Αχαρναϊκός - ΑΕΚ 1-2

Γιώργος Τσακίρης
Αχαρναϊκός - ΑΕΚ 1-2

bet365

Σε ένα ματς που κράτησε πάνω από 2 ώρες (!), η ΑΕΚ με γκολ στο 92' και το 96' (!!!) έκανε την ανατροπή, κέρδισε 1-2 τον Αχαρναϊκό και έφτασε στις 4 νίκες στο πρωτάθλημα!

Σε θεωρητική βάση, υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να περάσει ένα ήρεμο και ευχάριστο μεσημέρι η ΑΕΚ και ο κόσμος της. Πρακτικά, το μεσημέρι μόνο χαλαρό δεν ήταν αλλά τουλάχιστον ήταν ευχάριστο, σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Στη... δική της Ριζούπολη η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πουθενά, έδειχνε μπλοκαρισμένη, δεν έπαιξε καθόλου καλά αλλά οι δύο αλλαγές του Δέλλα (Ντακόλ-Μπρέσεβιτς) βρήκαν δίχτυα στις καθυστερήσεις και έδωσαν το 4x4. Χημικά έριχνε έξω από το γήπεδο η αστυνομία...

Το ματς άρχισε με τον διαιτητή να το... διακόπτει στα 30 δευτερόλεπτα λόγω των δακρυγόνων που έριξε η αστυνομία στους γύρω δρόμους, για να αρχίσει μετά από λίγα λεπτά και να υπάρξει νέα διακοπή, για τον ίδιο λόγο, στο 13'. Κάπως έτσι, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς να έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο και όλα αυτά φάνηκε ότι επηρέασαν την ΑΕΚ, η οποία δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, ήρθε το 1-0 στο 26' από το σουτ του Γέσιτς και την λάθος αντίδραση του Ανέστη, ο οποίος πάντως δεν είχε και τον καλύτερο έλεγχο της φάσης αφού υπήρχαν σώματα μπροστά του.

Ενα ματς που αναμενόταν εύκολο, από το πουθενά έγινε περίπλοκο για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι και αυτό φαινόταν από τα εύκολα λάθη που έκαναν ακόμη και στην άμυνα, με συνέπεια ο Αχαρναϊκός να χάσει μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Ταμπάκη, που απέκρουσε ο Ανέστης, στο 32'. Δύο λεπτά μετά, η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση από τον συνδυασμό των Μπαρμπόσα-Πλατέλλα-Κορδέρο αλλά ο Ισπανός πλάσαρε απογοητευτικά, με το 1-0 να παραμένει. Οπως παρέμεινε, για ακόμη ένα ματς, η κακή απόδοση των Μπαρμπόσα και Πλατέλλα. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν είχε καμία βοήθεια από τα άκρα, δυσκολευόταν να αναπτυχθεί σωστά από τον άξονα αφού δεν ήταν ούτε ο Ανάκογλου σε καλή μέρα και με αυτή την εικόνα, δεν ήταν έκπληξη ότι το ημίχρονο έληξε 1-0.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μπαρμπόσα φαινόταν πιο ορεξάτος σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και πήρε πρωτοβουλίες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος, όμως, έκανε λάθος στην τελική επιλογή, όπως λάθος πλασέ έκανε και ο Πλατέλλας στο 53' στην καλύτερη φάση της Ένωσης για να ισοφαρίσει... Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του αφού ο Δέλλας τον έβγαλε και πέρασε στο ματς τον Ζόριτς, για να ακολουθήσει η είσοδος του Ντακόλ αντί του Ανάκογλου. Τα λεπτά περνούσαν, η υπεροχή των Κιτρινόμαυρων ήταν ανούσια αφού η πολυπρόσωπη άμυνα του Αχαρναϊκού απομάκρυνε συνεχώς την μπάλα και ο Δέλλας έριξε στον αγώνα και τον Μπρέσεβιτς, βγάζοντας τον Κολοβέτσιο.

Οι Μπρέσεβιτς-Ντακόλ έπαιξαν μαζί στην επίθεση, με τους Μπαρμπόσα-Αραβίδη στα άκρα και τους Μάνταλο-Ζόριτς πίσω τους, με την ΑΕΚ να ψάχνει με κάθε τρόπο το γκολ. Η λύση, τελικά, δόθηκε από τις στημένες φάσεις. Στο 92' ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Ντακόλ με κεφαλιά έκανε το 1-1, για να έρθει στο 96' το 1-2 με τον Μπρέσεβιτς από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση του Παγούδη στην κεφαλιά του Μάνταλου. Και κάπως έτσι, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε πολύ πιο μπερδεμένο από ό,τι θα περίμενε κανείς, η ΑΕΚ έκανε το 4x4.

Man of the match: Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, τον τίτλο μοιράζονται οι Ντακόλ και Μπρέσεβιτς. Αμφότεροι ήρθαν από τον πάγκο, αμφότεροι σκόραραν και έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που ισοφάρισε, ο Κροάτης αυτός που έβαλε το δεύτερο στο 96'.

Αδύναμος κρίκος: Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα, Πλατέλλα... Επίλογές υπάρχουν οπότε ο καθένας μπορεί να... διαλέξει όποιον θέλει. Ο Λαμπρόπουλος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, έκανε πολύ εύκολα λάθη, είχε συνεχώς προβλήματα από τον Ταμπάκη και δεν ενέπνεεε καμία σιγουριά. Ο Μπαρμπόσα, σε ακόμη ένα ματς δεν έκανε την διαφορά. Ο Πορτογάλος ξέρει μπάλα και μάλιστα πολλή αλλά το θέμα είναι κάποια στιγμή να το δείξει. Και το δείχνεις πιο εύκολα, όταν παίζεις απλά... Οσο για τον Πλατέλλα, από την αρχή της σεζόν έχει δείξει ότι έχει θέμα και η απόδοση του δεν διέφερε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στο ύψος του: Ο Ταμπάκης του Αχαρναϊκού έκανε πολύ μεγάλο ματς μέχρι που αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού. Εξέθεσε, ειδικά στο πρώτο μέρος, σε αρκετές περιπτώσεις τον Λαμπρόπουλο, τα έβαζε με όλους όποτε χρειαζόταν και έκανε ακριβώς ό,τι χρειαζόταν η ομάδα του.

Η γκάφα: Ναι μεν ο Ανέστης είχε σώματα μπροστά του στο γκολ του Αχαρναϊκού αλλά δεν παύει να είναι γκάφα ο τρόπος με τον οποίο κατέληξε στα δίχτυα η ομάδα. Οπως γκάφα ήταν, για παράδειγμα, το τραγικό πλασέ του Κορδέρο στο 34' κι ενώ ήταν φάτσα με το 1-1.

Το στραγάλι: Διαιτητής και βοηθοί δεν προκάλεσαν διαμαρτυρίες στους παίκτες των δύο ομάδων και αυτό σημαίνει ότι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Σωστά κράτησαν 10 λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος αφού υπήρξαν δύο διακοπές λόγω των χημικών εκτός γηπέδου, σωστά κράτησαν και δύο επιπλέον λεπτά στις καθυστερήσεις στο φινάλε αφού μετά το 1-1 υπήρξε μια διακοπή.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ κρατάει τη νίκη και το 4x4, κρατάει το γεγονός ότι ο Ντακόλ σκόραρε ξανά ως αλλαγή ή ότι ο Μπρέσεβιτς επανεμφανίστηκε με γκολ αλλά από εκεί και πέρα δεν κρατάει τίποτα άλλο... Η εμφάνιση της Ένωσης ήταν κακή και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί, όχι απαραίτητα για βαθμολογικούς λόγους αλλά επειδή ο κόσμος -που στηρίζει συνεχώς- δεν θέλει να βλέπει τέτοια απόδοση. Οσο για τον Αχαρναϊκό, το πάλεψε όσο μπορούσε το ματς και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στις καθυστερήσεις, θα είχαν πετύχει την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους.

Αχαρναϊκός (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωϋσιάδης, Ζόνας, Ταμπάκης (72' Καλογερόπουλος), Γέσιτς, Αθανασίου (52' Καλαμιώτης), Παπατόλιος, Ιωαννίδης (70' Χριστόπουλος), Μανουσάκης, Στουρνάρας, Ιορδανίδης.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος (72' Μπρέσεβιτς), Λαμπρόπουλος, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (62' Ντακόλ), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (55' Ζόριτς), Μάνταλος, Αραβίδης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα