Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 4-3

Μάκης Σταθάτος
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 4-3

bet365

Με χατ τρικ κι ένα γκολ... σκέτη μαγεία ο Στέφανο Ναπολεόνι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ατρομήτου στην ματσάρα του Περιστερίου, όπου οι γηπεδούχοι... μετέτρεψαν τον αρχικό περίπατο (4-1) σε αγχωτική νίκη (4-3)!

Έτσι ξεκίνησαν

Πιστός στο 4-4-2 έμεινε για ακόμα μια φορά ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Τσενάμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Κιβρακίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, κεντρικό δίδυμο τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη και τον Κοντοέ στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος ξεκίνησε τους Αγκουαζί και Γκαρσία, με τον Ούμπιδες δεξιά, τον Καραμάνο αριστερά και στην επίθεση τους Ναπολεόνι, Καραμάνο.

Ο Στάικος Βεργέτης κατέβασε τον Αστέρα με το 4-2-3-1. Την εστία των Αρκάδων υπερασπίστηκε ο Κοσίτσκι, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από δεξιά προς τα αριστερά από τους Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλο, Παντελιάδη. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Ουσέρο, Μουνάφο με την τριάδα πιο μπροστά να αποτελείται από τους Γιαννιώτα (δεξιά), Πάρα (αριστερά) και Ρόλε πίσω από τον Μπαράλες.

Βροχή από γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα δευτερόλεπτα κόντεψε να ανοίξει το σκορ, όταν του σουτ του Κιβρακίδη έξω από την περιοχή απέκρουσε με υπερένταση ο Κοσίτσκι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το ματς μεταφέρθηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη.

Στο 18΄ στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του Ατρομήτου, ο Ούμπιδες σέντραρε από τα δεξιά και ο Καραμάνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 21΄ ο Ναπολεόνι έψαξε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Κοσίτσκι. Ένα λεπτό αργότερα ο Καραμάνος, έφυγε στην κόντρα, προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα, ο Ζησόπουλος απομάκρυνε πάνω στην γραμμή και ο επερχόμενος Ναπολεόνι έκανε το 2-0.

Το ματς μετά τα δύο γκολ του Ατρομήτου πήρε φωτιά. Ο Αστέρας βγήκε μπροστά για να πιέσει και ο Ατρόμητος προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 30΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ έξω από την περιοχή και στην προσπάθεια των παικτών να πάρουν θέσεις, ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι του Φυτανίδη για σπρώξιμο στον Μπαράλες. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πάρα, ο οποίος μείωσε σε 2-1 για την ομάδα της Αρκαδίας.

Στο 37΄ ο Ταυλαρίδης τραυματίστηκε στα πλευρά σε μια εναέρια μονομαχία και αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο. Η αναμέτρηση πήρε φωτιά με τον Αστέρα να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και τον Ατρόμητο να χτυπά σαν κόμπρα στην κόντρα. Σε μια τέτοια φάση στο 43΄ ο Παπάζογλου, έβγαλε μαγική μπαλιά στον Ναποελόνι και ο Ιταλός με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση, δεν άφησε περιθώρια στον Κοσίτσκι. Οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με τον Ατρόμητο να προηγείται με 3-1.

Γκολάρα αλά Φαν Πέρσι ο Ιταλός

Ο Ατρόμητος συνέχισε με το ίδιο πάθος και στην επανάληψη. Ο Αστέρας έδειξε να έχει τα ίδια προβλήματα τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στο κέντρο της άμυνας με τους γηπεδούχους να παίζουν άψογα την κόντρα. Στο 55΄ ο Ούμπιδες σε μια κούρσα από τα δεξιά σέντραρε και ο Ναπολεόνι με μια εκπληκτική κεφαλιά-ψαράκι που θύμισε Φαν Πέρσι, κρέμασε τον Κοσίτσκι.

Ο Ιταλός είχε τρελά κέφια και στο 59΄ έφτασε κοντά στο καρέ, αλλά στο τετ α τετ με τον Κοσίτσκι έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Στο 70΄ ο Ναποελόνι εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα λάθος του Σανκαρέ, αλλά ο Κοσίτσκι εξουδετέρωσε το σουτ του.

Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε και στη συνέχεια με τον Ατρόμητο να δίνει χώρο και κατοχή στον Αστέρα και να ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις. Ωστόσο, οι Αρκάδες μείωσαν απρόσμενα σε 4-2 με τον Μπαράλες στο 80΄ έπειτα από λανθασμένο γύρισμα του Καραμάνου προς την εστία της ομάδας του.

Ο Ατρόμητος στο τέλος σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει το πέμπτο του γκολ και λίγο έλειψε να το πληρώσει καθώς ο Φερνάντεζ στις καθυστερήσεις με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τσέναμο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Man of the match: Ο Ατρόμητος είχε αρκετούς διακριθέντες, ωστόσο τον τίτλο παίρνει ασυζητητί ο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός πέτυχε χατ τρικ, πέτυχε ένα από τα υποψήφια γκολ της χρονιάς και έχασε πολλές ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα τέρματα.

Αδύναμος κρίκος: Το αμυντικό δίδυμο του Αστέρα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους επιθετικούς του Ατρομήτου. Σανκαρέ και Ζησόπουλος βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα και δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους Ναπολεόνι, Καραμάνο και Παπάζογλου.

Στο ύψος του: Ο Ούμπιδες επανήλθε σε υψηλά επίπεδα μετά τον τραυματισμό του και σε αυτόν χρεώνονται οι δύο ασίστ στα γκολ του Καραμάνου και του Ναπολεόνι (το τρίτου του Ιταλού).

Η γκάφα: Την έκανε ο Καραμάνος στο δεύτερο γκολ του Αστέρα. Ο επιθετικός του Ατρομήτου έκανε δώρο στον Γιαννιώτα, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπαράλες.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος σε αρκετές περιπτώσεις επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αστέρα, ενώ οι γηπεδούχοι για το πέναλτι που καταλόγισε σε βάρος του Φυτανίδη καθώς είδε παράβαση στην προσπάθεια του αμυντικού του Ατρομήτου να πάρει καλύτερη θέση από τον Μπαράλες σε μια εκτέλεση φάουλ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος ήταν πιο διψασμένος και πραγματοποίησε την καλύτερη και πιο παραγωγική του φετινή εμφάνιση. Οι παίκτες του Σα Πίντο είχαν πάθος, τρεξίματα, δημιούργησαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ.

Ο Αστέρας φάνηκε να έχει μείνει από δυνάμεις μετά την ευρωπαϊκή του περιπέτεια απέναντι στην Τότεναμ και είχε σε πολύ κακή μέρα τόσο την μεσαία όσο και την αμυντική του γραμμή με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα από τους Περιστεριώτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Κοντοές, Ταυλαρίδης (38΄ Λσζαρίδης), Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Αγκουαζί (66΄ Μπάλας), Γκαρσία (58΄ Δημούτσος), Ούμπιδες, Καραμάνος, Ναπολεόνι, Παπάζογλου

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο (75΄ Τσοκάνης), Μουνάφο, Γιαννιώτας, Πάρα (67΄ Φερνάντεζ), Ρόλε (79΄ Μπακασέτας), Μπαράλες

Δείτε τα highlights και τα γκολ του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα