Το λόγο οι επιθέσεις, αλλά…

Το λόγο οι επιθέσεις, αλλά…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, με βάση τα δεδομένα του, αλλά και το παρελθόν.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να γίνει αντιληπτό το δύσκολο έργο που έχει ο Ολυμπιακός απόψε στην Τρίπολη. Διότι, ξέχωρα από την σκληρή έδρα του, ο Αστέρας φέτος μοιάζει να έχει και την καλύτερη ομάδα του των τελευταίων ετών.

Όμως, ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και ξέρει ότι για να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα πρέπει να περάσει από τέτοιες έδρες. Αν θα τα καταφέρει; Ένα από τα δεδομένα του παιχνιδιού, πάντως, λέει ότι για να κερδίσει τον Αστέρα θα πρέπει να είναι 100% πιο παραγωγικός επιθετικά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες πιο δύσκολες εξόδους του στην Λίγκα, στο Αγρίνιο και στο Περιστέρι.

Δηλαδή, αμφιβάλλω αν θα είναι αρκετό ένα γκολ σήμερα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αστέρας έχει δώσει μέχρι στιγμής κατά τη φετινή σεζόν 17 αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο κι Ευρώπη κι έχει σκοράρει στους 16. Και δη σε αντιπάλους, μεταξύ άλλων, όπως οι Τότεναμ, Μπεσίκτας, Μάϊντς. Για την ακρίβεια, η ομάδα της Τρίπολης δεν σκόραρε μόνο στο παιχνίδι της στη Γερμανία με τη Μάϊντς, που παρεμπιπτόντως είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα παρακαλώ!

Έχω λοιπόν την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει στην επίθεσή του για να πάρει το τρίποντο. Στο Μήτρογλου, στον Κασάμι και στους υπόλοιπους παίκτες του, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μπροστά. Άλλωστε, όπως λέει η ανάλυση των αγώνων του Αστέρα, η ομάδα της Τρίπολης ναι μεν δείχνει τις επιθετικές του δυνατότητες, με τον πλέϊ μέϊκερ Ρόλε, τους επιθετικούς Μάσα, Πάρα, Μπαράλες και τον Ουσέρο από πίσω, ακόμη κι αυτό τον Φερνάντεθ, που μπήκε τις προάλλες αλλαγή στο κύπεελλο και καθάρισε, από την άλλη όμως δείχνει και τις αμυντικές της αδυναμίες.

Βέβαια, μέσα στην Τρίπολη είναι πιο σφιχτός ο Αστέρας πίσω, αλλά και πάλι έχει κενά πίσω, που πρέπει να τα εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός τόσο με τα άκρα του, όσο και με τους χαρισματικούς παίκτες του από τον άξονα.

Όχι ότι θα με…χαλάσει το 1-0, αφού τέτοια ματς είναι να τα παίρνεις μισό-μηδέν και να γυρίζεις σπίτι σου ήρεμος κι ωραίος. Αλλά η λογική λέει ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει δύο γκολ σήμερα για να κερδίσει. Και εδώ και κάμποσο καιρό ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση το 3-2 στον Εργοτέλη, κάνει ένα γκολ ανά ματς (με Γιουβέντους, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο).. Η, και κανένα (Ατρόμητο, Μάλμε).

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, οκέϊ, τον πρώτο λόγο έχουν σήμερα οι επιθέσεις, όμως τα περισσότερα διπλά του στην Τρίπολη τα έχει κάνει με 1-0 ο Ολυμπιακός. Με μισό-μηδέν που λέω εγώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.