Ανέστης: «Πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο»

Ανέστης: «Πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο»

Gazzetta team
Ανέστης: «Πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο»

bet365

Ο Γιάννης Ανέστης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι και το Κύπελλο.

Τα καλύτερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Ανέστης στην «Ώρα των σπορ»

Ήδη μετράς σχεδόν πέντε μήνες στην ΑΕΚ. Τα πράγματα τα βρήκες στην ομάδα όπως τα περίμενες;

«Τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα και ακόμη καλύτερα. Δεν περίμενα να είναι το κλίμα τόσο πολύ καλό. Υπάρχουν παιδιά με τα οποία είχα παίξει συμπαίκτες. Με κάποιους άλλους είχαμε βρεθεί κατά το παρελθόν και είχαμε παίξει αντίπαλοι και ουσιαστικά ξέραμε ο ένας τον άλλον. Δεθήκαμε από την αρχή και αυτό είναι πολύ καλό για όλους μας».

Αισθάνθηκες πως η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά;

«Είναι βαριά η φανέλα της ΑΕΚ και ιδιαίτερη η θέση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Γιατί είναι μια ιδιαίτερη θέση και το κάθε λάθος σου φαίνεται αμέσως και κυρίως στοιχίζει. Και εκεί πρέπει να δείξεις την ψυχή σου και την προσωπικότητά σου ως τερματοφύλακας. Αυτό καλείσαι να κάνεις».

Έχετε κάνει το τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς. Όμως ακόμα δεν έχετε δείξει το πραγματικό σας πρόσωπο…

«Ακόμη δεν έχει ρολάρει η ομάδα, αυτό είναι σίγουρο. Άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, παίξαμε πολλά φιλικά και ακόμα δεν έχουμε ρυθμό. Δεν είναι δικαιολογία αυτό και ούτε θέλουμε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες. Είμαστε ευχαριστημένοι με τις τέσσερις νίκες που πετύχαμε αυτός ήταν ο στόχος μας. Αλλά θέλουμε να βρούμε και τον ρυθμό μας και όσο περνάει ο καιρός να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο».

Νιώθετε και μια ανυπομονησία να περάσει η χρονιά και να φτάσετε στη Σούπερ Λίγκα;

«Δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι και δεν το βλέπουμε έτσι, γιατί ξέρουμε πως θα χάσουμε αυτό που έχουμε χτίσει ως τώρα. Περιμένουμε να ανέβουμε, αλλά όλα στην ώρα τους. Τη Σούπερ Λίγκα θα τη σκεφτούμε όταν έρθει. Τώρα υπάρχει για εμάς μόνο αυτό το πρωτάθλημα που παίζουμε και ο στόχος μας».

Για το Κύπελλο κάνετε κάποιες κρυφές σκέψεις;

«Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και αυτό δεν αλλάζει. Από την άλλη δεν κρύβουμε πως θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία στο Κύπελλο. Να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται ακόμα και στον τελικό και γιατί όχι να το κατακτήσουμε».

Πώς είναι η συνεργασία με έναν προπονητή όπως ο Τραϊανός Δέλλας;

«Μεγάλη προσωπικότητα και ο καθένας θα ήθελε να έχει προπονητή που έχει τόσες πολλές εμπειρίες ως παίκτης από το ποδόσφαιρο αλλά και διαφορετική κουλτούρα λόγω της παρουσίας του σε μεγάλα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Βλέπει πάντα το καλό, αλλά προσπαθεί παράλληλα και να βελτιώσει και τα λάθη που γίνονται, ώστε να γίνεται κάθε παίκτης καλύτερος και συνολικά η ομάδα να προχωράει μπροστά».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι συνεχώς δίπλα σας και στα ματς αλλά ακόμα και στις προπονήσεις. Πώς το εισπράττετε αυτό;

«Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Προσπαθεί να φέρει την ΑΕΚ ξανά στη θέση της. Το γεγονός πως καταλαβαίνουμε πως είναι συνεχώς δίπλα μας, είναι πολύ σημαντικό για όλους. Μας βοηθάει στην ψυχολογία μας. Μας δίνει ηρεμία και ασφάλεια και αυτό είναι σημαντικό».

Ήδη Μάνταλος και Μπακάκης είναι στην Εθνική. Την έχεις και εσύ στο μυαλό σου;

«Φυσικά είναι η Εθνική, αλλά στην άκρη του μυαλό μου. Πρώτα θέλω να δουλέψω σκληρά, να βελτιωθώ ώστε να βοηθήσω την ΑΕΚ. Και μέσα από την ΑΕΚ να φτάσω και στην Εθνική. Φυσικά και θέλω να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο. Και νομίζω πως υπάρχουν και πολλοί συμπαίκτες μου στην ΑΕΚ που μπορούν μέσα από τη δουλειά που γίνεται, να φτάσουν στην Εθνική».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα