Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 1-0 (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 1-0 (vids)

bet365

Με γκολ του Καρίμ Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε μόνο 1-0 την Λίβερπουλ και αφού έκανε το 4x4 πέρασε στα νοκ άουτ. Τεσσάρα η Βασιλεία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να πιάσει τον Ραούλ στα 71 γκολ στο Champions League, όμως ο Μπενζεμά σκόραρε για τέταρτο σερί ματς στη διοργάνωση και οι Μερένγκες νίκησαν για δεύτερη φορά την Λίβερπουλ. Οι Reds μπαίνουν πλέον σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, αφού η Βασιλεία νίκησε την Λουντογκόρετς και με 6 βαθμούς πέρασε στη 2η θέση του γκρουπ με δύο αγωνιστικές να απομένουν. Τρίτος πιο γρήγορος στα 41 γκολ στη διοργάνωση ο Μπενζεμά μετά τους Φαν Νίστελροϊ και Μέσι, στα 49 clean sheets πλέον ο Ικερ Κασίγιας που απέχει μόλις δύο από το ρεκόρ του Φαν Ντερ Σαρ.

Ο κόουτς της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές κάτι που επέτρεψε στην Ρεάλ -που παρατάχθηκε με βασικούς από τον Αντσελότι- να κυριαρχήσει. Στο ξεκίνημα του ματς ο Μινιολέ έκανε δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Ροδρίγες και αφού στο πρώτο 25λεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό, το σκορ άνοιξε ο Μπενζεμά στο 27' μετά από πάσα του Ισκο στον Μαρσέλο και όμορφη σέντρα του Βραζιλιάνου από αριστερά (1-0). Στο δεύτερο μέρος ο Γκάρεθ Μπέιλ πραγματοποίησε την επιστροφή του μετά από απουσία ενός μήνα μπαίνοντας στη θέση του Χάμες και ο Ουαλός είχε την καλύτερη στιγμή της Βασίλισσας στην επανάληψη όταν στο 70' το σουτ σταμάτησε στο δοκάρι ύστερα από πάσα του Μαρσέλο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Ράμος, Αρμπελόα (83' Νάτσο), Μαρσέλο, Βαράν, Μόντριτς, Κροος, Ροδρίγες (62' Μπέιλ), Ισκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (87' Ερνάντες).

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τουρέ, Σκρτελ, Μορένο, Μανκίγιο, Λούκας (69' Τζέραρντ), Αλεν, Τσαν (75' Κουτίνιο), Λαλάνα, Μάρκοβιτς (69' Στέρλινγκ), Μπορίνι.


«Βασιλική» τεσσάρα… πρόκρισης
Την προηγούμενη αγωνιστική, στο αντίστροφο μεταξύ τους ματς, η Βασιλεία ηττήθηκε άδικα 1-0 στις καθυστερήσεις, παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, πρόκειται για πολύ καλύτερη ομάδα από τη Λουντογκόρετς και τούτο φρόντισε να το επιβεβαιώσει πλέον αγωνιστικά και βαθμολογικά. Μάλιστα το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, διαλύοντας την αντίπαλο της με 4-0, νίκη που την έστειλε μόνη 2η.

Το σκορ άνοιξε με πολύ ωραίο κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση στο 34’ (μάλλον το πνίγει και λίγο το τέρμα) ο Μπρέελ Εμπολό, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και 263 ημερών έγινε ο 6ος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (σ.σ.: το ρεκόρ του Πίτερ Οφορίκουε με τον Ολυμπιακό αντέχει ακόμα… 17 ετών, 194 ημερών). Κθαώς το κέντρο της άμυνας των Βουλγάρων έμπαζε, τη σκυτάλη πήραν οι Γκονσάλες (41’), Γκάσι (59’) και Σούτσι (65’) που αποτελείωσαν τους φιλοξενούμενους, τους οποίους πλέον… έχουν και σε πιθανή ισοβαθμία.

Βασιλεία (Πάουλο Σόουζα): Βάτσλικ, Σούτσι, Σαρ, Σαφάρι, Ζούφι, Φράι (81’ Ντίας), Ελνενί, Σάκα, Γκάσι (74’ Ντελγάδο), Γκονσάλες (69’ Κάλα), Εμπολό

Λουντογκόρετς (Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ): Στογιάνοφ, Ανγκούλο, Μότι (21’ Αλεξάντροφ), Τερζίεφ, Ζούνιορ, Αλεξάντροφ, Εσπίνιο (64’ Αμπελ), Αμπαλο, Ντιάκοφ, Μαρσελίνιο, Μπέζιακ (46’ Χέμζα).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα