Εργοτέλης - Βέροια 2-2

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης - Βέροια 2-2

bet365

Ο Εργοτέλης είχε τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη σε μεγάλη μέρα (γκολ και ασίστ), έχασε ευκαιρίες, προηγήθηκε δύο φορές, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Βέροια, η οποία ισοφάρισε στο 61' με ανύπαρκτο πέναλτι!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Εργοτέλη ο Τσέρνι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τζανακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Λυκογιάννης αριστερά και οι Μέγι, Γιοβάνοβιτς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μπογκντάνοφ, Γκέντσογλου και μπροστά τους δεξιά ο Γιουσούφ, αριστερά ο Χαντί και στον άξονα ο Μπρούνο. Στην κορυφή ο Νόσκοβιτς.

Για τη Βέροια ο Καντιμοίρης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μαλόν να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Αμαραντίδη το αριστερό και τους Καλί, Καταλά να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπατιόν, Μπαλάφας και μπροστά τους οι Καλτσάς, Μπεν και Ντουμίτρου. Μοναδικός προωθημένος ο Κάμπορα.

Όλα έγιναν σε μια φάση!

Ο Εργοτέλης ήταν πιο δραστήριος στα πρώτα λεπτά, όμως δεν ήταν σε θέση να απειλήσει, αν και έγιναν όλα σε μια φάση! Η Βέροια είχε τριπλή ευκαιρία στο 12', αφού ο Μπεν τους πέρασε όλους και πλάσαρε τον Τσέρνι, που απέκρουσε, όπως έπραξε και στο σουτ του Καλτσά, αλλά και στη νέα προσπάθεια του Μπεν να σκοράρει από κοντά.

Στην εξέλιξη της φάσης οι Κρητικοί έφυγαν στην κόντρα στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη να κερδίζει κάποιες κόντρες, να κάνει και το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Φαουλάρα από Καλτσά!

Ωστόσο, στο 17' η Βέροια έφερε το ματς στα ίσια. Ο Καλτσάς με εκτέλεση φάουλ για... Όσκαρ από αριστερά και λίγο έξω από τη συμβολή των δύο γραμμών της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία του Τσέρνι, ο οποίος αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Πίεσε ο Εργοτέλης, δοκάρι και 2-1!

Στη συνέχεια, η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, ενώ απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις για δεύτερο τέρμα. Στο 20' το σουτ του Μπρούνο από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη, που μπλόκαρε αυτό του Μπογκντάνοφ στο 23' έξω από την περιοχή.

Το ίδιο έπραξε και στην κεφαλιά του Νόσκοβιτς στο 30', ενώ δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 38', όπου είχε κακή αντίδραση. Ο Μπρούνο έκανε τις προσποιήσεις και το πλασέ μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Βέροιας και ο Γιουσούφ πήρε το... ριμπάουντ για να πλασάρει από κοντά για το 2-1.

Έχασε Μπαλάφα

Σα να μην έφτανε αυτό για τη «βασίλισσα του Βορρά», ήρθε και ο τραυματισμός του Μπαλάφα. Ο χαφ των φιλοξενούμενων αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάκωση, αλλά όχι για κάτι σοβαρό.

Τη θέση του πήρε ο Γεωργιάδης, ο οποίος αρχικά πήγε στα χαφ, ενώ στο δεύτερο μέρος προωθήθηκε πίσω από τον Μπεν, με τον Γκρανέρο να αφήνει μοναδικό αμυντικό χαφ τον Μπατιόν.

Δοκάρι οι Κρητικοί

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Εργοτέλη να έχει το προβάδισμα και στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου μπήκαν και πάλι δυνατά στο ματς και στο 55' θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Όμως, αυτό δεν έγινε, αφού η κεφαλιά του Γιουσούφ μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη.

Πέναλτι-εφεύρεση για Βέροια

Ωστόσο, η ομάδα της Ημαθίας ισοφάρισε εκ νέου, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Λιαχούδη. Ο Μακεδόνας ρέφερι είδε χέρι στη φάση του 60', με τον Λυκογιάννη να το έχει κολλημένο πάνω στο σώμα του, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει παράβαση σύμφωνα με τους κανονισμούς. Ο Μπεν αξιοποίησε το... δώρο, καθώς ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 61'.

Έψαξαν το τρίτο, αλλά...

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες έψαξαν το τρίτο γκολ, είχαν κάποιες ευκαιρίας, όμως δε βρήκαν δίχτυα. Οι ποδοσφαιριστές από αμφότερες τις πλευρές επιχείρησαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ και από στημένες φάσεις, ενώ η καλύτερη στιγμή ήταν στο 87', όταν από σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά, ο Παμλίδης με κεφαλιά από κοντά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ. Το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, με Εργοτέλη και Βέροια να μοιράζονται τον βαθμό

Man of the match: Ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης ήταν σε καλή μέρα, σκόραρε το πρώτο γκολ του Εργοτέλη, ενώ συμμετείχε και στο δεύτερο, όπου σημάδεψε το δοκάρι για να πάρει το... ριμπάουντ ο Γιουσούφ.

Αδύναμος κρίκος: Αρκετά λάθη έγιναν από την άμυνα και των δύο ομάδων.

Στο ύψος του: Ο Γιουσούφ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του για δεύτερη φορά στο 41', ενώ Καλτσάς και Μπεν σκόραραν για τη Βέροια, ώστε να φύγει με τον βαθμό από το Ηράκλειο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Λιαχούδης στο 60', όταν έδειξε πέναλτι σε χέρι, που δεν ήταν, του Λυκογιάννη.

Το στραγάλι: Όπως προαναφέραμε, δεν υπάρχει πέναλτι στο 60'. Η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Λυκογιάννη, όμως ο αριστερός μπακ του Εργοτέλη το έχει κολλημένο πάνω στο σώμα του, κάτι που σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν είναι παράβαση. Από εκεί και πέρα, ο Λιαχούδης έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Χωρίς προβλήματα... έβγαλαν το ματς οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος, αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο Παγκρήτιο. Η Βέροια έφυγε από το Ηράκλειο με έναν βαθμό στις... αποσκευές της, με τους γηπεδούχους να μένουν στις φώνες για το ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο Λιαχούδης. Ωραίο ματς, με ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, ειδικά στο τελευταίο 25λεπτο, όπου οι δύο ομάδες έψαξαν το τρίτο τέρμα.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ, Γκέντσογλου, Χαντί (72' Βλαχοδήμος), Μπρούνο, Γιουσούφ, Νόσκοβιτς (78' Παμλίδης).

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Καλί, Μπατιόν, Καταλά, Μπαλάφας (41' Γεωργιάδης), Ντουμίτρου, Μπεν (81' Βεργώνης), Καλτσάς, Κάμπορα (54' Μπαργκάν).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα