Ζενίτ - Λεβερκούζεν 1-2

Gazzetta team
Ζενίτ - Λεβερκούζεν 1-2

bet365

Μέσα σε πέντε λεπτά ο Σον (68', 73') έριξε στο καναβάτσο τη Ζενίτ και η Λεβερκούζεν έκανε διπλό... πρόκρισης (2-1) στην Αγία Πετρούπολη. Πρώτη νίκη για Μπενφίκα (1-0 τη Μονακό)

Η Ζενίτ έπαιζε... τελικό, αλλά πάθος για τέτοιο ματς δεν είχε! Οι Ρώσοι προσπάθησαν, ήταν άτυχοι, αλλά τους έλειπε νεύρο και ουσία. Η Λεβερκούζεν κατάφερε να μπαλώσει τα κενά του α' μέρους στην άμυνα της και με τον Σον να κάνει... πάρτι πήρε τεράστιο διπλό (2-1) στην Αγία Πετρούπολη και παράλληλα βρέθηκε μια ανάσα από τους «16» της διοργάνωσης.

Η Ζενίτ μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η πρώτη καλή φάση ήταν από τη Λεβερκούζεν, αλλά το σουτ του Τσαλχάνογλου δεν βρήκε στόχο. οι Ρώσοι με κινητήριο μοχλό τον Ντάνι, και τον Χουλκ να παίρνει προσπάθειες βγήκαν μπροστά και ο Βραζιλιάνος είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 13'. Το φάουλ που εκτέλεσε πέρασε από την άμυνα, αλλά χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Η Ζενίτ συνέχισε την πίεση, η άμυνα των φιλοξενούμενων έκανε πολλά λάθη και το δεκάλεπτο (20'-30') ήταν πολύ δύσκολο για τις «ασπιρίνες». Ωστόσο, τόσο ο Κερζακόφ σε δυο τετ α τετ όσο και ο Σατόφ με τον Ντάνι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Λένο. Ο Πορτογάλος θα μπορούσε και στο 45' να βρει δίχτυα, αλλά βιάστηκε και χάθηκε ακόμα μια μεγάλη φάση.

Στο β' μέρος η Λεβερκούζεν παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και στο 68' κατάφερε να... παγώσει περισσότερο την Αγία Πετρούπολη. Υπέροχη κομπίνα σε φάουλ, με δυο πάσες έδωσαν την ευκαιρία στο Σον να σημαδέψει σωστά και ο Κορεάτης πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα. Πέντε λεπτά αργότερα, η άμυνα της Ζενίτ έκανε τραγικό λάθος, ο Σον βρέθηκε σε θέση βολής και με ιδανικό πλασέ καθάρισε το ματς. Οι Ρώσοι πίεσαν, ο Χουλκ όμως δεν μπόρεσε να την βάλει ξανά στο παιχνίδι. Το γκολ του Ροντόν στο 89' δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή...


Ζωντάνεψε η Μπενφίκα
Και εκεί που όλα συνηγορούσαν ότι ουσιαστικά θα έμεπινε τέλος σε όποιες ελπίδες έτρεφε η Μπενφίκα, ήρθε η λύτρωση από τον Ταλίσκα. Μέχρι το 81’ η αναμέτρηση με τη Μονακό πήγαινε… σβηστά για ισοπαλία χωρίς τέρματα. Ωστόσο, ο επιθετικός των Αετών της Λισσαβόνας πετάχτηκεστο πίσω δοκάρι και χάρισε στην ομάδα του την πρώτη φετινή νίκη της και την έβαλε και πάλι γερά στο κόλπο της 2ης θέσης. Οι Μονεγάσκοι έτσι διατήρησαν την παράδοση που θέλει καμία γαλλική ομάδα να μην έχει νικήσει ποτέ σε 14 επισκέψεις στο «Ντα Λουζ» (10 νίκες Μπενφίκα, 4 ισοπαλίες). Ο Ανδρέας Σάμαρης ξεκίνησε στο ματς, δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά του και αντικαταστάθηκε στο 62’ από τον Λίμα, καθώς ο προπονητής του ήθελε να κάνει την ομάδα πιο επιθετική.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Ζούλιο Σέζαρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Σάμαρης (62’ Λίμα), Γκαϊτάν (90’ Τιάγκο), Σάλβιο, Ενσο Πέρες, Ντερλέι (86’ Κριστάντε), Ταλίσκα

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Κουρζάβα, Καρβάλιο, Ρατζί, Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογμπιά (86’ Ζερμέν), Τουλαλάν, Οκάμπος (63’ Ντιράρ), Τραορέ (72’ Μαρτιάλ), Φερέιρα-Καράσκο.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λεβερκούζεν 4 9 7-3
2. Μονακό 4 5 1-1
3. Ζενίτ 4 4 3-4
4. Μπενφίκα 4 4 2-5

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα