Παναιτωλικός - Ξάνθη 5-2

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - Ξάνθη 5-2

bet365

Ο καταπληκτικός Παναιτωλικός, με μπροστάρη τον Βιγιαφάνιες των 2 γκολ και της 1 ασίστ, «σκόρπισε» με 5-2 την Ξάνθη! Σούπερ και ο Μαρτίνες με γκολ και ασίστ, σκόρερ και ο Εντζεγκέλε!

Από τις πρώτες αγωνιστικές και όταν δεν είχαν έρθει τα αποτελέσματα που ήθελαν, στον Παναιτωλικό δεν υπήρξε άγχος, καθώς η αλήθεια είναι πως οι Αγρινιώτες είχαν εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Αυτό που κοίταζαν όμως ήταν τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς με τον Πανθρακικό και την Ξάνθη.

Με τους ακρίτες τα... καναρίνια παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησαν με 3-1, όμως σήμερα απέναντι στους Ξανθιώτες ήταν το λιγότερο εντυπωσιακοί, διασύροντας τους αντιπάλους τους με το επιβλητικό 5-2! Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Μάκη Χάβου ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και μία από τις καλύτερες συνολικά στην Σούπερ Λίγκα, ικανοποιώντας στο έπακρο τον προπονητή τους και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και έφυγε χορτασμένος από μπάλα.

Με το τρίποντο αυτό ο Παναιτωλικός έφτασε τους 10 βαθμούς, αφήνοντας έναν πίσω την Ξάνθη που όσο καλά είχε πάει ως τώρα, με την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος χάλασε την καλή της εικόνα, αν και χρόνος για να την διορθώσει φυσικά και υπάρχει.

Μεγάλες συγκινήσεις στο πρώτο

Ο αγώνας στο Αγρίνιο είχε δύο όψεις. Στο πρώτο και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη πετυχαίνοντας από ένα γκολ, ενώ στην επανάληψη στο γήπεδο υπήρχαν μόνο οι γηπεδούχοι. Ας πάρουμε όμως τα πράγμα από την αρχή, μια αρχή που ανήκε στην Ξάνθη. Οι ακρίτες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν από το 4' με τον Λουσέρο να εκτελεί το φάουλ και τον Λισγάρα με κεφαλιά να κάνει το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αρχικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Βιγιαφάνιες στο 22' και στην συνέχεια πάλι με τον Αργεντίνο στο 45' να κάνουν το 2-1. Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως οι παίκτες του Χάβου θα πήγαιναν μπροστά στα αποδυτήρια, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουσέρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 2-2.

Μόνο Παναιτωλικός στο δεύτερο

Όσες συγκινήσεις είχε το πρώτο μέρος, άλλο τόσο μονοδιάστατο ήταν το δεύτερο, καθώς στο γήπεδο υπήρξε μόνο ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες έκαναν ότι ήθελαν τον αντίπαλό τους, πετυχαίνοντας τρία γκολ και χάνοντας ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα, πραγματοποιώντας όπως αναφέραμε και στην αρχή την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση.

Όλα ξεκίνησαν στο 53' όταν ο σκόρερ Βιγιαφάνιες έγινε δημιουργός και ο Εντζεγκέλε με κεφαλιά έκανε το 3-2. Όμως οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί και ο χορός των γκολ συνεχίστηκε με τους Μαρτίνες (60') και Κάπελ (69'), οι οποίοι διαμόρφωσαν το εντυπωσιακό 5-2.

Man of the match: Πέτυχε δύο γκολ, είχε δύο ασίστ και συμμετοχή στα άλλα δύο γκολ. Ε τι παραπάνω να έκανε ο Λούκας Βιγιαφάνιες για να έβγαινε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα; Ο Αργεντίνος ήταν απολαυστικός και δικαίως αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο μόλις βγήκε αλλαγή.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνες και κυρίως αυτή της Ξάνθης. Στο πρώτο και του Παναιτωλικού έκανε τραγικά λάθη, αλλά στο δεύτερο οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων δεν έκοβαν με τίποτα με συνέπεια να δεχθούν ακόμα τρία γκολ και να γίνει αυτό το 5-2.

Στο ύψος του: Για ακόμα μία φορά ο Μαρτίνες ήταν πολύ καλός, πέτυχε ένα ωραίο γκολ και συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις βοηθώντας και αυτός από την πλευρά του να έρθει η μεγάλη σε έκταση νίκη για την ομάδα του.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Παναιτωλικού στο 2-2, καθώς παρότι ο Ράφαελ να διώχνει εξαιρετικά δύο φορές την μπάλα, κανείς δεν φύλαξε τον Λουσέρο που δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το ματς στα ίσια.

Το στραγάλι: Πάντα τέτοια θα ήθελε να είναι τα ματς ο Θάνος, μιας και δεν χρειάστηκε να κάνει απολύτως τίποτα σε ένα εξαιρετικά εύκολο απόγευμα για τον ίδιο.

Το ταμείο του Gazzetta: Αυτός ο Παναιτωλικός απλά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στην έδρα του. Οι Αγρινιώτες συνεχίζοντας τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις διέσυραν την Ξάνθη, παίζοντας μπάλα την οποία χαιρόσουν να δεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Οι ακρίτες από την άλλη προσπάθησαν στο πρώτο, όμως στο δεύτερο ήταν σαν να μην κατέβηκαν στο γήπεδο, με συνέπεια να δεχθούν μια πολύ βαριά ήττα.

Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός (Χαβος): Ράφαελ, Μπεχράνο, Ετζενγκέλε, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Βιγιαφάνες (Μήλιος 86'), Μαρτίνες (Κόρμπος 81'), Καπέλ, Μορένο (Άλβες 37').

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεργιανός (Ομποντό 33'), Κλέιτον (Ρενάν 68'), Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος (Ράνος 59').

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα