ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου 4-0

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου 4-0

bet365

Την επομένη της εορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ, ένας Μιχάλης (Μανιάς) κι ένας... Μιχαήλ έδειξαν τον δρόμο στον ΠΑΣ Γιάννινα για την μεγάλη νίκη (4-0 την Νίκη Βόλου) που την αγνοούσε στους Ζωσιμάδες από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος! Τσουκαλάς και Ίλιτς τα άλλα γκολ!

Ναι μεν θεωρούνταν ένα ντέρμπι των ομάδων που θα παλέψουν για την σωτηρία, ωστόσο στους Ζωσιμάδες υπήρχε φαβορί και αυτό ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, από την στιγμή μάλιστα που η Νίκη Βόλου δείχνει τόσο αδύναμη από το ξεκίνημα. Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα πανηγυρικά, μιας και οι Ηπειρώτες δεν νίκησαν απλά, αλλά έκαναν περίπατο επικρατώντας της ομάδας της Μαγνησίας με το επιβλητικό 4-0.

Ένα 4-0 που ήρθε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους, πέτυχαν τρία γκολ και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ακόμα παραπάνω, απέναντι στους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Έτσι με το τρίποντο αυτό ο ΠΑΣ έφτασε τους 13 βαθμούς ανεβαίνοντας στην 7η θέση, ενώ η Νίκη παρέμεινε τελευταία με μόλις 4 και το κυριότερο είναι πως έδειξε σε ένα ακόμα ματς πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να παλέψει για την παραμονή της, αν δεν αλλάξει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της.

Ένα γκολ και τίποτα άλλο στο ξεκίνημα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος, όπου το θέαμα ήταν από κακό ως κάκιστο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 7'με τον Μιχαήλ να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το σουτ και να στέλνει μετά από κόντρες την μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ξεκάθαρα πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος.

Καταιγιστικός ο ΠΑΣ και η νίκη έγινε περίπατος

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τον ΠΑΣ να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση, πετυχαίνοντας τρία γκολ και χάνοντας ευκαιρίες για πολλά περισσότερα. Αρχικά στο 49' ο Μιχαήλ από σκόρερ έγινε οργανωτής, έκανε την σέντρα στον Μανιά και αυτός με κεφαλιά έκανε το 2-0.Μετά ανέλαβε δράση ο Τσάβες που αν και δεν σκόραρε ήταν εξαιρετικός, με την μπάλα να περνάει πάντα από τα πόδια του. Έτσι στο 75' με ωραία προσπάθεια βρήκε τον Μανιά, αυτός μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ίλιτς που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0, ενώ στο 85' έκανε εξαιρετική ασίστ στον Τσουκαλά που διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

MAN OF THE MATCH: Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν ο κορυφαίος γιατί απλά έκανε ότι ήθελε στο ματς. Ο λόγος για τον Τσάβες που οργάνωσε με μαεστρία τον ΠΑΣ συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να γίνει αυτό το επιβλητικό 4-0 επί της Νίκης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Πέτυχαν από ένα γκολ και είχαν από μία ασίστ και έτσι δικαιωματικά οι Μιχαήλ και Μανιάς όχι απλά στάθηκαν στο ύψος τους, αλλά αν δεν ήταν ο Τσάβες, θα ήταν οι κορυφαίοι τουαγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η ομάδα της Νίκης ήταν αδύναμος κρίκος. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα και έδειξαν πως δικαίως βρίσκονται στην τελευταία θέση και είναι το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν μπορείς να πεις πως έγινε η μεγάλη γκάφα, όμως σίγουρα για να δεχθεί μια ομάδα τέσσερα γκολ θα πρέπει να κάνει λάθη και οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Περίπατος για τον Αμπάρκιολη και τους βοηθούς του σε ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα που είχαν στην καριέρα τους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ήταν καλύτερος, το έδειξε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισε. Τόσο απλό για τον ΠΑΣ που έκανε ότι ήθελε την κακή Νίκη Βόλου παίρνοντας μια άνετη νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος (47' Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Στρούνα (46' Χαρίσης), Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Μανιάς, Ίλιτς (80' Ηλιάδης)

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Ίβενς, Μαρινάκης, Κοτσαρίδης, Λάουξ, Τσουκάνης (54' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (77' Σκουρτάι), Κυζιρίδης (61' Γιαννιτσάνης), Τζιώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα