O Xενκ Τεν Κάτε στο gazzetta.gr!

O Xενκ Τεν Κάτε στο gazzetta.gr!

Νίκος Αθανασίου
O Xενκ Τεν Κάτε στο gazzetta.gr!

bet365

Ο Χενκ Τεν Κάτε βρίσκεται στην Αθήνα, το gazzetta.gr τον υποδέχθηκε και εκείνος μίλησε για την PSV, τον «εξαιρετικό Αναστασίου», την αγάπη του για το «τριφύλλι» και τον Σωτήρη Νίνη «που πρέπει να θυσιαστεί»!

Μπορεί να μην πανηγύρισε τίτλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ωστόσο, η παρουσία του στο «τριφύλλι» άλλαξε την φιλοσοφία του συλλόγου και εντέλει «έχτισε» μια εξαιρετική ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ του 2010!

Ο λόγος, φυσικά, για τον Χενκ Τεν Κάτε! Ο Ολλανδός προπονητής ήρθε στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης και το βράδυ θα βρίσκεται στην Λεωφόρο ως επίσημος προσκεκλημένος της «πράσινης» ΠΑΕ.

Το gazzetta.gr τον υποδέχθηκε και εκείνος μίλησε για το παιχνίδι με την PSV, το πως θα έρθει η νίκη, τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό και φυσικά τον Σωτήρη Νίνη!

Παναθηναϊκός-PSV απόψε. Πως βλέπεις το παιχνίδι;

«Η PSV είναι μία νεανική ομάδα με αρκετούς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι ταχύτατοι και εξαιρετικοί στο επιθετικό τρανζίσιον. Ο Παναθηναϊκός παίζει στο γήπεδο του. Δεν έχω ξεχάσει την ατμόσφαιρα από τα εντός έδρας παιχνίδια, ειδικά σε εκείνα της Ευρώπης. Ήταν κάτι εξαιρετικό για την ομάδα».

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το «τρίποντο»;

«Από όσα είδα από το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία, ο Παναθηναϊκός δεν με εξέπληξε. Ξέρω ότι ο Γιάννης Αναστασίου είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, καλός προπονητής και κάνει πολύ καλή δουλειά με τα εργαλεία που έχει. Πιστεύω θα εκπλήξει τους πάντες και απόψε. Πρέπει να νικήσεις. Να είσαι νικητής στο φινάλε και όχι στην αρχή. Να έχεις συγκέντρωση. Μιλάμε για μία πολύ δυνατή αντίπαλο, ειδικά στο τρανζίσιον. Πρέπει να επιτεθούν αλλά να επιτεθούν με μυαλό».

Ο Αναστασίου ξεκίνησε δίπλα σου. Τώρα είναι πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό, με μεγάλη επιτυχία...

«Ο Γιάννης είναι φίλος μου όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης μπορεί να φέρει κάτι στο κλαμπ. Όπως προσπάθησα και εγώ. Μια νέα φιλοσοφία».

Νομίζω έχετε την ίδια φιλοσοφία. Έτσι δεν είναι;

«Συμφωνώ. Νομίζω ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που έκανα κάτι και εγώ για αυτόν τον σύλλογο. Ήταν μια περίοδος που η ομάδα πήρε τα φρούτα από το δένδρο. Εγώ ήμουν αυτός που το φύτεψα στο έδαφος αλλά όταν έδινε φρούτα δεν ήμουν εκεί. Παρόλα αυτά έχω τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου, πάντα κοιτάω κάθε εβδομάδα τι κάνει. Πάντα όπου συναντάω ανθρώπους από την Ελλάδα, μου δίνουν συγχαρητήρια για ότι έκανα στον Παναθηναϊκό».

Πως νιώθεις που επέστρεψες στην Αθήνα για να δεις παιχνίδι του Παναθηναϊκού;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ. Θα απολαύσω την ατμόσφαιρα. Θυμάμαι μια προπόνηση στην Λεωφόρο όπου είχε 15.000 κόσμο! Τρομερό. Υπάρχει ένα πράγμα που μπορώ να πω: Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό».

Ο Σωτήρης Νίνης είναι και πάλι στον Παναθηναϊκό μετά από δύο χρόνια. Ποια είναι η γνώμη σου για έναν ποδοσφαιριστή που έχεις δουλέψει μαζί του αλλά δεν είχε την αναμενόμενο εξέλιξη βάσει του τεράστιου ταλέντου που διαθέτει;

«Μου άρεσε σαν ποδοσφαιριστής. Είχε τεράστιο ταλέντο. Νομίζω πως εκεί που έχασε τον δρόμο ήταν στο γεγονός πως δεν ήταν έτοιμος να θυσιαστεί. Πρέπει να παλεύεις, να δίνεις όλο τον εαυτό σου για να γίνεσαι καλύτερος στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω τώρα να είναι έτοιμος να υποφέρει για να πετύχει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα