα τι προσόντα έχει ο κάθε παίκτης, συν την καθοδήγηση. Πρέπει σε κλειστή άμυνα να έχεις ντριπλέρ και καλούς πασαδόρους. Δεν υπάρχουν αυτοί στο επίπεδο που θέλουμε όλοι μας. Γι' αυτό στις ομάδες που μας περιμένουν πάντα έχουμε πρόβλημα».

Για το ενδεχόμενο να έχουμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες των παικτών μας που αγωνίζονται στο εξωτερικό: «Συμφωνώ εν μέρει, αλλά θα το διατυπώσω αλλιώς. Οι παίκτες μας που παίζουν σε μεγάλες ομάδες έξω και κάνουν καριέρα είναι αμυντικοί. Δεν τους υπερεκτιμάμε. Επιθετικά έχουμε πρόβλημα. Ο Γκέκας είναι γκολτζής, αυτό είναι το προσόν του, αλλά παίζει στο τουρκικό πρωτάθλημα. Επιθετικά παίκτες να διαπρέπουν στο εξωτερικό, δεν βλέπω πάρα πολλούς. Το πρόβλημα είναι επιθετικό στην ομάδα, όχι για τους επιθετικούς, αλλά για την όλη επιθετική λειτουργία».

Για το ποιος πρέπει να είναι ο διάδοχος του Ρανιέρι: «Να πάρουν κάποιον που θα προσπαθήσει, για τους υπόλοιπους έξι αγώνες, να καταφέρει έστω την τρίτη θέση. Αν όχι, θα έχει 8-9-10 μήνες μπροστά η ΕΠΟ για να πάρει νέο τεχνικό και να ετοιμάσει την ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Πρέπει να παλέψουμε να προκριθούμε. Δεν υπάρχει δεν πειράζει σε αυτό τον όμιλο. Πρέπει να προσπαθήσουμε. Εχουμε το πρόβλημα, δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Επειδή άκουσα στην μετάδοση τον κ. Τσιώλη να λέει ότι και το 2006 δεν προκριθήκαμε, υπενθυμίζω ότι δεν προκριθήκαμε έχοντας στον όμιλο τους Τούρκους, που ήταν τρίτοι στο Παγκόσμιο, τους Δανούς που έφτασαν λίγο πριν τα ημιτελικά το 2004 και τους Ουκρανούς που είχαν έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον Σεφτσένκο. Από αυτό τον όμιλο που έχουμε τώρα πείτε μου έναν παίκτη που θυμάστε. Δεν συγκρίνονται οι όμιλοι. Τότε μπορούσε να γίνει η αποτυχία, λόγω διαφορετικών αντιπάλων.

Τώρα έχουμε δύο φορές την Ουγγαρία και μετά παίζουμε με όλους, άρα μπορεί να έρθει η τρίτη θέση. Όχι με εικόνα όπως με τα Φερόε. Όμως αν δεν το πετύχεις, έχεις χρόνο να προετοιμάσεις την ομάδα, με άλλον προπονητή αν θέλεις, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου του 2018, που και πάλι θα είναι δύσκολο. Ελληνα ή ξένο αν πάρουν, αυτό δε μας αφορά. Να πάρουνε έναν προπονητή που με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, θα δώσει κίνητρο, θα ξεσηκώσει τους παίκτες να καταφέρουν το σχεδόν ακατόρθωτο. Δεν είναι ακόμα 100% ο αποκλεισμός. Η ομάδα δεν πρέπει να παρατήσει την πρόκριση, δεν χάθηκε».

Για το πώς αντέδρασε ο Οτο Ρεχάγκελ με την ήττα από τα Νησιά Φερόε και αν έπαθε σοκ: «Πιστεύω όλη η Ευρώπη έπαθε σοκ όταν άκουσε το αποτέλεσμα. Δεν είδε το ματς, αλλά μόνο το αποτέλεσμα. Εγώ του μετέφερα τι έγινε. Ο Γερμανός είναι πάντα προσεκτικός σε αυτά που λέει. Βλέπει τη βαθμολογία, είναι ρεαλιστής και έχει σεβασμό για όλες τις Εθνικές ομάδες. Όταν έχεις ένα βαθμό με τρία ματς εντός, σε τέτοιο όμιλο, δεν πρέπει να είσαι και καλός. Δεν μπορεί αυτό να οφείλεται μόνο στον προπονητή. Δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό το λάθος».

Για το αν θα σκεφτόταν ο Ρεχάγκελ την επιστροφή στον πάγκο της Εθνικής αν υπήρχε σχετική πρόταση: «Δεν έχω μιλήσει πάνω στο θέμα αυτό, νομίζω δύσκολα θα γινόταν αυτό. Πολύ δύσκολα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα