Καλλονή - Λεβαδειακός 0-0

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή - Λεβαδειακός 0-0

bet365

Η Καλλονή αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Λεβαδειακό και συνεχίζει χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στην έδρα της. Παράπονα από τους νησιώτες για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Λεοζίνιο.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για την Καλλονή ο Χογκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αντέγιο δεξιά στην άμυνα, ο Πιπίνης αριστερά και οι Αναστασιάδης, Βαλιός στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς, Κεϊτά και μπροστά τους οι Μανούσος, Λεοζίνιο, Ναβάρο. Μοναδικός προωθημένος ο Χουάνμα.

Για τον Λεβαδειακό ο Σηφάκης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Γεωργιάδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μαχαίρα να αναλαμβάνει το αριστερό και τους Κώτσιο, Πιντέρ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κονέ, Ζίτο και μπροστά τους οι Ορτέγκα, Σάντσες, Μπορνταγκαράι. Στην κορυφή ο Σοτέλο.

Κατοχή η Καλλονή, ευκαιρίες και από τους δύο

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με την Καλλονή να έχει την κατοχή της μπάλας και τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις και να απειλούν για το γκολ, που δεν ήρθε στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 4', όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναβάρο από καλό σημείο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη, ενώ στο 11' η κοντινή κεφαλιά του Κονέ κόντραρε και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε. Βέβαια, από την αναμέτρηση δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, που ανάγκασαν τον Δασκαλόπουλο να βγάλει από την τσέπη του την κίτρινη κάρτα σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 18' ο Μανούσος έκανε ωραία ενέργεια και το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Σηφάκη να αποκρούει, με αυτό του Κονέ στο 23' να καταλήγει κόρνερ και την μπάλα να περνάει χιλιοστά δίπλα από την εστία του Χογκ.

Φωνές από ΑΕΛΚ, αποβολή για Ματζουράκη

Ακολούθησαν οι φωνές από πλευράς των γηπεδούχων. Αρχικά για ένα πέναλτι στο 33', όπου ο ο Μπορνταγκαράι δε βρήκε τον Αντέγιο και ο Δασκαλόπουλος έδειξε σωστά να συνεχιστεί το ματς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, σ' ένα τάκλιν του Μαχαίρα οι άνθρωποι της ΑΕΛΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του αμυντικού του Λεβαδειακού.

Ο Γιάννης Ματζουράκης ήταν έξαλλος και ο Δασκαλόπουλος τον απέβαλε, ενώ δε συνέχιζε το ματς όσο ο τεχνικός του συλλόγου της Μυτιλήνης δεν αποχωρούσε για τα αποδυτήρια. Ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από 2-3 λεπτά, αλλά οι φάσεις ήταν λίγες μέχρι την ανάπαυλα, με καλύτερη όλων την κεφαλιά του Αντέγιο από εκτέλεση φάουλ του Χουάνμα στο 41', όπου η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Σηφάκη.

Μάλιστα, ο Ισπανός θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά δεν κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα όντας μόνος του απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, έπειτα από την εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Λεοζίνιο.

Κατοχή και φάσεις οι γηπεδούχοι

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη η ομάδα της Λέσβου είχε την κατοχή και τις φάσεις, με τους Βοιωτούς να μην απειλούν ιδιαίτερα, παρά τις όποιες επιθετικές προσπάθειες.

Ένα ανάποδο ψαλίδι του Κεϊτά από το ύψος της περιοχής στο 54' δεν ανησύχησε τον Σηφάκη, που... έβγαλε το δυνατό σουτ του Καλτσά από πολύ μακριά τρία λεπτά αργότερα, ενώ είδε την κοντινή κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 67' να φεύγει άουτ.

Ξανά φωνές για νέο πέναλτι

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις, τις αλλαγές από τους δύο προπονητές να κυριαρχούν και την Καλλονή να φωνάζει εκ νέου για πέναλτι. Ο Κώτσιος φάνηκε να ανατρέπει τον Λεοζίνιο μέσα στην περιοχή στο 82', όμως ο Δασκαλόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, αφού στο 3' των καθυστερήσεων ο Μάντζιος έκανε το γύρισμα, ο Καλτσάς απομάκρυνε και ο Βούκσεβιτς σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το τέρμα που θα έδινε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Έτσι, το 0-0 έμεινε για να μοιραστούν οι δύο σύλλογοι τον βαθμό της ισοπαλίας, με την Καλλονή να παραμένει αήττητη στην έδρα της και μάλιστα δίχως να έχει δεχτεί γκολ.

Man of the match: Σηφάκης και Χογκ μπορεί να μην είχαν τη μεγάλη επέμβαση, ωστόσο όποτε χρειάστηκε φώναξαν παρόντες και κράτησαν το μηδέν για την εστία τους.

Αδύναμος κρίκος: Σε κακή μέρα οι επιθετικές γραμμές των δύο ομάδων, που παρά τις φάσεις δεν κατάφεραν να σκοράρουν στη Μυτιλήνη.

Στο ύψος του: Αντέγιο και Κονέ ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες της Καλλονής και του Λεβαδειακού, αντίστοιχα.

Η γκάφα: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φάση του Αναστασιάδη στο 67', όταν με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το στραγάλι: Παράπονα έχει η Καλλονή από τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου, ο οποίος απέβαλε τον Γιάννη Ματζουράκη, αλλά και για το πέναλτι που δε δόθηκε στο 82', με τον Κώτσιο να φαίνεται να βρίσκει τον Λεοζίνιο.

Το ταμείο του Gazzetta: Καλλονή και Λεβαδειακός είχαν ευκαιρίες στη Μυτιλήνη, όμως οι δύο ομάδες δε βρήκαν δίχτυα. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για δύο πέναλτι. Για το πρώτο του Μπορνταγκαράι στον Αντέγιο στο 33' έχουν άδικο, όμως μπορούν να διαμαρτύρονται γι' αυτό του Κώτσιου στον Λεοζίνιο στο 82', με τα παράπονα των ανθρώπων της ΑΕΛΚ να είναι αρκετά, ειδικά μετά και την αποβολή του Ματζουράκη. Πρώτη απώλεια βαθμών για την ομάδα της Λέσβου στην έδρα της, αλλά παρέμεινε αήττητη και μάλιστα δίχως να δεχτεί γκολ.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Πιπίνης, Καλτσάς, Κεϊτά (73' Στεφάνοβιτς), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα (85' Κύπρου).

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης (50' Νικολακάκης), Μαχαίρας, Κώτσιος, Ζίτο, Κονέ, Σάντσες, Πιντέρ, Ορτέγκα (62' Βούκσεβιτς), Μπορνταγκαράι, Σοτέλο (84' Μάντζιος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα