Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 1-1

Απόστολος Παγώνης
Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 1-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ... χτύπησε την Φιορεντίνα επι Ιταλικού εδάφους, προηγήθηκε με ένα «μαγικό» γκολ, αλλά στο 89' ισοφαρίστηκε! Παραμένει ζωντανός στο «κόλπο» της πρόκρισης με ζητούμενο τις 2 νίκες!

Ο ΠΑΟΚ απέδρασε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλία από την Ιταλία. Οι Θεσσαλονικείς ήταν άτυχοι καθώς άνοιξαν το σκορ σο 81ο λεπτό με τον Μάρτενς, ενώ ισοφαρίστηκαν στο 88’ με τον Πασκουάλ με απευθείας φάουλ, ύστερα από ένα χαζό φάουλ του Βίτορ. Ο Δικέφαλος κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του καθώς με δύο νίκες παιρνάνε στην επόμενη φάση του Europa League. Ενώ έβαλαν στο παιχνίδι και τους Ιταλούς που καλούνται να κερδίσουν την Γκινγκάμπ την επόμενη αγωνιστική.
Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Ο Βιτσέντσο Μοντέλα ξεκίνησε το παιχνίδι με όλα τα δυνατά χαρτιά του και σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Ταταρουσάνου κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Τομοβιτς και αριστερά ο Πασκουάλ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ροντρίγκεζ και Μπασάντα. Στο κέντρο οι Κούρτιτς, Πιζάρο και Λάτσαρι. Ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Κουαδράδο, Βάργκας και Γκόμεζ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης προτίμησε να ξεκινήσει με τον Περέιρα στην 11αδα και όχι με τον Μάρτενς. Ο Έλληνας τεχνικός σε σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησε με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κϊτσιου, αριστερά ο Σπυρόπουλος, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσικάς. Στο κέντρο οι Τζανδάρης, Τζιόλης και Γκολάσα. Στην επίθεση δεξιά ο Περέιρα, αριστερά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Η Φιορεντίνα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν είχε το απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ σοβαρός αμυντικά, ενώ είχε κλείσει όλους τους χώρους. Ο Αναστασιάδης όπως και στο ματς της Τούμπας τοποθέτησε τον Αθανασιάδη ως δεξί χαφ, με τον διεθνή επιθετικό να κάνει πολύ δουλειά καθώς βοηθούσε και ανασταλτικά τον Σπυρόπουλο που είχε τον Κουαδράδο.
Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς είχαν και την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 13’΄με τον Περέιρα απέναντι από τον Ταταρουσάνου έστειλε την μπάλα άουτ.
Όλοι έψαχναν τον Κουαδράδο
Ο Μοντέλα είχε δώσει εντολή στον Πιζάρο να μοιράσει παιχνίδι και όλες οι μπάλες να πηγαίνουν στον Κουαδράδο. Οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν να βγάλουν επιθέσεις, όμως αυτό κράτησε μέχρι το 24ο λεπτό. Στην συνέχεια είχαμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποσυντονίζονται και να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Αναστασιάδης μπορεί να τους φώναζε να ηρεμήσουν, όμως οι παίκτες του είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους
Πεντάλεπτο «φωτιά»
Η Φιορεντίνα ήταν ιδιαίτερα καλή στις κόντρα αντεπιθέσεις, αλλά και στα στημένα όπως στις φάσεις που δημιούργησε. Στο 25' ο Βάργκας μετά το λάθος του Βίτορ να γυρίσε στον Γκόμεζ που από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 28’ ο εκτελεστή ήταν ο Βάργκας με τον Γλύκο να διώχνει. Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου έκανε την επέμβαση του αγώνα δύο λεπτά αργότερα όταν ο Γκόμεζ έπιασε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση.
Ο Γκόμεζ τους ταλαιπώρησε
Ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει προβλήματα στο μαρκάρισμα του Γκόμεζ με τον Τζιόλη να πηγαίνει πάνω στον Γερμανό, αλλά και στη δεξιά πλευρά με τον Κίτσιου να μην μπορεί να περιορίσει τον Βάργκας. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Δικέφαλος δεν είχε την αυτοσυγκέντρωση του πρώτου 25λεπτου, ενώ υστερούσε και στο κέντρο καθώς οι Γκολάσα και Τζανδάρης δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να βγει μια επίθεση.
Τζιόλης για όλες τις θέσεις
Στην επανάληψη ο Αναστασιάδης έβαλε ένα ακόμα χαφ με τον Μαντούρο να παίρνει την θέση του Περέιρα. Ο Τζιόλης παρέμεινε στα μετόπισθεν και έγινε λίμπερο. Ο Δικέφαλος έγινε πιο επιθετικός ανεβαίνοντας συχνά πυκνά στα καρέ της Φιορεντίνα. Οι Θεσσαλονικείς φωνάζουν για την φάση του 55ου λεπτού με τον Αθανασιάδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον επόπτη να σηκώνει την σημαία του.
Φωνάζουν για πέναλτι οι Ιταλοί
Οι Ιταλοί μπορεί να πήραν τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα όμως δεν απείλησαν σοβαρά την εστία του Γλύκου. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για την φάση του 76ου λεπτού με τον Κατσικά να τραβάει και να ρίχνει τον Γκόμεζ με τον Βέλγο ρέφερι να συνεχίζει το παιχνίδι.
Μάρτενς και 1-0
Ο ΠΑΟΚ στο 81’ πέτυχε το γκολ με τον Μάρτενς. Όλα ξεκίνησαν από τα δεξιά με τον Γκολάσα όπου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Αθανασιάδη και αυτός στο αμαρκάριστο Μάρτενς που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 83’ Ο Γκόμεζ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως το πλασέ του έκοψε ο Γλύκος.
1-1 με Πασκουάλ
Στο 88’ η Φιορεντίνα ισοφάρισε το παιχνίδι με το απευθείας φάουλ του Πασκουάλ που άφησε άγαλμα τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε ν’ αποφύγει αυτό το φθηνό γκολ αν ο Βίτορ δεν έκανε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής του Δικεφάλου
Νίκησαν κατά κράτος
Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου κέρδισαν κατά κράτος αυτούς της Φιορεντίνα. Ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν σ’ ένα ακόμα παιχνίδι δίπλα στην ομάδα δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Οι 2.500 φώναζαν συνεχώς συνθήματα «σπρώχνοντας» τους παίκτες του Αναστασιάδη στο θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι όταν οι Ιταλοί ισοφάρισαν το ματς δεν σταμάτησαν. Ενώ στο τέλος χειροκρότησαν τους παίκτες του Αναστασιάδη, ζητώντας νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (9/11) στην Τούμπα.


MAN OF THE MATCH: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ήταν ο καλύτερος παίκτης όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και του αγώνα. Ο Κατερινιώτης μέσος εκτός από την φυσική του θέση που αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη πήγε στην άμυνα και έκοψε πολλές επικίνδυνες μπάλες της Φιορεντίνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φακούντο Περέιρα δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ στο 13ο λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ταταρουσάνου, ενώ στο 45λεπτο που αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του με την τεχνική του. Ο Αργεντινός συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παναγιώτης Γλύκος είχε πολλές επεμβάσεις και κράτησε την εστία ανέπαφη μέχρι το 88ο λεπτό. Στο φάουλ του Πασκουαλ δεν μπορούσε να αντιδράσει.


Η ΓΚΑΦΑ: Τα πολλά λάθη που έγινα στο πρώτο ημίχρονο στο κέντρο και στην άμυνα τα πέρασε ανώδυνα ο ΠΑΟΚ. Όχι όμως και στο δεύτερο ημίχρονο όπου σε μια στιγμή αδράνειας του Βιτορ οι Βιόλα κέρδισαν ένα φάουλ το οποίο το μετέτρεψαν σε γκολ


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βέλγος Σεμπάστιαν Ντελφεριέρ και οι συμπατριώτες του έκαναν πολλά λάθη. Τα περισσότερα ήταν εις βάρος του ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες φωνάζουν για δύο φάσεις στο 55’ με τον γκολ του Αθανασιάδη που ακυρώθηκε, αλλά και για το πέναλτι που ζητάει ο Γκόμεζ σε τράβηγμα του Κατσικά.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την νίκη, όμως την έχασε μέσα από τα χέρια του. Ο Δικέφαλος πλέον με τον βαθμό της ισοπαλίας χρειάζεται δύο νίκες απέναντι σε Ντινάμο Μινσκ και Γκινγκάμπ. Πλέον οι Θεσσαλονικείς με τις λίγες ανάσες που μπορούν να πάρουν έχουν ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα