Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ είπε... ευχαριστώ στο «δώρο» του Ολυμπιακού, κέρδισε με 0-2 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και αποσπάστηκε 5 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Τσέρνι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τζανακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Λυκογιάννης αριστερά και οι Μέγι, Γιοβάνοβιτς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κοζορώνης, Γκέντσογλου και μπροστά τους οι Χαντί, Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ. Μοναδικός προωθημένος ο Παμλίδης.

Από τη μεριά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης προτίμησε το 4-3-3. Ο Γλύκος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κίτσιου να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Ρατς το αριστερό, αφού δοκίμασε το πόδι του και δεν ένιωσε το παραμικρό για να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, και τους Κατσικά, Βίτορ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοναδικό χαφ ο Τζιόλης, δεξιά του ο Τζανδάρης και αριστερά του ο Κάτσε. Στις πτέρυγες οι Μακ, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Πολλά λάθη, πρόβλημα με Ρατς

Το ματς ξεκίνησε με πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, με το ένα να διαδέχεται το άλλο. Έτσι, η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 17', όταν ο Χαντί έδωσε στον Γιουσούφ, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Γλύκο να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 29' είχε την πρώτη καλή στιγμή και ο ΠΑΟΚ, όταν ο Αθανασιάδης άφησε στον Κάτσε, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής πέρασε δίπλα από την εστία του Τσέρνι. Ακολούθησε η αντικατάσταση του Ρατς, καθώς δεν κατάφερε να συνεχίσει, ενώ στο 34' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Σε μια βαθιά μπαλιά οι αμυντικοί του Εργοτέλη δεν απομάκρυναν την μπάλα κι έβγαλαν τετ α τετ τον Μακ με τον Τσέρνι, όμως ο γκολκίπερ των Κρητικών μπλόκαρε το πλασέ του Σλοβάκου.

Σκόραρε ο Κλάους

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο «Δικέφαλος» του Βορρά ανέβασε στροφές και στο 42' βρήκε δίχτυα με τον Αθανασιάδη, αν και έδειχνε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Κίτσιου έδωσε ωραία κάθετη πάσα στον Κλάους, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Τσέρνι για να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Το... σφράγισε στα χασομέρια!

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Θεσσαλονικείς να έχουν το προβάδισμα και στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου έψαξαν την ισοφάριση. Ωστόσο, δεν είχαν λύσεις στην επίθεση, ενώ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και φάσεις.

Η πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 57', όταν ο Γιουσούφ έβγαλε τη σέντρα και ο Χαντί το σουτ από αριστερά, με τον Γλύκο να μπλοκάρει την μπάλα. Η επόμενη ήταν στο 76', με τον Γιουσούφ να πρωταγωνιστεί εκ νέου, να κάνει το γύρισμα και τον Χαλκιαδάκη να σουτάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε να δείξει κάτι καλύτερο μέχρι το 80', όπου είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Γκολάσα πραγματοποίησε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ενώ αυτό του Τζανδάρη μέσα από την περιοχή στο 3' των καθυστερήσεων έφυγε άουτ.

Ένας τραυματισμός έφερε τον επιπλέον χρόνο στα 6 λεπτά, αντί για 4 που είχε δείξει ο Δημητρόπουλος, και στο τελευταίο εξ' αυτών ο ΠΑΟΚ σφράγισε τη νίκη με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αθανασιάδη. Το σουτ του Παπαδόπουλου κόντραρε και ο 25χρονος φορ πλάσαρε ωραία για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να πάει την ομάδα του στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Man of the match: Έκανε όλη τη δουλειά για τον ΠΑΟΚ. Ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης με δύο προσωπικά του γκολ οδήγησε τον «Δικέφαλο» του Βορρά στη νίκη και στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Εργοτέλης είχε πρόβλημα στη δημιουργία, ενώ κάποια λάθη στην άμυνα έφεραν και τα γκολ του ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του: Όλα τα λεφτά η μπαλιά του Κίτσιου στο πρώτο γκολ του Αθανασιάδη. Από πλευράς Εργοτέλης προσπάθησε περισσότερο ο Γιουσούφ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Χαλκιαδάκης στο 76', όταν από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Δημητρόπουλου, με μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στο 65' από τον δεύτερο βοηθό να είναι το μοναδικό μελανό σημείο.

Το ταμείο του Gazzetta: Δεν έγινε και το καλύτερο ματς στο Παγκρήτιο. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε την ουσία, ήταν αποτελεσματικός σε δύο περιπτώσεις και με πρωταγωνιστή τον Αθανασιάδη πανηγύρισε τη νίκη, η οποία τον έφερε στο +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, που χθες έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς (75' Μπογκντάνοφ), Λυκογιάννης, Κοροζώνης, Γκέντσογλου, Χαντί (59' Μπαμ Μπαμ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης (59' Νόσκοβιτς).

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς (33' Σπυρόπουλος), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Τζανδάρης, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ (67' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (85' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα