Έτσι κατέληξε στον Βόκολο!

Έτσι κατέληξε στον Βόκολο!

Νίκος Αθανασίου
Έτσι κατέληξε στον Βόκολο!

bet365

Ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί παρελθόν και ο Λεωνίδας Βόκολος είναι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στο gazzetta.gr τους λόγους της πρόσληψης του.

Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, καθώς ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί παρελθόν από το μεσημέρι της Τρίτης εξαιτίας του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού και της έλλειψης επικοινωνίας και συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο. Ο Βόκολος αναλαμβάνει πλέον τον χαρτοφύλακα του Νταμπίζα και αξίζει να σταθούμε στους λόγους που επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο πόστο. Τα «γιατί» που οδήγησαν την διοίκηση του Παναθηναϊκού στην πρόσληψη του παλαίμαχου άσου της ομάδας.

ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν ο πρώτος στην λίστα του Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να αναλάβει τεχνικός διευθυντής την Άνοιξη του 2013. Ο Βόκολος τότε βρισκόταν στην Εθνική Ελλάδος και αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση. Μέσα από την συζήτηση που είχαν εκείνο τον καιρό, ο Αλαφούζος εκτίμησε την ποδοσφαιρική λογική του και στην πρώτη ευκαιρία τον έντυσε στα πράσινα! Φυσικά έπαιξε ρόλο και η συνεργασία, η «χημεία» και η εξαιρετική σχέση που έχει ο Τάκης Φύσσας με τον Βόκολο από την εποχή που αγωνιζόταν ως συμπαίκτες στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό και συνυπήρχαν στην πρωταθλήτρια του 2004 ως στελέχη της ΕΠΟ.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το μεγαλύτερο «παράσημο» του Βόκολου κατά την θητεία του στην Εθνική Ελλάδος, είναι το πόσο καθοριστικός υπήρξε για να λειτουργήσει σωστά το πλάνο ανάπτυξης εθνικού ποδοσφαίρου που είχε εκπονήσει ο Φερνάντο Σάντος σε συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα.Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, πλέον, ήταν συνευπεύθυνος για το συγκεκριμένο πλάνο, έχοντας αναλάβει κυρίως το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δηλαδή τις επαφές με τους προπονητές των τμημάτων, την παρακολούθηση και την πρόοδο νεαρών ποδοσφαιριστών και την δημιουργία μιας τεράστιας database με στοιχεία για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή, «υποψήφιο» για τα εθνικά χρώματα. Εκεί διακρίθηκε για την οργανωτικότητα του, τον συστηματικό τρόπο δουλειάς του και την αποτελεσματικότητα που είχε στα «θέλω» του Σάντος.

ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Μπορεί οι περισσότεροι στην Ελλάδα να έχουν συνδέσει τον τεχνικό διευθυντή μόνο με τις μεταγραφές, ωστόσο, μιλάμε για ένα πόστο που πρέπει να έχει και ενεργό ρόλο στα αποδυτήρια. Στις μεταξύ τους συζητήσεις, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μόνο θετικά είχαν να λένε για την παρουσία του Νταμπίζα και η επιλογή σε αυτό το κομμάτι θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική. Ο Βόκολος έχει φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού, γνωρίζει το περιβάλλον, τις απαιτήσεις, την πίεση και το κλίμα στο εσωτερικό του «τριφυλλιού». Ως βοηθός του Σάντος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιρνε άριστα στην ψυχολογική διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Κάτι που γνώριζε από το πρώτο χέρι ο Φύσσας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα