Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2 (vids & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2 (vids & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν ο... Μεγάλος Κύριος στο Τορίνο, έπαιξε στα ίσα την Γιουβέντους, όμως πλήρωσε ένα δίλεπτο αδράνειας κι έχασε με 3-2, αν και προηγήθηκε (1-2)! Ουσιαστική για την περίπτωση ισοβαθμίας η επέμβαση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ!

Στο 200ό ματς ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έπεσε σαν... Κύριος. Έβαλε πολύ δύσκολα στη Γιουβέντους, πάγωσε το Τορίνο, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Η Γιουβέντους έκανε την ανατροπή, επικράτησε 3-2, αλλά το σκυμμένο κεφάλι του Βιδάλ στο πέναλτι που έχασε στις καθυστερήσεις κρατάει τους Πειραιώτες γερά στο κόλπο της πρόκρισης.

Χωρίς Κασάμι, με ρόμβο ο Αλέγκρι!

Για πρώτη φορά φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Μίτσελ άφησε εκτός τον Κασάμι, περνώντας στο ματς ξανά τον Αφελάι. Ειδικότερα, ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου, στόπερ οι Μποτία και Αμπιντάλ, στον άξονα ο Ντινγκά με τον Μιλιβόγιεβιτς. Στα δύο άκρα οι Μανιάτης και Αφελάι και ο Τσόρι πίσω από τον Μήτρογλου. Στον αντίποδα, ο Αλέγκρι για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποίησε 4-4-2 με ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπουφόν, Λιχτστάινερ και Ασαμόα στα άκρα, Μπονούτσι και Κιελίνι τα στόπερ. Πίρλο και Πογκμπά στον άξονα, Βιδάλ και Μαρκίζιο τα δυο χαφ και Μοράτα με Τέβες το επιθετικό δίδυμο.

Γκολάρα και απάντηση...

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο ματς και από τα δεξιά άρχισε την πίεση προς την εστία του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά ο Μίτσελ είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα του. Οι Ντινγκά και Μιλιβόγεβιτς έδιναν πολλές μάχες στον άξονα. Από την άλλη πλευρά, ο Μοράτα είχε καλές επαφές, αλλά όχι την ουσία να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Ο Αφελάι ήταν ο κινητήριος μοχλός, προσπάθησε να βγάλει αντεπιθέσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Γιουβέντους στην καλύτερη της ευκαιρία βρέθηκε σε θέση βολής, αν και ο Ολυμπιακός πριν το φάουλ της «Κυρίας» ζητά ορθώς φάουλ σε μαρκάρισμα του Μιλιβόγεβιτς. Ο Πίρλο ανέλαβε την εκτέλεση και με τον δικό του μοναδικό τρόπο άνοιξε το σκορ στο 21'. Οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά, ο Μαζουάκου πήρε προσπάθειες από τα αριστερά και με τη... βοήθεια του Μπουφόν ο Ολυμπιακός βρήκε στην περιοχή των Ιταλών. Στο 24' ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεση και ο Μποτία με ιδανική κεφαλιά πάγωσε το Τορίνο για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, η Γιουβέντους είχε 60% κατοχή, αλλά η κυριαρχία της ήταν ανούσια. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν εύκολα, εκτός από την φάση του 31', όταν ο Τέβες βρήκε πανέξυπνα τον Μοράτα, αλλά ο Ισπανός φορ σε μεγάλο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» όταν έβρισκαν χώρους έβγαιναν στην αντεπίθεση, και σε μια από αυτές τις περιπτώσεις ο Μανιάτης που βρέθηκε σε ιδανική θέση δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα ίδια.

Από τον Παράδεισο στην... κόλαση!

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο ματς με σκοπό να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στη Γιουβέντους, ο Μίτσελ ζήτησε πίεση, ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλά αψηφώντας το ρίσκο μιας τέτοιας κίνησης. Στον αντίποδα, ο Αλέγκρι έβαλε ένα πιο βαρύ κορμό στην επίθεση, με τον Γιορέντε να παίρνει τη θέση του Μοράτα. Οι «ερυθρόλευκοι» έβλεπαν πως απειλούνταν και με ταχύτητα από τα άκρα βρέθηκαν στην εστία της Γιουβέντους. Έτσι, στο 61' ήρθε το σοκ για τους Ιταλούς, ο Μανιάτης έκανε πολύ ωραίο γύρισμα, ο Ντινγκά είχε μείνει στην επίθεση και με κεφαλιά πέτυχε το 2-1! Έτσι ο Κονγκολέζος άνοιξε... λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα και ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης από την χώρα του που σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε τύχη, ενώ δεν πρόλαβε ποτέ να συνειδητοποιήσει το κατόρθωμά του.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα η Γιουβέντους κατάφερε να ισοφαρίσει. Σε ανύποπτη φάση, η άμυνα των φιλοξενούμενων σάστισε, ο Γιορέντε πήρε την κεφαλιά, αυτή βρήκε στο δοκάρι, στο πόδι του Ρομπέρτο και το αυτογκόλ ήταν γεγονός! Στο 66' ήρθε το νέο σοκ, ο Πογκμπά είδε το τακουνάκι του να βρίσκει στον Μποτία, τη μπάλα να ξαναγυρίζει και αφύλακτος διαμόρφωσε το 3-2. Ο Μίτσελ ρίσκαρε, Φουστέρ και Κασάμι ενίσχυσαν την επιθετική γραμμή, αν και η μεγάλη φάση ήρθε από τη μαγική ενέργεια του Ομάρ, ωστόσο στο 77' ο Νορβηγός διεθνής είδε το σουτ να καταλήγει μόλις άουτ. Η Γιουβέντους βρήκε χώρους και παίκτες όπως ο Γιορέντε και ο Περέιρα είχαν ευκαιρίες, αλλά νικήθηκαν από τον Ρομπέρτο. Στο 93' ο Tέβες κέρδισε πέναλτι από τον Μιλιβόγιεβιτς με τον εξαιρετικό Ισπανό πορτιέρο να αποκρούει την εσχάτη των ποινών από τον Βιδάλ ένα λεπτό μετά!

Μan of the match: Ο Πίρλο αυτή τη φορά πήρε την... εκδίκηση του, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με ένα υπέροχο γκολ έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ματς. Άπλωνε εξαιρετικά το παιχνίδι της «Κυρίας» άνοιγε χώρους και έδινε επιπλέον λύσεις στην ομάδα του. Καλός ο Πογκμπά στην επανάληψη, πήρε βοήθεια η ομάδα από τα άκρα, αλλά και από τον Γιορέντε, ο οποίος βοήθησε αρκετά στο ψηλό παιχνίδι. Ο Πίρλο ήταν ο τοπ πασέρ για την ομάδα του ενώ σκόραρε στο 100ό του ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βιδάλ δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα ρυθμό. Τι και αν κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, ο Χιλιανός δεν είχε ουσία, ενώ είναι ο μοιραίος, αφού στις καθυστερήσεις νικήθηκε από τον Ρομπέρτο.

Στο ύψος του: Εξαιρετικός ο Ρομπέρτο, πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στάθηκαν στο ύψος του, έβαλαν δύσκολα στη Γιουβέντους, με το εξαιρετικό ανασταλτικό παιχνίδι τους, αλλά και την πίεση στο τέλος. Όσο για τον Ισπανό, η μεγάλη επέμβαση σε προσπάθειες της Γιουβέντους μετά το 3-2, αλλά και στο πέναλτι έδωσαν στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα. Στο ύψος του ο Πογκμπά που σκόραρε πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην 100ή εμφάνιση με την Γιουβέντους.

Γκάφα: Την γκάφα της αναμέτρησης έκανε ο Μπουφόν στη φάση του γκολ της ισοφαρίσης από τον Μποτία. Τραγική αντίδραση στη σέντρα του Μαζουάκου, η μπάλα του γλίστρησε από τα χέρια και από το κόρνερ που κέρδισε ο Ολυμπιακός ήρθε το 1-1.

To στραγάλι: Με λάθη η διαιτησία του Άτκινσον και των βοηθών του. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι το φάουλ που δεν δίνεται στον Μιλιβόγιεβιτς για να βγει μετά η φάση όπου η Γιουβέντους κέρδισε φάουλ και ο Πίρλο το εκτέλεσε με 1-0. Μία περίπτωση στην οποία δεδομένα αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Τα πιο πολλά λάθη έχουν να κάνουν με φάουλ και το σκέλος του πειθαρχικού ελέγχου.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Αν ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη αντίδραση αμέσως μετά το γκολ του Ντινγκά, θα μπορούσε να είχε πάρει ένα τεράστιο αποτέλεσμα στο Τορίνο. Οι Πειραιώτες είχαν καλή εικόνα, δυσκόλεψαν αρκετά τη Γιουβέντους, αλλά τους έλειψε η τύχη. Ο Ρομπέρτο κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις και με ανάλογες εμφανίσεις, οι παίκτες του Μίτσελ μπορούν να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στους «16». Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός ακόμα μια φορά και αυτό το απέδειξε στις καθυστερήσεις. Ο Τέβες πήρε το πέναλτι από τον Μιλιβόγεβιτς, αλλά ο Βιδάλ είδε τον Ρομπέρτο και το δοκάρι να στερούν από τη Γιουβέντους το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ασαμόα (83’ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (70’ Παντοΐν), Μοράτα (58' Γιορέντε), Τέβες.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά (78' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (83' Διαμαντάκος), Τσόρι (71’ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Bαθμολογία (Α' όμιλος):

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
2. Ολυμπιακός 6 (6-7)
3. Γιουβέντους 6 (5-4)
4. Μάλμε 3 (2-9)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα